Доказа се! Масово българите харесват поп-фолк музиката!

 

Както вече стана ясно след проучване, масово българите харесват поп-фолк музиката. Всъщност, харесват я още по-голям процент, просто уви – не си признават.

А защо не си признават? Правят се на луди или на интересни. Срам ги е от това, което харесват ли? Значи никога няма да са в хармония със себе си! Бруталното в случая е, че всички познаваме по някой и друг мразещ поп-фолк музиката, но сме го виждали след някое и друго питие да знае песните..

Хайде стига! Кое точно ви дразни в поп-фолка? Музиката? Мелодията? Аранжимент? Текст? Визия? Провокация? Кое.. Кое точно ви дразни, за да ви опровергаем?

Всички сме наясно как преди около 10-15 години, поп-фолка бе осеян с кавъри на сръбски, македонски и гръцки песни. А сега? Сега те правят кавъри на нашите песни. Смело можем да кажем, че все още поп-фолк клубовете са най-пълни и са на най-високо ниво на Балканите.. А и не само!

Всички знаем за подигравките с поп-фолка и салфетките.. Ами лично можем да кажем, че предпочитане буря от салфетки, отколкото сбиваниятя по рок и метъл концертите, в комбинацията с наркотици с неясен произход!

Но.. Нека видим световните звезди. О, каква изненада! Ами то те май са повече фолк от нашенките..

Всички знаем какво е постигнала Бионсе. Ние също много я харесваме! Но не я съдим! Само съпоставяме как двойните стандарти са ясно изразени.. Виж, ако такива снимки имат Андреа, Галена или Емануела – дай да ги плюем. Можем да ги обвиним още за дупката в озоновият слой, както за катастрофите по пътищата, липсата на възпитание и морал в младите.. Ама вие, сериозно ли?

Хора, спрете се! Умоляваме Ви, спрете да хейтите родната продукция. Тя е с много по-нисък бюджет, но не отстъпва по нищо на световните видеоклипове и саунд. Дори в много нещата, поп-фолка е новатор.. Да вземем например “Talk Dirty” на Jason Derulo.. С типичните балкански мотиви!

Ами родните ни звезди, имащи дуети със световните такива? Пак ли са за изхвърляне? Не, далеч не са, защото мнозина не приемат как любимите имат артисти имат дуети с Андреа или Галена. Примерно..

А тук не става въпрос за една или две песни. Тук говорим за това, че доказани професионалисти оценяват труда на българските артисти.. Иначе казано от вас – чалгарките. Да, през годините виждахме как рейтингови телевизионни предавания и водещи плюеха по поп-фолка, но ги канеха като гости и.. О, каква изненада! Високи рейтинги!

До кога ще позволяваме родната ни България да лансира изпълнители само от БГ музиката, а поп-фолка да служи за осмиване или да бъде тотално отритнат? До кога ще възхваляваме нафталинови звезди, а не тези, които са актуални и истински постигнали нещо? До кога ли? До когато позволяваме! И до когато се крием, че слушаме поп-фолк или не ги следим тези “чалгари и чалгарки”, а всъщност черпим идеи за облекло, прически или цялостна визия от тях?

Бъдете малко по-малко тесногръди и имайте очи и уши за това, което ви харесва.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.