• чт. мар. 28th, 2024

Емилия изненада почитателите на фолклора

ByПетър Ангелов

мар. 5, 2021

След резкия скок с трап парчето “DEALS”, Емилия продължава да изненадва с разнообразна музика.

Певицата е една от най-емблематичните изпълнителки на фолклор в България. Като възпитаник на “Националното училище за фолклорни изкуства Широка Лъка”, звездата на Пайнер затвърди позицията си на родолюбец и привърженик на флоклора, като подари на почитателите няколко фолклорни клипа за най-българските празници през март.


На 2 март в YouTube каналът на певицата се завъртя Хороводна Китка 2021, а на 3 март видеоклип на вече познатата в изпълнение на Емилия “Разболял ми се млад Стоян”.
Хороводната китка включва две авторски песни на фолклорна основа “Тракийска сватба и “Хайдушка сватба”. Песните са от тракийската фолклорна област и са по музика на Красимир Христов, текст Пейо Пеев и аранжимент на Димитър Милев.
“Разболял ми се млад Стоян” народна тракийска песен, която Емилия изпълнява от началото на кариерата си. Най-наблюдателните и запалени почитатели на певицата знаят, че тази песен е включена в два от албумите на звездата на Планета ТВ “Мисли за мен” и “Ех, Българиио красива”.


Видеата са заснети и режисирани от Николай Скерлев по сценарий и идея на Светослав Кюркчийски.
Емилия вече спомена в своите профили в социалните мрежи, че изненадите не са приключили и предстоят още нови видеоклипове, които ще подари на всички абонати на личният и канал в YouTube emilia.online

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *