• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Карлос: Бих се радвал да участвам в телевизионен формат

ByПетър Ангелов

окт. 12, 2020

Пред мен, едно напълно искрено интервю даде изпълнителят на фирма “Пайнер” – Карлос. Изключително интересно и откровено интервю, за което изключително много му благодаря. Повярвайте ми, има какво да научите за поп-фолка и за Карлос.

Петър Ангелов: Карлос, здравей. На първо място, искам да ти благодаря че прие поканата ми за интервю. Как си, куде те намирам?

Карлос: Здравей, чудесно, намираш ме в къщи след дълга разходка сред природата с приятели и кучетата. Времето беше супер, слънчево без да е горещо и с прохладен въздух… любимото ми общо взето.

Петър Ангелов: Всъщност, ти си един от най-интересните гласове от поп-фолка и феновете те оценяват изключително много! Радва ли те този факт?

Карлос: Разбира се, че ме радва. Не е оценката, от която имам нужда за да получавам достатъчно средства и работа, които да ми позволят да се развивам още повече, но и хубавите думи и оценки за глас и пеене, както и песни, винаги са ме радвали. Най-важно винаги е било мнението на някой, когато е обективно и изказано с доратъчен умствен капацитет. Дори да не ми харесва, го приемам като критика, а когато е положително си е направо мини оргазъм (смее се).

Петър Ангелов: Твоето творчество е като глътка свеж полъх на фона комерса и повярвай ми, в цялата си кариера ти нямаш слаба песен. Какво е мнението ти за жанра?

Карлос: Жанра доста се промени. Особено в комбинация с тази луда година доста кадърни и пеещи изпълнители отстъпихме назад. Има една вълна от не особено гласово надарени артисти, правещи за мен лично и не добри песни като цяло. Но отстрани изглежда като някаква еуфория и ако наистина е така си е въпрос на вкус и реалният вкус на феновете е като глас Божи. Иначе няма как да поддържат завинаги изкуствен интерес и бързо ще разберат че няма и смисъл. Ако това харесват феновете, това трябва да им се дава. За мен лично е малко немузикантско. Но е факт и каквото-такова. Все пак и да успееш без талант си е даже още по-голям успех (смее се).

Петър Ангелов: Докато сме на темата за комерса.. Последното ти парче “По-дълбоко” бе именно с такава цел, осмиване на комерса.

Карлос: Да, не всички схванаха иронията, въпреки че мислих че е оче и ушевадна. Но все пак по-надарените с ум хора забелязаха и оцениха. За съжаление напоследък даже и аз няма какво да слушам. Моето ухо е доста капризно на качествено пеене но и в комбинация с добър саунд, мелодия, мастеринг и т.н. И рядко излизат песни, които да слушам с кеф с всички тези претенции (смее се). Но се случва де. Не говоря само за стойностни и любовни песни, дори забавните и веселяшки парчета ги пресявам през същото сито. За щастие имам може би 200-300 диска с музика откакто слушам изобщо музика и напоследък си слушам ретро. И поп-фолк и не само. И най-вече от златните години на жанра -2000-1-2, и 2008-9-10.

Петър Ангелов: Подготвяш ли нов проект и ако да, кога да очакваме неговата премиера?

Карлос: Тази година я пропускам. Тръгна не добре а и на мен ми отесня града и реших да живея извън. Съответно вместо да продухам пак едни пари на вятъра за 5-6 хубави коментара в YouTube, реших да взема и постегна една къща близо до вилата ми за постоянно живеене и общо взето така ми мина целия сезон – с ремонт и с другото ми хоби – градината и екзотичните растения. Догодина ще подготвя нещо, разбира се на ниво както винаги и който оцени – оцени. Който не… всеки има право на лош вкус (смее се).

Петър Ангелов: Би ли направил колаборация с изпълнител от друг музикален жанр? Вече имаш една колаборация с рапъра Liter Jack..

Карлос: Разбира се. Стига да се получи добър проект и изпълнителя да е кадърен в своята сфера. Както Liter Jack например, той е уникално талантлив човек и има уникален тембър и дикция.

Петър Ангелов: Доволен ли от развитието си като артист в най-голямата музикална компания в България?

Карлос: Недостатъчно. За никой не е тайна, че изпълнителите сами си поемаме разходите по проектите и цялата организация като цяло. За съжаление, дори когато правих готини песни през 3 месеца не можа да се завърти колелото така че да вадя достатъчно за да продължавам и да се развивам. Така са и много други кадърни изпълнители. И стана така че да правя веднъж годишно за собствен кеф без да очаквам нищо. Прехода докато осмислиш това, че не се е получило въпреки всичко е труден, след това вече не ти дреме особено много. Надявам се след още 1-2 песни да успея да ги събера в албум, макар ме те и сега са 16 трака вече. Аз съм малко старомоден и обичам албумите. Това остава като следа. Другото е просто да гониш участията и парата и старите ти проекти да потъват и да не се помнят… това ме стресира даже като си го мисля. За мен песните са като деца и са важни, всяко усилие и мисъл и идея, която се влага в тях заслужава да се запази в историята на музиката. Пък дори и малко хора да го чуят. Яд ме е и ми е тъжно, че от фирмата си отидоха големи имена със свой стил, класа и излъчване.

Петър Ангелов: Всъщност, имаш ли любими изпълнители от жанра и ако да, кои са те и би ли направил колаборации с тях?

Карлос: Разбира се, но те са все големи имена и едва ли ще хукнат да правят песни с мен. Малко са така отворени като мен. Повечето гледат нива, класи и тн глупости. Обожавам Анелия, много обичам да слушам и ДесиСлава, Емилия, Цвети Янева, Глория, Есил Дюран, Илиян, изобщо певци с техника. Вероятно ще пропусна и други. Вече направих със Славена, тя също ми беше от любимите гласове. Обожавам и енергията на Галена и цялостния ѝ образ, както и уникалният тембър на Емануела. От новите изпълнители много се възхищавам на Меди, познаваме се отдавна и той се труди години докато цялостно назрее и натрупа опит и стреля право в целта сега. Харесвам и Яни, също унилално пеещ певец. Харесвам този сръбски тип пеене и гласове. Липсва ми пвеица като Александра Прийович в България – глас и пеене не е нужно даже да коментирам, но и леко скромният сексапил, който излъчва без да е вулгарна като нашите е просто уникален.

Петър Ангелов: Как ти повлия пандемията от COVID-19? Успя ли да си починеш и да преосмислиш живота си?

Карлос: Починах си от хора, в началото даже ми беше интересно и приятно, аз обичам да съм сам и да не ми е шумно. Пътищата празни, супер беше. Но за преосмисляне нямах. Нито почивка с цветята и ремонтите лятото няма как да се наспя дори. При мен просто са маниакално огромно количество и затова.

Петър Ангелов: На какво те научи самоизолацията през месец март тази година? Колко души ти звъннаха да те попитат просто дали си добре и как я караш?

Карлос: При мен нищо почти не се промени, аз нямам социален живот, както в 20-те си години и изобщо не ми пречиха ограниченията. А и имам куче и трябваше да го разхождам де… с кафе в ръка 

Петър Ангелов: Имало ли е момент в, който искаш да се откажеш от музиката?

Карлос: От самата музика не, вероятно няма и да има. Има моменти, в които се отказваш да наливаш средства в това, или просто нямаш възможност. Каквото мога измислям сам, правя музика, текст, влагам идеи дори в аранжиментите и т.н. Но останалото пак си е разход. Иначе ако някой дойде и каже -ето ти тези пари направи страхотна песен и клип- винаги бих се раздал на макс веднага. И все пак друг такъв упорит изпълнител, 7 години и 16 трака вече без възвръщаемост познаваш ли? (Без да броя тези проекти преди Пайнер)

Петър Ангелов: На какво те научи живота до сега?

Карлос: На примиримост и търпение. На това че, няма смисъл да се ядосваш за неща, които не зависят от теб и не можеш да ги промениш. Наслаждавай се на каквото ти харесва доколкото е възможно и това е.

Петър Ангелов: Как се виждаш след пет години?

Карлос: По-стар с 5 години вероятно (смее се). И по-узрял като интелект или пък съвсем изперкал. Всичко е възможно.

Петър Ангелов: Карлос, благодаря ти за страхотното интервю! Уникален артист си, лично аз с нетърпение очаквам следващите ти проекти! Какво ще си пожелаеш на теб самият, а и на нашите читатели?

Карлос: И аз ти благодаря! На читателите само здраве. Колкото и да е банално, това е най-важното! Както и да се развиват и да бъдат добри хора, да се прегръщат по-често (с маски засега)! За мен същото, а и може би участие в някой ТВ формат като “Маскираният певец” например или нещо подобно. Обичам телевизията, а нямам много опит с нея и всичко там ми е интересно.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *