• пн. юли 22nd, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Опера в Летния Театър 2021: „ИН & ЯН“ – музикално вълшебство с Михаела Филева и Максим Ешкенази

ByПетър Ангелов

юли 6, 2021

Със специалното участие на Даниела Дякова – мецосопран и Валерий Георгиев – тенор. Oркестър на Държавна опера Варна

Успешният тандем Михаела Филева и Максим Ешкенази се завръща във Варна, за да изнесе

концерт в Летния театър на 6 юли, като част от XII фестивал Опера в Летния театър.

Събитието носи името на новия албум на талантливата певица „ИН & ЯН“, а песни от него, както и най-големите си хитове Михаела ще изпълни с Oркестърът на Държавна опера Варна, под диригентската палка на Максим Ешкенази.

В програмата са включени и популярни класически творби, така че музикалното събитие обещава да бъде един елегантен Crossover между популярната и класическата музика. Музиката, която не признава граници, а приемствеността между различните жанрове само я обогатява и носи наслада на публиката.

Обичаните от всички песни на Михаела Филева „Опасно близки“, „100 на 100“ и актуалната „ИН&ЯН“ звучат различно, благодарение на оркестрациите на Румен Бояджиев-син. Хитовете „Инкогнито“ и „Приливи и отливи“ също имат своите версии за класически оркестър. Продуцентите на Михаела „Монте Мюзик“ споделят, че заедно с Румен Бояджиев-син подготвят оркестрации за още 3 нейни песни, но кои са те, ще разбере публиката на концерта на 6 юли.
От Държавна опера Варна, организатор на оригиналния концерт, идват и специалните гости – мецосопраното Даниела Дякова и тенорът Валерий Георгиев.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *