• пт. мар. 29th, 2024

ЕXIT стартира с послания за мир Nick Cave & The Bad Seeds идват в крепостта днес!

ByПетър Ангелов

юли 12, 2022

21-то издание на фестивала EXIT стартира снощи в 20 часа. с церемония, доминирана от послания за мир, откриване на инсталацията „Жълтата подводница” на река Дунав под Петроварадинската крепост, символично пускане на 22 гълъба и емоционално изпълнение на DJ Mose.

 

Беше фантастична първа вечер пред 42 000 посетители, с доминиращи изпълнения на Iggy Azalea, Afrojack, Senidah, Adam Beyer, Enrico Sanguliano и Anfisa Letyago. Шоуто продължава тази вечер с пристигането на едно от най-големите имена в историята на рокендрола. Страхотните Nick Cave и The Bad Seeds ще свирят на главната сцена на EXIT Festival тази вечер. Петгодишното чакане най-накрая приключи! Концертът, който всички чакахме, шумен, яростен, пълен рок спектакъл за невероятно вярна армия от фенове, е централното музикално събитие на втората вечер на Крепостта с начален час 22:00. на точката. Заедно с Cave, най-забележителните изпълнители от програмата тази вечер включват Masked Wolf, Maceo Plex, Honey Dijon, Denis Sulta и неразрушимите The Exploited!

 

За първи път EXIT имаше две церемонии по откриването снощи – едната в 20:00 часа. на Pachamama Stage и друг в полунощ на Main Stage, пълен с фойерверки. Събитието в Пачамама започна с емоционална реч на Henry Ammar и беше белязано от млада руско-украинска двойка, Marija и Ilija, целунали и пуснали символични 22 бели гълъба, означаващи 22 години EXIT и откриващи фестивала с послания за мир, любов и единство. Всичко това беше последвано от изпълнение на DJ Mose, една от най-големите съзнателни музикални групи в света, и откриването на арт инсталацията „Yellow Submarine“, създадена от австрийско-сръбския художник Igor Fridrih Petković от Graz, в сътрудничество с фондация EXIT. Той превърна статичните колони на стария, съборен железопътен мост на река Дунав, под Петроварадинската крепост, в подводницата от легендарния комикс и филм на Beatles, създавайки широкообхватен знак на мира. Така, използвайки концептуална машина на времето, художникът свързва артистичния вик на Beatles за мир във Виетнам с желанието на днешното „EXIT“ поколение за мир в Украйна и помирението между народите на Украйна и Русия.

 

Денят на откриването на EXIT, пред 42 000 души, беше белязан от изпълнения на хип-хоп суперзвездата Iggy Azalea, чието шоу дойде веднага след среднощната церемония по откриването, но също така и на един от най-известните диджеи в света Afrojack, чието изпълнение имаше главна сцена, пълна с фенове, придружаващи хитовете с танци, шум и цялостно отлично фестивално настроение. След изпълнението си мега популярна австралийска хип-хоп звезда беше ентусиазирана от публиката, казвайки: „Уау! Това е голяма енергия!“ Джакс Джоунс също се представи на главната сцена, като каза, че е изключително щастлив и чест да дойде на EXIT за втори път и че голямата публика отвърна на енергията, която той се опита да излъчи – „Беше перфектна хармония“, каза той след изпълнението си.

 

Първата вечер на фестивала донесе на главната сцена вдъхновено изпълнение на широко обожавания Senidah и премиерното издание на концепцията Back to the Future – двучасова витрина, смесваща старото звучене на хип-хоп ветераните от региона с нова, неудържима трап вълна. Реакцията на публиката обещава светло бъдеще за този тип проекти.

 

Един от най-големите фестивални танцови площадки в света, mts Dance Arena, имаше първата си вечер, определена от B2B изпълнения на Adam Beyer и Enrico Sangiuliano, ANNA и Sama’ Abdulhadi, както и Eli Brown и Ilija Đoković, сетове от техно звезди в процес на създаване Anfisa Letyago и Human Riasa, но също и изпълнение на живо от Reinier Zonneveld, който нарече EXIT един от най-добрите фестивали в света!

 

Основната сцена на втория ден на крепостта ще приветства Nick Cave и Masked Wolf, както и Molchat Doma и Shouse, а в близката mts Dance Arena ще гостуват триото Maceo Plex – Honey Dijon – Denis Sulta, както и великите Brina Knauss. Феновете ще могат да чуят различни музикални жанрове на Visa Fusion Stage, от хип-хоп до трап и електро-поп, с изпълнения на Prti Bee Gee, Smoke Mardeljano, Marčelo, Bojana Vunturišević, Pocket Palma и специална витрина на Bassivity. Сцената на Explosive продължава да бучи с хедлайнерите The Exploited, Misconduct и Discharge. Оазис на алтернативната електроника, любимата обновена No Sleep Novi Sad Stage на новото си, по-голямо място ще се възхищава от парижкия ъндърграунд състав на Possession и големи имена като Dax J, Hector Oaks, Parfait и Cera Chin. Trap heaven, сцената на Gang Beats, носи повече от десет изпълнители, включително Crni Cerak & Lacku.

 

Предлагат се еднодневни билети на промоционални цени от 3990 RSD за петък, 4490 RSD за събота и 2990 RSD за неделя. Тази вечер се предлагат и билети за Fan-pit за 3990 RSD. В продажба са и дневни VIP билети, както и четиридневен VIP пакет на цена от 41 000 RSD. Билет

 

 

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *