• ср. мар. 27th, 2024

Астрологът Николай Видьов: Предстоят сериозни изпитания за целият свят! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

ное. 4, 2021

Днешното ми интервю е с един невероятен човек и астролог, който винаги е с точни прогнози и определено има какво да каже. Николай Видьов се доказа като един от най-добрите астролози и стотици хора са повече от доволни от него. Какво сподели пред мен – четете в следващите редове.

Последвайте Николай Видьов в социалните мрежи:
Facebook
Instagram

Здравей, Ники! Изключително приятно ми е, че отново имам възможността да направя интервю с теб. Какво правиш?

– Здравей, аз също много се радвам, че имаме възможността да направим още едно интересно и надявам се полезно за хората интервю! Правя много неща, доста съм зает, но не се оплаквам, хубаво е човек да има работа и да бъде в движение.

Да те попитам, как прекара лятото?

– Лятото мина изключително бързо, почти не го усетих. За съжаление това лято беше едно от най-тежките в личен план за мен самия, защото в моето се семейство се случи нещо, което ни разтърси… Претърпяхме голяма загуба, но животът продължава, а нашите близки и обични, които вече не са сред нас ще ни пазят и закрилят отгоре, от Светлината! Аз вярвам в това!

Успя ли да попътуваш, защото знам че си любител пътешественик?

– Тази година не съм пътувал извън страната, тъй като така се стекоха обстоятелствата. Бях за малко на нашето море и съм доволен, въпреки всичко което се говори. Много е важно човек да избира внимателно местата, на които почива. В България има прекрасни кътчета, които са далеч от шума, суетата и глупостта! За мен беше важно да се откъсна, да сменя обстановката и да си почина.

Всъщност, коя държава или град е пленила сърцето ти и къде би искал да живееш?

– Не бих искал да живея другаде, моята мисия е свързана с България, така го усещам. От друга страна обожавам по-топлите страни, които са на море или в близост до него. Като цяло обичам природата и се чувствам много добре и в планината. На сърце обаче са ми Испания и Италия. Един от любимите ми градове е Рим. Когато отидох там за първи път се влюбих в красотата, вибрацията и енергията на този град, неслучайно е наречен Вечният град.

Докато говорим за пленени сърца, твоето свободно ли е или е заето?

– В моето сърце винаги има място за още любов. Никога не е било заето, защото е голямо. Но, ако ме питаш за връзка, то в момента съм свободен. Астрологията също се е настанила трайно в сърцето ми и ми носи огромен заряд и удоволствие

Кажи ми, коя година според теб е по-лоша 2020 или 2021? И защо?

– Коя година е по-лоша?… Ами, това е труден въпрос, тъй като за всеки човек е доста индивидуално. 2020 година беше наистина стресираща за всички, преминахме през големи изпитания и трудности, но това част от процеса на промяната. Живеем в Нова епоха, с различна вибрация и всичко се променя, времето вече тече по различен начин. 2021 година също е предизвикателна, но разликата е, че сега реално усещаме последствията от изминалата вече 2020 година. Чакат ни още доста стресови ситуации и моменти. Задават се тежки икономически сътресения и кардинални промени в държавността, реда, законите и финансите. За мен лично, 2021 е по-неприятна, но аз съм позитивен човек и съумявам да не се поддавам на негативни мисли и депресивни състояния, каквото и да се случва. Това се постига с доста четене, упражнения и тренировки, доста е трудно, но е ключово!

Какво казва астрологията за събитията до края на 2021?

– Астрологията е прецизна наука и може да бъде изключително полезна, както за един човек, така и за цели нации. Но е много важно да се знае, че това не е кристално кълбо, в което нещо се „прожектира“, като на мини екран и можеш да видиш всичко с абсолютна точност, звук и картина. Астрологията ни дава насоки, помага ни да придобием реална представа какво ни очаква през дадена година или период; показва ни важните акценти, на които да обърнем внимание и генерално ни задава тенденции. Всеки човек има свободна воля, която е неприкосновена и може да взима решения, които да променят ситуацията. Дали можеш да промениш дадено събитие и как ще реагираш на него, зависи изцяло от твоето интелектуално и духовно развитие. Но да се върнем на въпроса: Какво прогнозира астрологията за края на тази година? През декември ни очаква предизвикателен аспект между две тежки планети — Сатурн във Водолей и Уран в Телец. Техният сблъсък се случва за трети път тази година, но сега ще бъде наистина силен. Сатурн е планетата, която отговаря за реда, законите, държавните структури, политиката и ограниченията. Уран е тотално обратното нещо — свобода, равенство, нестандартност, експериментиране, но и бунтарство, революции и резки промени. Уран ще се противопостави на сатурновите ограничения, ще доведе до ескалация на народното недоволство и ще се бори за свободата си, НО Сатурн е по-силен по знак, тоест той има достойнство във Водолей и ще успее да надделее. Уран се намира в Телец, а това е знакът на неговото падение, което означава, че колкото и да се бори и противопоставя няма да му стигнат силите за съжаление. Новият обществен ред, закони и ограничения ще бъдат въведени, макар стачките, бунтовете и недоволството. Телец е знак, който има огромно отношение и към нашите финанси, а когато Уран е в този знак и е в напрегнат аспект със Сатурн, това води до сътресения, нестабилна почва, икономически проблеми, стагнация и материални ограничения. Всички виждаме какво се случва и вече е ясно, че тази зима ще бъде тежка… Аз и много мои колеги писахме и говорихме за това още в началото на годината. Периодът не е добър за стартиране бизнес и влагане на крупни суми в някакви проекти и начинания. Всичко е много нестабилно и не е изключено да се стигне до необратими последствия и загуби. Това важи с пълна сила поне до средата на февруари 2022г.

Ами за 2022?

– 2022 година няма да бъде кой знае колко по-различна. Хубаво е да знаем, че сме изправени до стената и ако някой не е осъзнал какво се случва и че вече нищо не е същото, то проблемът си е негов. Много е важно да имаме вяра, но нека не я бъркаме с идеализиране и нереални очаквания. Розовите очила нямат място тук. Ние живеем в материален свят и колкото и да се говори за духовност и висше съзнание, то това не може да ни нахрани и да купи дрехи за децата ни. Трябва да има баланс — човек да има ценностна система, да бъде духовно развит, но да не забравя, че в това измерение трябва да се труди, да работи, да търси начин, за да осигури добруването си. В епохата на Водолей ще се цени образованието, интелекта, възможността да се адаптираш, да експериментираш, да си гъвкав. Да, Водолей се свързва с висшето съзнание и астрологията и за това е изключително важно да повишаваме вибрацията си, да се образоваме духовно, да търсим един по висш смисъл, но нека не залитаме в крайности, отричайки духовното или материалното, те вървят заедно в това измерение!
Всички се вълнуват дали през 2022 година пандемията ще свърши, но аз не мисля, че това ще стане по-рано от април 2023 година. Още в началото на 2020 година се случи един епохален съвпад между Сатурн и Плутон – двете най-тежки планети в астрологията. Когато се съберат, те носят кардинални промени, трансформация и тотален обрат. Този аспект е цикличен и се случва на около 36 години, но в различен зодиакален знак. Имало го е в началото и в края на социалистическия режим, както и преди Първата световна война, а малко преди Втората световна война тези две планети са били в квадратура — отново напрегнат аспект. Това съединение ознаменува тотална промяна в режима на управление и държавността. За съжаление Плутон се свързва с невидимото, манипулациите, тайните, задкулисието, с големите пари, но и със смъртта. Както виждаме тези промени идват с цената на много човешки животи, а освен това доста неща остават неясни и скрити, като не се споделят в медийното пространство… Так или иначе, през следващите 30 години ние ще станем свидетели на един нов режим на управление, който за едни ще бъде добър, но за други ще бъде кошмарен. Пак казвам, че е изключително важно каква е нагласата ни, какви качества притежаваме, за да се адаптираме; стремим ли се към развитие, образование и израстване; полезни ли сме за себе си и останалите, както и за нашият дом – Земята.

Вижда ли се краят на COVID-19 пандемията според астрологията и ако да, то кога?

– Мисля, че отговорих на този въпрос още в предишния, но краят на пандемията не се вижда в 2022 година. Този вирус е похватът и начинът една цел да бъде постигната, а каква е тази цел, мисля, че много хора вече имат отговор на този въпрос! Трябва да се замислиш съвсем малко и да бъдеш наблюдателен, за да си отговориш правилно, знаци не липсват…

Разкажи ми, пандемията накара повече хора да търсят астролози или имаше отлив?

– Не мисля, че пандемията е накарала повече хора да търсят астролози. Хората по принцип се вълнуват как ще бъдат здравословно, какво ги очаква в работата, дали да стартират бизнес, как ще са децата им, как ще са финансово, какво ги очаква в брака и любовта. Никой в лична консултация не ме е разпитвал подробно за пандемията. Но не мога да се оплача от работа и клиенти, хората ме търсят и чувам доста похвали и благодарности, което само може да ме радва! Целта ми е да бъда полезен, както за себе си, така и за останалите. За мен е важно да дам максималното от себе си, когато провеждам консултация и да помогна на човека отсреща, да го окуража и да го стимулирам да се развива, да действа и сам да достигне до правилното за него решение.

Какво най-често искат да разберат хората, позовавайки се на астрологията?

– Хората най-често искат да разберат каква ще бъде личната им година, какво ги очаква, на какво да наблегнат, какво да избегнат, ако това е възможно разбира се. Имам и доста клиенти, които се интересуват от личността си — искат да знаят какво да направят, за да развият личния си потенциал, в каква сфера да се насочат, коя професия е подходяща за тях, какво е сходството им с партньора, какви са кармичните им уроци, както и още много други важни казуси.

Какво всъщност могат да очакват хората от астрологията?

– От астрологията можем да очакваме: насока, тенденции, прогнозиране и стимул да развиваме себе си по правилния начин. Аз не давам готови решения на проблеми, не действам вместо някого, напротив, старая се да насърчавам възможностите и потенциала на даден човек и той сам да намери най-правилния път към успеха. За мен е важно да предоставя добри съвети, базирани на науката астрология, а дали някой ще се слуша в тях, това вече е въпрос на личен избор… Аз нямам никакво право да се намесвам с в свободната воля на даден индивид.

Какво за теб е астрологията?

– Астрологията за мен е светлина, знание и възможност да се развиваш. Както казваше един мъдър Човек и мой преподавател в Българската Астрологична Асоциация: „ Астрологията е царицата на всички езотерични науки“. Основател на древната астрологична наука и първият известен алхимик и мъдрец на човечеството е Хермес Трисмегист. Неговите текстове и принципи, в които се крие отговорът на много Вселенски въпроси са двигателят на всички езотерични науки. Трудни са за разбиране, но в себе си носят послания, които могат да отворят всяка заключената врата и да дадат отговор на въпроса как всъщност работи Вселената. Един от тези принципи гласи: „Каквото горе, това и долу, каквото долу, това и горе“.

Предстоят ли сериозни изпитания за България?

– Сериозни изпитания предстоят за целия свят, а не само за България. Намираме се съвсем в началото на Епохата на Водолей, знак който носи неочаквани обрати и промени. Според мен първо ще се сблъскаме с по-ниските проявления на Водолея – хаос, безредие, климатични изменения, миграции на народи, както и доста крайни ситуации — от упражняване на голяма власт до анархия. Революциите също се свързват с този знак, а те винаги изискват жертви, било то в преносен или в буквален смисъл. Високите технологии също са под знака Водолей и ще се развиват ежеминутно, завземайки целия ни живот. Трябва да бъдем внимателни с това и да ги използваме разумно, защото те са създадени да служат на човека, а не обратното! Парите също ще станат електронни, което няма да е далеч във времето. Развитието на технологиите е хубаво нещо, но по този начин е и много по-лесно всичко да се следи изкъсо – какво четеш, какво пишеш, какво говориш, колко изкарваш, за какво харчиш и т.н. Контролът върху медиите, интернет и останалите начини за информация и комуникация ще расте. Този вирус е един от способите, имащи за цел да въведат Новата единна система. Но Водолеят е и знакът на свободата, приятелството, равенството и единството, като това са неговите по-високи проявления. Доста вероятно е да се сформират малки групи и общества, които са обединени от една обща кауза и интереси. Някои от тези групи ще имат за цел да бъдат посланици на високото съзнание и пробуждането, ще се борят за свобода и равенство. Към днешна дата обаче, държавните структури и управляващите ни заставят да правим нещо против свободната ни воля, лишават ни от избор, който е наше изконно право, а това е недопустимо според Вселенските закони! Много скоро воините и силите на Светлината ще се намесят, за да въдворят ред и да ни пробудят! Няма да е лесно, тези процеси изискват време, но за нас е жизнено важно да запазим себе си, вярата и душевността си! Битката между Светлината и тъмнината е факт, колкото и невероятно да звучи това за някого!
   Що се отнася до България, и тук нещата са доста хаотични. Всички сме свидетели на един политически цирк, който ще продължи и през 2022 г. Аз лично не виждам кой знае каква промяна поне до пролетта на 2023 година, когато е възможно да се появи нова фигура, която да вдъхне кураж и увереност на хората. В края на краищата България е малка страна и влиянието на големите и силни държави върху нея е огромно. Но трябва да знаем, че България се намира на много силно енергийно място и винаги ще бъде закриляна от големите беди. Българският народ е търпелив, работлив и винаги намира начин да оцелее. Нашата сила е във вярата и духовността, винаги трябва да се уповаваме на тях. Освен това страната ни е под управлението на знака Козирог, а той изисква от нас да се научим на отговорност и дисциплина, в противен случай никога няма да просперираме! Постоянното мрънкане и оплакване без градивни и реални действия, само хвърлят още пръст върху главите ни.

Успя ли да се нагодиш към „новото нормално“ и какво ти липсва от старият живот?

– Аз съм адаптивен човек и промените не ме плашат, въпреки че съм представител на зодия Рак и обичам сигурността и спокойствието. Успях и дори намерих нови начини и способи да работя и да се развивам. Единственото сигурно нещо е промяната, а застоят според мен е равен на смърт. Живеем във време, което ще накара много хора да напуснат зоната си на комфорт и да се адаптират към промените. Този, който не успее да свикне с новите енергии, просто няма да издържи. Вибрацията на Земята вече е различна и ако не резонираме в унисон с нея, то няма как да останем тук. От нас се изискват: духовност, развиване на високо съзнание и интелект, желание за напредък и усилена работа.

Има ли нещо, което би искал да промениш в живота си?

– Не бих променил нищо, тъй като всичко, което ми се е случило е трябвало да се случи, за да бъда такъв, какъвто съм днес. Ние сами избираме мисията, която трябва да изпълним и уроците, които трябва да усвоим в дадено прераждане, така че не можем да се сърдим на никого. Аз лично не съжалявам за нищо и не бих променил миналото си. Единственото, което бих направил, ако можех, е да си осигуря още малко време с моят баща, за да си поговорим и да го прегърна отново.

Без какво не можеш?

– Не мога без астрология, интересна книга, почивка и верни приятели.

Коя е най-голямата ти мечта?

– Най-голямата ми мечта е да бъда щастлив! Щастието е нещо различно за всеки, а аз няма да издавам в какво точно се изразява моето, защото мечтите не трябва да се споделят, а да се изпълняват!

Ники, благодаря ти за страхотното интервю. Пожелавам ти здраве, повече хора да идват при теб, защото си страхотен човек, освен ненадминат професионалист. Какво си пожелаваш ти и какво ще пожелаеш на читателите ни?

– Аз също ти благодаря сърдечно и ти пожелавам много лични и професионални успехи! Заслужаваш ги! А на читателите искам да пожелая да бъдат по-устойчиви на промените, да не се предават, да отворят съзнанието си и да се борят за благополучието си!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *