• чт. мар. 28th, 2024

Исмералда: Сърбия и „Nikad nije kasno“ сбъднаха мечтата ми! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

май 8, 2021

Днешното ми интервю е с Исмералда, жената която в момента е тотален хит в Сърбия и е участник в предаването „Nikad nije kasno“. Какво сподели тя пред мен, можете да прочетете в следващите редове.

Исмералда, здравей! Благодаря ти че прие поканата ми за интервю. За мен е огромна чест, че мога да взема интервю от жената, която скри шапките на всички в „Nikad nije kasno“.

Радвам се и аз. Благодаря ти за интереса и за комплимента.

Първо искам да те поздравя за това колко добре изглеждаш, стоиш като една истинска балканска звезда. Коства ли ти нещо поддържането ма тази фигура?

– При мен, по-скоро това е ген. Ами пия безалкохолни и кафета, не спортувам, хапвам си, пуша много – затова съдя че по-скоро че е ген. Не съм била дебела, не съм спазвала диети. В рода ни нямаме пълни хора. Ние сме по-нисички и слабички.

Мен ако ме питаш, за жена, ти си с перфектно тяло и размери..

– Имайки предвид повечето ми колежки, може би аз и Мария сме най-нисичките в поп-фолка.

От друга страна пък, можеш да си сложиш спокойно висока обувка и да не се притесняваш, че ще си по-висока от някой мъж.

– Наистина е така, да.

Разкажи ми сега, как се случи така, че ти си участник в „Nikad nije kasno“. На хората им е супер интересно как са св случили нещата.

– Това е нещо, което не се случва често и не на всеки. Никога не съм крила, че сръбската музика е в сърцето ми. Винаги съм предпочитала да пея сръбско, пред поп-фолка. Дори когато са ми поръчвали, аз съм искала да пея по-сериозни песни. Харесвам българската естрада и определени поп-фолк песни, но най-много ме влече сръбското и гръцкото. Там е истината.. Има много просташки песни в поп-фолка. Харесвам народните песни, естрадата.. Самата аз съм по-сериозна като човек. Аз на тия късни години да отида и да с пробвам, това си е нещо от Бог. Но да ти кажа, не ме намериха, водещият на предаването е гледал мой видеа в социалните мрежи и платформите за видеосподеляне. Знаеш, сърбите са големи националисти и не са запознати много с нашата музика. Те не се вълнуват от другите балкански държави, чувала съм да споменават и имена на колеги от България. Няма да крия, мечтала съм си да бъда на сцената на „Nikad neje kasno“, да видя, Цеца, Лепа Брена, Драгана Миркович, не толкова да пея, а да се докосна до тях.. И вече, когато ме откри Жика Якшич чрез шефа на Кафана Стефанович, аз мислех че някой се шегува с мен. Но когато направихме срещата и видях Жика, който е велик водещ в Сърбия, той е легенда. Може би дори и кучетата в Сърбия го знаят. След разговорът ни, аз видях че всичко се случва и не е шега, а е много реално. Единственото което казах на себе си бе „Господи, благодаря ти за тази възможност“, защото това е голяма чест и възможност. Защото както ти споменах, те са големи националисти и да подадат ръка на някой друг, не е нещо което се случва всеки ден.

От нещата които каза, при мен изникнаха доста въпроси, които да ти задам, затова ще карам подред. Спомена че те са националисти, как си обясняваш факта, че ние сме чуждопоклонници? Отхвърляме някой затова че било поп-фолк или чалга, но се кефим на подобни ритми, звучене и текст, от съседни държави или световният пазар?

– Ние българите, също сме големи ценители на музиката. Не харесват определени личности и артисти според мен. От там идва проблема. През 1996-та година, аз стартирах като поп-фолк артист. Проблемът тръгна от пошлите текстове.. в Сърбия го няма това. Ние сме такива. Искаме нещо, на което да щракаме с пръсти, но после пак пускаме Цеца или Шабан. Объркани сме и слушаме всякаква музика.

Ами към днешна дата, също има текстове, които не могат да се пеят от всички поколения, както е било навремето. И може би, в момента има по-просташки текстове.

– Ще те прекъсна, защото имам пресни спомени от поп-фолка. „Ох, банана“, „Пеперудка“, от там почна всичко. След това навлезе RnB звученето и всичко се доразвали. Дано българите разберат че стойностната музика се слуша от стойностни хора.

Ами ако поканят изпълнител, който има по-провокативни текстове, да пее на кръщене или на друг повод на дете, какво се случва?

– Те не пеят свойте песни. Пеят сръбско, гръцко.. Пеят „Бедни и богати“ и други песни, но не и лично творчество.

Какво е мнението ти за поп-фолк жанра в момента?

– Определено е по-добре от преди години. Осъзнаха се хората – текстописци, изпълнители, че песните които остават във времето, са истинските и качествени песни, а не тези, които пеят само за милиони и други неща. Не искам да обидя колежките си, просто наистина е така. Правят се песни, които имат срок на годност и определена давност. Това е лошо.

Един такъв изпълнителител, например е Меди. Той буквално сложи всички в малкият си джоб с песни, харизма, глас, визия..

– Меди е един уникален артист и изпълнител. Не тръгна с песни, които са пошли. Той е красив визуално и знае какво пее. Той е завършен певец и песните му го отличиха много от останалите му колеги.

А ти, би направила един красив и стойностен поп-фолк проект?

– Ами, по-скоро не. Моята цел е да пробия в Сърбия. Искам да пея и в Европа, има много места на които да се изявявам. В България, не мога да пея в дискотека на някоя сръбска вечер, защото след това, те ще искат да щракат с пръсти и да пея пошли неща. Ходя само на специални партита.

Да те върна отново на темата за „Nikad nije kasno“.. В последното си представяне, ти пя заедно с Alexandra Prijovic „Luda za tobom“, а ти изпя песента в българският вариант, докато Alexandra пееше сръбският текст. Какво е чувството да пееш с такъв артист?

– Alexandra Prijovic е една от най-популярните и обичани изпълнители в момента. Дори в момента има филм в Сърбия, в който „Луда по тебе“ на Камелия участва, но никой не знае коя е песента и кой я изпълнява. Дори на видеото се вижда, че обърках песента, защото винаги съм я пяла в сръбският вариант. Тази песен е хит в Сърбия. Оригинала е на Лепа Брена. През цялото време ми идваше да пея ба сръбски, защото аз не знаех българският текст и затова го и обърках.

Вълнуваш ли се че продължаваш в четвърти кръг на „Nikad nije kasno“?

– Разбира се. Имам си едно наум, защото както те хвалят, така могат и да те порежат много бързо. Просто знам едно, аз съм там за шоуто. Няма как да ги уплаша с пеене, защото са чували много таланти. Аз съм там да си правя кефя и не се състезавам.

Състезавала ли се някога в България?

– Не, дори ще ти кажа и друг кой не се е. Това е Сашо Роман. Той е уникален, просто той има два албума и още се храни с тях.

Знаеш че много твой колежки залагат на провокативни облекла.. Какво е мнението ти за това?

– Аз харесвам когато един тоалет, подчертава формите на жената. Това е нещото, което ни различава от мъжете. Лично мен, няма да ме видиш да пея по прашки, но деколтетата ми харесват. Важно е да бъдем елегантни, а не пошли и вулгарни.

Исмералда, благодаря ти за страхотното интервю. Пожелавам ти успех в „Nikad nije kasno“, цяла България е с теб и ти стиска палци. Какво си пожелаваш ти и какво искаш да пожелаеш на читателите ни.

– Благодаря и аз. Искам да пожелая здраве, това е най-важното. Прекарах COVID-19 и гласа ми се възстановява все още. Не достигам височините, които достигах преди, така че хора, пазете се.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *