• ср. юни 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

БЧК и Сердика Център стартират кампания “Дари дреха” с подкрепата на „Текслайф“

ByПетър Ангелов

май 20, 2024

Българският Червен кръст (БЧК), Сердика Център и „Текслайф“ стартират кампанията “Дари дреха”, която ще събира дарения от дрехи и обувки с цел повторна употреба, рециклиране или енергийно оползотворяване. Част от събраните дарения ще бъдат използвани за хора в неравностойно положение.

В рамките на кампанията в Сердика Център ще бъде поставена огромна кутия за дрехи, в която всички посетители на мола ще могат да оставят своите дарения. За всеки събран килограм дрехи и обувки ще бъде генерирано и парично дарение към Българския Червен кръст.

„Текслайф“ ще предаде събрания текстил към предприятия за сортиране, за да се установи кои артикули са годни за директна употреба, кои имат нужда от поправка и кои не стават за употреба по първоначално предназначение, а трябва да бъдат рециклирани или в краен случай – предадени за енергийно оползотворяване.  

Българският Червен кръст е  част от световната хуманитарна организация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, които помагат на хора в криза – независимо кои са те и къде се намират, без всякаква дискриминация, без разлика от тяхната етническа принадлежност, националност, политически убеждения или религия – и извършва дейността си със зачитане и грижа за околната среда.

Сердика Център инвестира постоянно в технологии, политики и кампании, касаещи пряко околната среда. Търговският център се стреми да постига и надгражда своите цели за устойчив бизнес чрез регулярна подкрепа на множество местни и глобални каузи и непрестанни подобрения в сградата.  

„Текслайф“ допринася за развитието на общностите чрез един устойчив бизнес модел, насочен към околната среда члез съхранението на значителни природни ресурси, енергия и човешки труд, вложени в текстилните изделия, предотвратявайки изгарянето на текстил и замърсяването на въздуха, както и депонирането и произхождащите от него вредни емисии. Компанията реализира допълнителни хуманитарни и социални ползи благодарение на интегрираното дарителство в полза и на Фонда за бедствия, аварии и кризи на Българския Червен кръст.

Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи като дари дрехи и ги остави в кутията, разположена в централния атриум на ниво -1 в Сердика Център. Кампанията продължава до 29 май.

Повече информация може да откриете тук.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *