• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Как популярните родни изпълнители успяват да имат много фенове в социалните канали?

ByПетър Ангелов

юни 3, 2020

Ще започнем настоящата статия със следната история: Вървейки си по улицата чуваме следното: „…хей, това е тиктокърката Елекса, вижте я …“. Как да станете известни онлайн, както и какви тактики и методи ползват популярните личности, предстои да разберете.

На първо място, нека кажем кои са най-популярните социални мрежи в България днес.
Фейсбук си остава класика в жанра, но освен Фейсбук трябва да отчетем, че засилен интерес има към Tik-Tok – социалната мрежа за споделяне на кратки видеа.
Освен Тик-Ток, огромен интерес има и към Instagram. Не по-малко важни социални мрежи за по-добър рейтинг и популярност онлайн са: Twitter, Pinterest и много други, но може би това са топ 5 на социалните мрежи, в които трябва да имате много последователи.
Няма как да пропуснем и социалната мрежа – лидер, при видеосподелянето – Youtube – в нея също трябва да имате много събскрайбъри, или на български казано – абонати, които да Ви следват.

И така, как популярните личности успяват да имат стотици хиляди последователи?
Никой няма да си издаде тайната, но вярваме, че зад популярните личности работят мощни дигитални агенции, които знаят как да набавят последователи.
Всичко е много лесно, когато станете популярна личност, трудно е да достигнете до върхова позиция.
И така, ето няколко ценни съвета.

  1. Много е важно да обслужвате редовно социалните си канали. Това значи, че трябва да качвате поне по едно нещо всеки ден. Тук важи и правилото да качвате висококачествени снимки и видеа, съпътствани с предизвикателен и ценен за последователите текст.
  2. Качвайте сторита (stories) – кратки истории – алгоритмите на Фейсбук и Инстаграм са изградени така, че сторитата да достигат до много голяма част от Вашите последователи.
  3. Не публикувайте еднотипно съдържание – бъдете разнообразни.
  4. Лесно не се постигат много последователи, както при всяко друго нещо, Ви трябва постоянство. Не бързайте и резултатите ще дойдат.
  5. Анализирайте статистическите данни. Следете каква е възрастовата аудитория и насочете енергията към интересите на тази част от последователите.
  6. Добавяйте местоположение, когато публикувате снимки. Естествено, това важи аз някои социални мрежи, които позволяват това като опция.
  7. Помагайте и пускайте ценни съвети на последователите си, понякога пускайте и игри с награди, томболи и други сходни.
    Естествено, можем да Ви изреждаме още много съвети за популяризиране на социални канали и набавяне на фенове, но по-горе сме посочили само някои от тях.
    Друг важен съвет – изберете си платформа – лидер, и в нея насочете основната си енергия. След като направите популярен профил в една платформа, например в Tik-Tok, после лесно можете да приканите последователите да ВИ следват и в другите канали. Нещо повече, много нови фенове сами ще Ви потърсят и в останалите популярни социални мрежи.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *