• ср. мар. 27th, 2024

Нови тенденции в туризма през следващите години

ByПетър Ангелов

юли 18, 2022

Всяка година разглеждаме прогнозираните тенденции в туристическата индустрия, които ще повлияят значително на световния туризъм и гостоприемство. Тези факти са много повече от тенденции за пътуване – по-скоро те са ценности и принципи, които ще помогнат на индустрията да се насочи към по-здравословно и по-устойчиво бъдеще, съобщават от airtickets.bg

  1. Ролята на технологиите в пътуванията ще продължи да нараства по важност през следващите години. От дигитални паспорти за ваксини до известия за пътуване в реално време, технологичните решения ще играят основна роля за информиране на обществеността и предоставяне на насоки при всички решения за пътуване.
    Освен това безконтактната технология ще продължи да улеснява преживяването при пътуване.
  2. В допълнение към изискванията за пътуване, пътуващите ще търсят експертни насоки за всеки аспект от пътуването си. Докато в минали години планирането на пътуване може да се е случвало чрез сайтове и леко сърфиране в мрежата, сега има много повече за обмисляне, четене на отзиви и идеи. Компаниите вече не са просто връзка от точка А до точка Б, а източник на мъдрост и подкрепа по пътя. Туристическите агенции трябва да се фокусират върху работата с инфлуенсъри.
  3. Устойчивостта трябва да се счита за ключов елемент. Устойчивостта в авиокомпанията особено е и ще бъде непрекъсната тенденция в пътуванията. Туристическите тенденции, свързани с нисковъглеродните пътувания ще продължат да се развиват, тъй като пътниците следят внимателно екологичните инициативи на организациите. Например, Google Flights сега представя оценки на въглеродните емисии за повечето полети.
  4. Пътуване „Обратно към бизнеса“. Корпоративните пътувания е сфера на индустрията, която остава във въздуха и най-вероятно ще бъде един от последните сектори, които ще се възстановят в международен мащаб. Връщането към бизнес пътуванията ще зависи от много фактори, включително нива на ваксинация, отваряне на границите и преработени бюджетни структури. Междувременно обаче е важно да се отбележи настроението около бизнес пътуванията. Скорошно проучване на PWC установи, че 75% от бизнес пътниците са безразлични от мисълта да пътуват отново за работа. Въпреки това туристическите компании стартират инициативи и кампании като тази от Iberia Airlines, за да вдъхновят и насърчат отново настроенията за бизнес пътувания.

Изискванията за пътуване, протоколите за здраве и почистване, мерките за безопасност и устойчивостта ще останат непрекъснати теми през следващите години.

Снимка: Интернет

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *