Христос Воскресе!

 
Последвай ме

Петър Ангелов

Петър Ангелов е български писател и журналист. Роден е на 7 май 1993г в град Благоевград. Зад гърба си има безброй награди в национални конкурси, както и много публикувани творби и рисунки в книги. Като цяло, може да се каже че Петър е човек на изкуството.
Последвай ме

Великденският поздрав “Христос Воскресе!” с отговор “Воистина Воскресе”, знаете ли какво значи? “Христос Воскресе”означава “Живей вечно” – повече, прочете повече тук!

Възкресение Христово е един от двата и най-важни празници за православните християни. От този ден, в продължение на 40 дни, се разменя великденският поздрав. Смята се, че възкресението на Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкият род! Денят е наричан още “Празника на всички празници”

На този ден, малки и големи хващат бовдисните яйца и се чукат за здраве. Този, с най-здраво яйце, ще бъде най-здрав през цялата година. Характерни за Великден са и козунаците, чиято история датира поне от три столетия. В България, козунаци се приготвяли през 1920 година и то предимно в градовете. След дългият пост, на трапезата се слага и агнешко месо.

Нека никога да не забравяме, че Бог ни е създал човеци и нека не губим своята човечност! Нека бъдем по-добри едни към други! Нека светлината на Неговото възкресение озари живота Ви! Носете само мир и любов в сърцата си!

BG Vip News честити празника на всички свои читатели!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.