• пн. апр. 22nd, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

„Добре дошли на края на света“ – норвежки привкус в новия оригинален сериал на HBO

ByПетър Ангелов

апр. 21, 2021

Създателят на Перфектно чувство рисува уестърн картина в дълбокия Север

Оригиналната продукция на HBO „Добре дошли на края на света“ разказва за малко градче, чиито жители живеят по свои правила. Всички се познават, а проблемите между тях са безброй. До какви крайности ще доведат дрязгите между тях и какви граници ще бъдат преминати?

Всички осем епизода на новия норвежки сериал на HBO Европа от сценариста Ким Фупс Акесон (създател на „Перфектно чувство (Perfect Sense) с Ева Грийн и Юън Макгрегър) са налични за гледане в HBO GO.

https://youtu.be/tqz0ZZEwGaE

Всеки се познава с всеки в този усамотен затънтен град в дълбокия север. Хората там са странни и диви, а преминаващите или идващи за постоянно външни не винаги се справят добре. Когато в града идва нова учителка, те я изпълнена с оптимизъм за рестарт на живота си. Скоро тя ще научи, че единственият човек, който се държи зряло в този град е 12-годишно момиче.

„Добре дошли на края на света“ е за намиране на мястото ни – независимо дали е намирането на себе си, след изоставяне от партньора, опита да пораснем, опита да продължим напред след смъртта на любим човек. Става въпрос за приемане на всички криви неща, които се случват в живота и засяга всички аспекти, които ни правят хора: любов, смърт и избора на самоопределяне.

Резултатът е модерен уестърн, разположен в северните граници на Норвегия, на територията на Сами, където спиращи дъха пейзажи често крадат шоуто. Драматични начални кадри на широкиябезплоден пейзаж задават тона на сериала за зрителя. Това е приказка, поставена на ръба на цивилизацията – думата „utmark”(утмарк) която фигурира в оригиналното заглавие на сериала(Welcome to Utmark) е синоним на отдалечено до крайност място – гранично населено място между обитанията на хората и безлюдността. Образите в сериала са карикатурни, но дълбоко човешки в своите противоречия, а Акенсон рисува нюанси на сивото чрез ярки контрасти на персонажите: шериф със стомашни проблеми, горд саами, собственик на джип 4×4, обсебен магазинер, скърбящ сводник и още много причудливи хора, които ще ви посрещнат в своя град на края на света.

Светът на HBO GO в България

Неограничен достъп до над 7 000 часа от любими филми и сериали в онлайн стрийминг приложението HBO GO. Холивудски хитове, HBO поредици, международни и фестивални заглавия, награждавана документалистика. Детска секция, с класически и модерни филми, дублирани на български език. Съдържанието може да се гледа на лаптоп, смартфон, смарт телевизор или таблет, Samsung Smart TV и през Chromecast, а вече и на Apple TV и Playstation. Услугата е достъпна за директен месечен абонамент на www.hbogo.bg. Предлагането на HBO GO директно до крайни клиенти е още един начин за ползване на онлайн стрийминг услугата, в допълнение към вече наличния – HBO GO включен в телевизионните и интернет пакети на нашите партньори – кабелни и телекомуникационни оператори. В края на 2021 се очаква HBO GO да се ребрандира и ъпгрейдне в HBO Max, с което функционалностите и дизайна на стрийминг услугата ще се унифицират глобално.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *