Рени – 20 години на сцена!

Featured Video Play Icon
 

Най-красивата усмивка в поп-фолка – Рени празнува творчески юбилей. Вече две десетилетия обичаната певица радва феновете си не само в България, а и извън нея.

Именно през зимата на 1998-ма излиза дебютната и песен “Искам те”, която я прави любимка на публиката буквално за дни. Следва тоталния хит “Плакала съм нощем дълго” и редица срещи с фенове. Година по-късно вече е сред топ имената в жанра с легендарния си втори албум, който издава и на сръбски език в най-голямата музикална компания в Сърбия – Grand Production и става първата, пробила в чужбина. “Като птица съм свободна” прозвучава и на концерта и в зала 1 на НДК, който е първия самостоятелен такъв там.

След наградата за най-проспериращ изпълнител на Гранд, Рени пуска поредния проект на ниво – “Влюбих се опасно”. Освен, че песните и пишат автори, създали редица хитове в западната ни съседка, клиповете и прави екипа на Цеца. Заглавната песен получава уникално за тогавашните стандарти видео с неизползвана до момента 3D виртуална анимация, а друга нейна емблема от албума остава и дуета с легендата Орлин Горанов – “И за теб ли е така”, който е подарен на Рени от Лепа Брена. Прави втори концерт в НДК и става отново първа – този път с концерт на стадион. Годината завършва с награда от музикалната академия в Сърбия, а за тиражите на албумите и се носят легенди. През 2003 г. получава статуетка от Хърватска, за дуетна песен на годината и става първата българка, участвала в международен филмов проект, като се снима в сръбска комедия. У нас печели и поредно отличие за успехи зад граница.

Следва отново революционен клип за поп-фолка, струващ 25 000 лева и нов хит – “Горчиво и сладко”, следвана от “Йерусалим”, която също покорява класациите. “Виж ме” пък ни представя ексклузивно фосфоресциращ грим, внесен от USA специално за Рени. През 2008 г. вдига 3тия си концерт в зала 1 и съвместен такъв с иконите Шабан Шаулич и Мирослав Илич. Номинирана е за певица на десетилетието и за цялостен принос, а “Като птица” – за песен на десетилетието. Първа от жанра пее в зала Арена Армеец като разделя двете части на концерта на Брена през 2011г., а през 2017 открива този в зала “Колодрум”.

Честитим годишнината на Рени с пожелания за бъдещи творчески успехи и нови фенове!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.