Запознайте се с Денис Никифоров – журналист, актьор и мастер!

 

 

 

Денис не спира да се бори за справедливост иблагодарение на журналистиката, разкрива, разследва и задава неудобни въпроси, а в същото време може да покаже различни емоции на сцената. Този път не той, а ние му задаваме въпроси и обеща да отговори на всеки въпрос зададен от BGVIPNEWS.  

1. Кой е Денис Никифоров?

Не е трудно да разбереш що за човек съм още при запознанството с мен. Имам много мечти, цели, амбиции, стремя се да върша добри дела и да правя себе си и околните щастливи. Завършил съм семестриално журналистика, на финалната прага съм и на акьорското изкуство, занимавам се също и с фотография, фитнес и може би трябваше да започна с това, че съм Рейки мастер, кристалотерапевт и съм завършил доста курсове пряко свързани с източната култура и позитивното.    

2. Какъв беше преди всичко това?

– Решавах логаритми в математическата в Благоевград, може би точно любимото ми училище възпита лидерски качества в мен и затова днес получавам успехи във всичко, с което се захвана.

3. Какво е за теб журналистиката?

– Призвание и вълшебство. Благодарение на тази професия може да откриваш, да помагаш, да даваш, да съветваш, да поощряваш, да пътуваш, да изследваш този прекрасен живот. Журналистиката ни среща с много хора и благодарение на нея трупаме ценни контакти. Няма да спра да нося журналистическото в себе си, дори и някога да не се занимавам пряко с медии – ще бъда полезен на гражданите и обществото, което за мен е достатъчно!

 

4. Ако днес трябваше да избираш дали да учиш журналистика щеше ли да промениш избора си?

– Не, защото ако бях избрал друго много неща нямаше да се случат и нямаше да бъда толкова щастлив. Не е важно колко опит имаш зад гърба си, не е важна славата, а е важно какво си променил. С гордост мога да кажа, че във всички медии, където съм работил имам свой принос. И най-полезен съм бил за гражданите и обществото! Те са най-важни, никога не съм бил ограничаван в свободата на словото.

5. Какво е за теб разследващата журналистика?

Истина, която трябва чуят хората. Това е най-интересната област на журналистиката според мен и се гордея с публикациите, които имам. А разследванията ми са променили доста неща.

6. Защо театър?

– Още от малък обичам театъра и имах късмет да се занимавам с това изкуство около 10 години, като ученик. Следвам мечтите си и това беше моя мечта, да бъда актьор и ето, че съм, скоро и с диплома за такъв! Играл съм в много театри и продължавам да играя, участвам в различни продукции, реклами и клипове.

7. Колко пъти си бил на сцена и какво промени в теб актьорското?

– Много, няма как да ги преброя. Тръпката, когато излезеш пред публика си остава за цял живот, независимо от ролята. Обичам сцената, но повече обичам публиката, която е най-важното нещо. Театърът уби срамежливият Денис! Мога да направя много неща само защото съм актьор и не ми пука, но със сигурност не бих ги направил, ако не бях актьор. Също така, знам как да реагирам в дадени ситуации, но театърът е за сцената, не в живота и приятелския кръг – там съм себе си. Определено ми помага много в журналистиката.

8. Рейки е?

– Част от мен. Не мога да си представя живота без Рейки, без позитивни утвърждения, без слушане на мантри. Вече 7 години благодарение на всичко това съм в хармония със себе си.

9. Усеща се, че излъчваш много позитивизъм и любов, има ли момиче до теб?

– Лятото е време за почивка. Как ще скрия този отговор от нея. /шегувам се/ Никога не ми е липсвало женско внимание, последно обичах повече от три години, преди това мигове, а след това месеци.

10. Мигове, месеци или години, кое оставя най-силна следа?

– И от трите имаме нужда в даден етап от живота си.

11. Раздялата за теб е?

– Болка. Да, признавам си и чак, когато се случи осъзваш какво си загубил, колко си обичал и се питаш къде сгреших, в мен ли е вината? Раздялата не е задължително да бъде скарване или изневяра. Съществуват много обстоятелства, но след нея се разбира дали си обичал истински. Понякога имаме нужда от нея, а друг път просто трябва да я приемем, като не може да променим нищо.

12. Първото ти влюбване?

– Не си го спомням, но си спомням първото гадже, в трети клас. Май доста съм закъснял / смее се / Е, в 10-ти бяхме по-сериозни с нея.

13. За какво мечтаеш?

– Мечтите при мен са кратки, защото ги превръщам в реалност. Най-важното е всички да сме живи и здрави, да сме щастливи и да не забравяме кои сме.

14. Каква е формулата за успех?

– Цел, мотивация и постоянство. Щом някой може, защо аз да не мога?!

15. Какво спортуваш, за да изглеждаш така добре?

– Фитнес вече повече от година. Не мога да не тренирам и не мога да си представя как пак съм бил щастлив преди тази година. Гордея се с постигнатите резултати, ако трябва да бъда честен никога не съм бил дебел, но в момента цифрите показват, че съм минус 10 кг от преди година, а няма нищо поприятно да имаш по 5-6 хранения на ден без сол, без мазнини – живот без сладко и тестени храни. Спазването на режим за мен е много приято, а тренировките ми дават сила и енергия. Може някога да се занимавам професионално с това, знае ли човек?!

16. Най-много обичаш да…?

– Пътувам, мързелувам и….

17. Коя песен определя моментното ти състояние?

– Чужди усмивки на Тото H

18. Life is Beautifull?

Любимата ми фраза. Да, така е. Може да имаме всичко стига да не се оплакваме, може и да се занимаме с много неща. Най-важното е да бъдем щастливи и горди с нещата, които правим. Ако успея да мотивирам в нещо един човек от това интервю, следователно съм направил нещо добро. Защото ти можеш, от теб зависи, ти си този, който решава дали да бъде щастлив. Всичко останало е оправдания и не забравяйте, че каквото и да се случва: LIFE IS BEAUTIFULL. Life is Beautifull е и посланието към всички ваши читатели.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.