• пн. юли 15th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

КОНЦЕРТ С КАУЗА В РАДОМИР НА ГРУПА СПРИНТ И ПРИЯТЕЛИ

ByПетър Ангелов

мар. 31, 2024

ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА НА ГРАДА – Г-Н КИРИЛ СТОЕВ

 

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И

КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР“

 

Концертът с кауза в Радомир премина под патронажа на кмета на града г-н Кирил Стоев.

Легендарната рок група „СПРИНТ“, „ДУЕТ С КАУЗА“ /Галя Георгиева и Атанас Лазаров/, група „ХОРИЗОНТ“ и Красимир Недялков обединиха творчеството си в Концерти с кауза.

„За община Радомир е чест, че градът ни е част от това турне. Общинската администрация винаги е подкрепяла такъв вид инициативи и лично аз считам, че това е начинът да се популяризират каузите и да се стигне до по-широка аудитория“, каза г-н Стоев. Той поздрави всички участници за прекрасната инициатива и изтъкна, че най-ценното в тази кампания е, че дамите се насърчават да се изследват навреме, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да открият откъде идват проблемите. „Каузата за превенция на репродуктивните проблеми от изключително значение, както за своевременното информиране за репродуктивния статус на младите хора, така и за демографската политика на страната“, заяви кметът. Обърна внимание и на факта, че общината от години подпомага двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури. В заключение, Кирил Стоев призова всички да слушат повече българска музика.

Специален гост беше и заместник кметът г-жа Станислава Генадиева, както и пр

едставители на общинската администрация.

Турнето подкрепя две каузи с изключителна важност за България. Това са Информационната кампания в подкрепа на хора с репродуктивни проблеми под надслов „Да сверим биологичния си часовник навреме“ и Националната кампания „За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в кауза на огромна част от българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии, и набира все повече привърженици.

Рок група Спринт зарадва своите почитатели с най-новата си програма и популярните си хитове. Водещите на концертите са Галя Георгиева и PR-рът Атанас Лазаров, който смело стъпи на музикалната сцена. С песента си „Прекрасна вечер“ те пожелаха на публиката незабравима вечер. Шоуменът, водещ и организатор на наградите за мода, шоу и бизнес Красимир Недялков и група Хоризонт заредиха публиката с много енергия и приятни емоции.

По време на концерта бяха раздадени листовки с полезна информация за възможностите и изследванията, които показват репродуктивния статус на жените, а част от средствата ще бъдат предоставени за инвитро процедура на семейство, на което мисията да станат родители е кауза.

Концертите се провеждат с подкрепата на Министерството на културата по проектите „Спринт 2023“ и проект „Концерти с кауза“ 2023.

Събитието се организира от Студио Спринт Проджект и Агенция „Сребърен ключ“, а партньори са: Фондация „Искам бебе“, Агенция за публични комуникации „Профайл“, Сдружение „Жени с кауза“, ХайЛайф, вестник ТРУД и Труд News, Агенция Фокус, Дарик радио, вестник Струма и вестник Вяра.

Мотото на всички участници в турнето е: „Всеки решен проблем прави живота ни по-сигурен и по-добър“!

 

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *