Театрална работилница Magic Art е място, където можеш да твориш с помощта на актьора и журналиста Денис Никифоров!

 

В Magic Art се организират интересни събития както за деца, които имат интерес към актьорското майсторство, така и за студенти, които искат да се докоснат до сцената. Открий своето хоби, а защо не и призвание. Включи се в събитията, които се организират от Magic Art.

Целта на клуба е да се докоснете до актьорското изкуство и да натрупате нови зания за:

– Театъра;

– Концентрация на вниманието;

– Дишане;

– Правоговор;

– Етюди;
Повече за театралната школа за ученици и студнети научаваме от Денис Никифоров, който в собственик и управител на Magic Art.

Денис, за ученици и студенти на каква възраст е подходяща школата за театрално изкуство Magic Art?

Денис: Театралната школа е подходяща за:

  • Ученици от първи до четвърти клас.
  • Ученици от пети до седми клас.
  • Ученици от осми до дванайсети клас.
  • Студенти.

Какво се случва след като се запишат желаещите да посещават някоя от трупите на Magic Art?

Денис: След записванията за новия учебен сезон – се провежда среща със записаните участници и техните родителите. По време на тази среща участниците се разпределят в различни възрастови групи. Трупите са разпределени спрямо възрастта на записалите се като заниманията са веднъж седмично за всяка една група.

Къде се провеждат актьорските срещи?

Денис: До този момент предстои да стартираме трупи в София, Благоевград и Симитли.

Как се роди идеята ти за театрална школа?

Това е моя идея от много години, която се роди още аз като ходих на актьорско майсторство, а тогава бях едва втори клас, но имах участия на голямата сцена. Така с времето нещата се случиха и това лято стартирах като организирах занимания в Младежкото пространство в Благоевград – напълни безплатни и постепенно заедно с актьорите започнахме да трупаме успехи и да имаме изяви.

Разкажи повече за успехите на Magic Art?

Денис: Успехите на театрална школа „Magic Art“ за последните три месеца са следните:
– Аз и актьори от „Magic Art“ гостувахме в предаването „Неделя у дома“ към Радио Благоевград – БНР с водещ Агнес Манова като темата на разговор беше актьорското изкуство, уроците по театър, които организирам и работата на младите актьори върху пиесата #РЕПОРТАЖ;
– Част от Безплатните летните уроци по Актьорско майсторство в Мястото – Младежко пространство в Благоевград се отразяват от Blagoevgrad-news;
– Интереснк е, че ние реализирахме флашмоб по повод кампанията „Да изчистим България заедно“, който се излъчи на живо в ефира на bTV на 14 септември 2019г.;
– Аз участвах като актьор в 1 „А“ клас на Осмо училище в Благоевград като избира ролята на Денис Белята – белите и пакостите, които извърших по време на театралния урок се отрази от БНР, БНТ и вестник „Струма“. Този тип изява подейства поучително на децата, помогна им да научат основните правила и това как те трябва да се държат по време на час.
– Театрална школа „Magic Art“ е партньор на кампанията „Да изчистим България заедно към bTV Media Group като настоящите актьори на школата се включиха с интересен флашмоб и почистване по време на инициативата.
– Идеите на актьорите на Magic Art са интерес за отразяване от както от Вашата медия така и от Blagoevgrad-news, БНР, bTV, БНТ, Magic Art, clinica.bg и други.

Какви са трудностите, с които се сблъска?

Денис: Много са, но без трудности няма как да оценяваме това, което получаваме. Напрежението преди представление е огромно, но в школата участват актьори, които са много мотивирани и винаги се справят отлично с предизвикателствата. Те са много отговорни към поетите ангажименти.

Върху какви проекти работите в момента?

Денис: В момента репетираме много интересна пиеса #РЕПОРТАЖ и набирам нови лица за един флашмоб, чиято премиера ще бъде след по-малко от месец. Също така подготвям нещо интервсно за Коледа и през това време с най-добрите и доказали се с времето актьори ще реализираме един по-голям и мащабен проект, в който ще участвам и аз.

Последният ми въпрос към теб е какво е за теб театъра и какво да очакваме от Magic Art?

Денис: Колкото и да звучи като клише – театърът е моят живот. Никога не искам да се отделям от сцената. Magic Art е един от проектите, с които съм се захванал, но истината е, че предстоят много интересни неща, но ще говорим за тях след като се случат. До този момент съм доволен от организацията, дисциплината, развитието и успехите на актьорите, които са част от моята школа. Пожелавам успех на BGVIPNEWS. С годините се научих да вярвам, че когато си щедър и даваш – получаваш многобройни успехи. За много неща съм изключително благодарен на актьорите на Magic Art и нека не забравяме, че без тяхна помощ – Magic Art няма да е това, което е днес! Това са млади, амбициозни, мотивирани и много талантливи хора, които обичат театралното изкуство и съм сигурен, че са попаднали на правилното място. Много от тях ще продължат да се занимват с театър професионално, а през времето на нашите срещи моя отговорност е данакарам да ценят все повече и повече актьорското майсторство. Успех на Вас и екипа Ви и благодаря за поканата.
Повече информация за театрална школа Magic Art може да получите на :
0888 55 65 22 – Денис Никифоров
https://magicart.art.blog

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.