• чт. апр. 18th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Кои са плодовете с най – малко захар?

ByПетър Ангелов

юни 4, 2021

Всички плодове съдържат захар, но има някои видове, които са с по-ниско съдържание от други. Списъкът представя плодовете, бедни на захар, но и съдържащи фибри, витамини и минерали, от които човешкият организъм се нуждае. От foodpanda ще ви запознаем с тях.

Ягоди – те могат да регулират глюкозата в кръвта заради ниското си съдържание на захар – около 1 грам в 1 ягода със средна големина. Те са отличен източник на фибри и витамин С, което ги прави средство срещу туморни образувания. Предпазват от рак на гърдата и притежават анти-ейдж ефект.

Праскови – въпреки сладкия си вкус, една праскова съдържа само около 13 грама захар. Тези вкусни плодове са богати на желязо, което ги прави ефективни при анемии. Това е причината да се смята, че те поддържат хемоглобина.

Боровинки – подобно на ягодите, тези плодове съдържат между 4 и 5 грама захар. Богати са също на фибри и протеини. Добър източник са и на антиоксиданти. Полезни са както за зрението, така и за кръвообразуването.

Лимони – лимоните съдържат не повече от 2 грама захар, но са чудесна добавка към диетата, заради голямото съдържание на витамин C. Благодарение на него, се забавя стареенето и се неутрализират свободните радикали.

Портокали – портокал със средна големина притежава около 14 грама усвоима захар. Този вид плод е богат на витамин С и помага за предотвратяването на настинки и грип. Портокаловият сок, закупен от магазина обаче, съдържа добавени захари, затова е по-добре да се консумира в естествен вид.

Авокадо – авокадото е почти без никакво съдържание на захар. То съдържа фибри и здравословни мазнини, които поддържат теглото и намаляват нивата на кръвната глюкоза.

Снимка: Интернет

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *