За Благоевград: Фонтаните пеят, хора няма..

 

Продължаваме по темата! В Благоевград вече почти никой не остана! Дори студентите идващи с желание да учат тук, остават разочаровани и съжаляват че са избрали именно този град!

Нито има работа, нито нищо! И преди да кажете че има работа, нека ви зададем един въпрос.. Вие като продавач/ки и сервитьор/ки ли се виждате цял живот?

Бавно, но малко по малко, Благоевград обезлюдява. Други пък споделят, че голям процент са се преселили в Англия, защото тук са оцелявали, а там могат да живеят!

Дори няма аптека, която е денонощна! И много моля, всеки път когато на нас или нашият екип се е налагало да отиде, виждаме до болка познатата табелка “Аптеката не работи, извиняваме се за причиненото неудобство” или пък “Ревизия”..

А да не споменаваме за нощен живот! Дискотеки има, но клубове няма, има едно денонощно място, на което да отидеш да хапнеш – положението е меко казано трагично!

Направиха пеещи фонтани – ами добре че са те! Защото иначе е страшна тишина, дори можеш да чуеш мислите си. Града няма никакво икономическо развитие, дори напротив – закриха се предприятия и цехове!

Картинката е просто плачевна! Ако излезете навън и се разходите из центъра ще помислите че участвате в хорър филм и всеки момент ще излезе лудият с резачката! (А ЛУДИ В БЛАГОЕВГРАД ИМА МНОГО, НО ЗАЩО ДА ЛЕКУВАМЕ БЛИЗКИТЕ СИ, ВСЕ ПАК, КАКВО БИХА СИ КАЗАЛИ ХОРАТА Е ПО-ВАЖНО!)

Като хора, които са живели над 20 години в Благоевград, можем смело да застанем зад думите си, града прилича на едно голямо село! И под голямо разбирайте голямо като площ, не като население! За последните 5 години обаче, упадъка на града е най-осезаем! Каква е причината – ами то не е една! Какво не е наред – НИЩО НЕ Е НАРЕД! Ако не се вземат спешни мерки да се направи нещо, след още 5 години.. Всъщност, не искаме да си го представяме!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.