Кога и защо Благоевград обезлюдя толкова?

 
Последвай ме

Петър Ангелов

Петър Ангелов е български писател и журналист. Роден е на 7 май 1993г в град Благоевград. Зад гърба си има безброй награди в национални конкурси, както и много публикувани творби и рисунки в книги. Като цяло, може да се каже че Петър е човек на изкуството.
Последвай ме
[Снимки: Facebook page “Забелязано в Благоевград”]

“Кога и защо Благоевград обезлюдя толкова?” Това е въпроса, който всички си задават.. Какво се случва? Само до преди една година, през деня не можеше да се разминеш от навалица в центъра.. А сега и през деня и нощта е празно..

Ние взехме снимките от групата “Забелязано в Благоевград”, където всеки ден, посетителите алармират за обезлюденият град.

Местните са буквално изумени от това, защото града лека-полека се обновява.. Обновиха площада пред общината, но уви – няма кой да мине от там.. Закриха се все повече предприя, а младите.. Хм, младите не се задържат тук.

За съжаление, Благоевград предлага много нисък стандарт на живот.. А и главно професиите се свеждат до:

  • Магазинер/ка
  • Сервитьор/ка
  • Продавач-консултант

За съжаление няма почти нищо, което да задържа младите хора тук. Града бавно обезлюдява.. Трябва да се направи нещо по въпроса! Защото ако не се направи в най-скоро време – Благоевград ще стане село, завършващо на град!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.