• чт. мар. 28th, 2024

Най-добрите дестинации за пътници, които не обичат тълпи от хора

ByПетър Ангелов

мар. 7, 2023

Пътуването е свързано с изживяване на културата на местните жители. Освен ако не искате да избягвате хората на всяка цена. Всеки пътешественик е различен. Не всеки турист е екстроверт. За тези, които обичат да изследват света, но се притесняват от общуването с другите, няколко дестинации ще им позволят да направят това относително безпрепятствено. Ето най-добрите дестинации за пътници, които искат да избегнат срещата с големи тълпи, според проучване на airtickets.bg. Тези места са отлични за пълноценна почивка в истинския смисъл на думата.

Монсерат, Карибите– Много от островите в Карибско море са пълни с туристи, но Монсерат предлага красиви тюркоазени води и природни пейзажи без голям брой посетители. Островът беше опустошен от катастрофални вулканични изригвания през 1995 г. и в резултат на това населението е драстично намалено. Монсерат е достъпен само с полети или фериботи от Антигуа.

Остров Пико, Португалия-За пътниците, които обичат Европа, но не искат тълпи от хора, остров Пико е прекрасно място. Пико е дом на впечатляваща природа, най-високата планина в страната и невероятни гледки, всички сгушени в средата на Северния Атлантически океан. Пътуващите могат да се насладят на уединението на тунела от лава Gruta das Torres, Pico Lakes и фара Ponta da Ilha.

Исла Холбокс, Мексико– Пътуването до най-добрите дестинации в Мексико обикновено включва претъпкани летища и още по-натоварени плажове, но има един остров, който предлага спокойствие в популярния регион; Айла Холбокс. Без автомобили на острова, който е дълъг 26 мили и широк само една миля, тюркоазените води на Карибско море и зелените води на Мексиканския залив се срещат с пясъчните брегове на острова край северния бряг на полуостров Юкатан.

Национален парк Petrified Forest, Аризона- Югозападните щати разполагат с множество национални паркове, но Националният парк Petrified Forest в Аризона е скрит скъпоценен камък, който включва една от най-големите концентрации на вкаменено дърво, исторически структури, археологически обекти и фосили в света. Тук посетителите могат да станат свидетели на великолепието на пусти земи и хълмове само за $20 на превозно средство за седемдневна входна карта.

Санта Роза, Ню Мексико– Въпреки че има много популярни места за посещение в Ню Мексико, Санта Роза предлага усещане за връщане към едно по-просто време. Като дом на автомобилния музей Route 66, както и на ретро мотели, бензиностанции и закусвални, това е идеалното място за забавяне на времето. Естествени езера на Санта Роза го правят „столицата на гмуркането на югозапада“, нещо, което повечето посетители в региона не очакват, но ще се насладят напълно.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *