• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Къде да отидем на море: ТОП 5 държави за морска почивка през септември и октомври

ByПетър Ангелов

юни 9, 2022

Гърция

Почивката през есента в Гърция е спокойна, лежерна, кото ще имате възможност да се насладите на всеки ден от почивката си далеч от суматохата. Вече няма палещо слънце, плажовете са полупразни, прясно узрели цитрусови плодове и нарове радват с ярки цветове. През септември и октомври гръцките курорти се посещават от тези, които не преследват шумните забавления, а искат да съчетаят дните на плажа с ваканция за разглеждане на забележителности.

 

Турция

В Турция през есента е толкова топло, че няма как да наречем сезона есен. Това е истински рай за тези, които ценят релаксиращата почивка и които нямат нищо против да спестят малко. По-голямата част от туристите вече са успели да се отпуснат през юли-август, така че няма такова вълнение при резервирането на хотели – можете да отделите време, като изберете подходящия вариант, за който бихте платили много по-малко сега, и да отидете на почивка с цялото семейство. За есенна почивка е по-добре да изберете курортите на Средиземно море – в Егейско море през октомври е малко по-хладно. В началото на есента на Турската Ривиера температурата на водата и въздуха е около +25°C. Има, разбира се, дъждове, но рядко и краткотрайно. През октомври туристите обикновено планират ваканция в зависимост от времето: през топлите и слънчеви дни отиват на плажа и ако внезапно духа хладно, обличат дълга дреха и отиват на екскурзия, в музей или древни обекти, или забавления на закрито. Резервирайте почивка в Турция сега.

 

Египет

Средата на есента е идеалното време за пътуване до Египет. По това време няма жега (обикновено въздухът се затопля до + 27 … + 33 ° С), а морето през октомври е възхитително топло – + 27 … + 28 ° С. Плажовете работят с пълен капацитет, всички забавления са налични, а туристите са по-малко, отколкото през лятото, защото повечето хора все още са свикнали да почиват през юли-август. А през октомври в Египет узряват фурми, нар, гуава  – децата ще се зарадват на вкусни и здравословни десерти. През октомври в Египет можете не само да си починете чудесно на морето, но и да отделите време за екскурзии – по това време е много по-приятно да се възхищавате на красотата и величието на пирамидите, отколкото през лятото, когато жегата става непоносима. Същото важи и за пътуванията до аквапаркове и гмуркането – тези дейности ще ви доставят повече удоволствие през есента, отколкото през летните месеци.

 

Тунис

Октомври в Тунис е топло – слънце, море, пълен релакс и нито дума за есента. Температурата на въздуха е равна с температурата на водата (+26 ° C), така че не е нужно да излизате от морето – не усещате голяма разлика на брега. Есента е времето да изпитате чудодейния ефект на известната тунизийска таласотерапия и да видите основните забележителности на страната. Ако през лятото посещението на древния Картаген може значително да ви развали настроението с неописуемата жега, то през есента няма такава бариера – можете да се скитате по цял ден из руините на древни градове, да пазарувате и дори да отидете до Сахара без никакъв страх . Ако не можете да си представите почивка без плаж, изберете остров Джерба ​​- плувният сезон тук продължава по-дълго, отколкото в други курорти в Тунис.

 

Обединени арабски емирства

През лятото е по-добре да не ходите в ОАЕ поради силната жега, но през есента тази арабска страна преживява истински туристически бум. Разбира се, през октомври в Емирствата може да бъде около +35 ° C, но това е по-скоро изключение от правилото. Ако не понасяте високи температури, препоръчваме да вземете билет в края на месеца – по това време въздухът се охлажда до +31…+32 °C. Плажната почивка на брега на Персийския залив ще даде на туристите през октомври много прекрасни спомени. Температурата на водата по това време достига +26…+27 °C, което дава лек освежаващ ефект. Плажовете в курортите на ОАЕ са обширни, чисти, с фин пясък, а нивото на обслужване в хотелите приятно изненадва дори тези, които са пътували много. Разбира се, можете да дойдете в ОАЕ само заради плажовете и да останете изключително доволни, но за да бъдем обективни, тази страна има много повече да предложи на своите гости. Да започнем с гмуркането – места за гмуркане има в Дубай, Фуджейра, Шарджа, Абу Даби. След това – екскурзии и забавления. Местните увеселителни паркове се считат за едни от най-добрите в света, а древните забележителности си заслужават да бъдат разгледани. И накрая, пазаруване – много хора отиват в ОАЕ само заради невероятните молове.

Време е за път, а ако не сте решили къде да почивате, то вижте оферти за почивка тук.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *