• ср. юни 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

ОАSIS Knebworth 1996: най-голямото музикално събитие за бритпоп генерацията – в кино салоните и у нас на 23 септември

ByПетър Ангелов

сеп. 20, 2021

Преди точно 25 години, на 10 и 11 август в Knebworth, Великобритания се случва историческо за бритпоп музиката събитие – един уикенд-рекордьор с два концерта на OASIS, посетени от 250 000 човека от 2, 5-те милиона желаещи за билети, разпродадени за по-малко от 24 часа! Този четвъртък, Cinema City показва основополагащия ОАSIS Knebworth 1996 в киносалоните си в страната – София, Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив и Русе.

В почти два часа музикалният документален филм на Jake Scott представя грандиозния ивент през очите не само на феновете, но и на артистите, с невиждани лайв изпълнения и ексклузивни кадри от забавленията на братя Gallagher и компания бекстейдж.

Историческият контекст на ОАSIS Knebworth 1996 е ключов, за да се разбере колко важни са тези концерти – те се случват някъде между Европейското първенство по футбол през 1996, победата на лейбъристите на националните избори и появата на иконични поп явления като филма Trainspotting, модела Kate Moss и артиста Damien Hirst. Англия е „готина отново“!

Noel Gallagher с носталгия си спомня колко безстрашни и наивни са били по времето на този рекорд и как сега, ако трябва да излязат пред четвърт милион човека публика, ще са истински ужасени. А китаристът Paul Bonehead Arthurs пък откровено заявява, че тогава групата е трябвало да се раздели, на пика на славата си, правейки недвусмислени препратки към скандалите и проблемите, свързани с OASIS през последните години. В сетлиста на бандата за лайвовете от 96-та, които се смятат за връх в кариерата им, са класиките Champagne Supernova, Wonderwall и Don’t Look Back In Anger.

Паралелно със световната премиера на ОАSIS Knebworth 1996 и българските бритпопъри, които не са били част от онзи исторически уикенд на живо, сега могат да съпреживеят двата концерта на OASIS Knebworth 1996 с прожекциите на голям екран в киносалоните на Cinema City в страната на 23 септември /четвъртък/ от 20:00. Билети се продават тук, а капацитетът на залите е намален на 50%, като местата, налични за закупуване и резервация, са разпределени шахматно според актуалните мерки на Министерство на здравеопазването.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *