• пт. мар. 1st, 2024

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ НА ПИРИН ФОЛК С ПЕСЕН ОТ ВИЛИ РАЙ

ByПетър Ангелов

авг. 25, 2021

Певецът направи генерална репетиция за фестивала на сватба в Благоевград

 

Любимецът на Пирин Фолк – Валентин Велчев ще участва за трета поредна година на фестивала в Сандански. На 29-ото издание той ще представи композиция на една от примите на музикалния форум – Вили Рай, която през годините много пъти е печелила награди, през 2018 г. изнесе и самостоятелен рецитал, има завидна музикална кариера в Сърбия и у нас, а преди това е била вокалистка на първата дама на българската музика Лили Иванова. Сега тя е поверила последната си авторска песен „Наздраве“ на младия певец, а ще влезе в надпреварата и с изпълнение на още една своя творба – „Българи добри“.

„Ето, че и тази година дойде момента да се кача на сцената на Пирин Фолк! Щастлив съм, че мога да представя песента „Наздраве“, която е дело на Вили Рай, аранжиментът – на Светльо Лобошки, а текстът е мой. Може да ме подкрепите, като гласувате на https://pirinfolk2021.fenfolktv.bg, а на 29 август и в летния театър в Сандански! Благодаря ви!“ – така Валентин Велчев представи най-новия си проект в страницата си във фейсбук.

През уикенда той направи генерална репетиция за участието си на Пирин Фолк, като изпълни премиерно „Наздраве“ на сватба в Благоевград. В стилния ресторант на брега на езерото в парк Бачиново Валентин Велчев изпя за първи път на живо пред публика песента заедно със хита си от първото издание на фестивала „Пирински орли“ и обра овациите на сватбарите.

Фестивалът Пирин Фолк 2021 ще се проведе на 27, 28 и 29 август в Летния театър на Сандански. Конкурсната вечер за нова авторска песен на македонска фолклорна основа е на 29 август 2021.

 

НАЗДРАВЕ В YOUTUBE:

https://youtu.be/ZJtbTgccksc

 

 

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ ВЪВ ФЕЙСБУК:

https://www.facebook.com/valentinvelchevmusic/

 

ВАЛЕНТИН ВЕЛЧЕВ В ИНСТАГРАМ:

https://www.instagram.com/valentin_velchev_music/

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *