Диета с броколи!

 
Последвай ме

Петър Ангелов

Петър Ангелов е български писател и журналист. Роден е на 7 май 1993г в град Благоевград. Зад гърба си има безброй награди в национални конкурси, както и много публикувани творби и рисунки в книги. Като цяло, може да се каже че Петър е човек на изкуството.
Последвай ме

От днес стартираме нова рубрика в нашият сайт, с която ще Ви запознаваме с полезни хранителни навици, диети и детокс!

Първата диета, която ще поместим в нашата рубрика “Здраве и Красота”, е за един изключителен хранителен режим, който може да бъде спазван без определен срок!

Става въпрос за хранене чрез броколи. Да, мнозина от Вас познават броколите като нещо, което децата никога не искаха да вкусват във филмите, но знаем ли всъщност колко полезни са те?

Изключително полезни, броколите зареждат организма ни с изключително полезни вещества като желязо,  Витамин Е, Витамин А, Витамин C, Витамин К и др. Витамин Е и Витамин А се грижат за това, кожата ни да излежда здрава, красива и гладка, защото именно те образуват колаген. Витамин С пък, също подпомага за произвеждането на колаген, а освен това е супер полезен за проблемна кожа и намалява бръчките.

Основен плюс на броколите е, че при продължителен прием, имат положително влияние върху различни участъци от нашето тяло. Помагат изключително много за здравето на очите, а също така намаляват риска за развитие на диабет тип 2.

Смята се, че броколите намаляват рисла на хората от развитие на определени видове рак. Също така, подобрява здравето на костите и помага за подобрено храносмилане  и за премахване на нежелано тегло!

Можете да хапвате колкото пожелаете, толкова броколи! Има най-различни видове и рецепти, а 90% от ресторантите пък предлагат голямо разнообразие на броколи! Ще намерите панирани, с масло, със сирене и др. Дори ще намерите броколи като гарнитура към основно ястие, но се старайте вашето основно ястие да бъде броколи!

Броколи пане
Броколи със сирена
Броколи в сметанов сос с кашкавал
Броколи в масло с пармезан

Като цяло, старайте се да наблягате на броколи, а ние ще очакваме да споделите резултати!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.