• сб. апр. 13th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Плодове и зеленчуци без почти никаква захар

ByПетър Ангелов

мар. 26, 2021
Healthy food on a heart shape cutting board. Love of food concept with fruit, vegetables, grains and high fibre foods. Rustic wood textures (Healthy food on a heart shape cutting board. Love of food concept with fruit, vegetables, grains and high fibr

Плодовете и зеленчуците играят жизненоважна роля в поддържането на добро здраве. Много хора вярват, че плодовете имат високо съдържание на захар и затова ги избягват. Съществуват и някои зеленчуци, които пък съдържат високи нива на нишесте и са вредни, например, за диабетиците. Ето списък от foodpanda на някои плодове и зеленчуци, които почти не съдържат захар и са полезни за поддържане на нивата на кръвна захар в организма.

Папая– Папаята съдържа важно хранително вещество, наречено папаин, което стимулира храносмилателните процеси. Тя има ниско съдържание на натрий, което помага за регулирането на нивата на холестерол и кръвната захар.

Маруля– Марулята съдържа немалко количество фолиева киселина, манган, желязо и витамин В, както и други витамини като A, C, D, E и K. Съдържа 0.8гр. захар на 100гр. и е идеалната съставка за салата.

Аспержи-Аспержите са зеленчуци без захар, които намират приложение при редица здравословни проблеми. Те съдържат 0% мазнини и няма никаква захар. Помагат за поддържането на здрав метаболизъм, тъй като съдържа и витамини А, C и K.

Грейпфрут-Грейпфрутът е богат на витамин C, което го прави ефективно лекарство срещу настинка и кашлица. Той не съдържа никакви мазнини, както и захар, така че можете да го хапвате без да се притеснявате, че ще качите някой и друг килограм.

Броколи-Този тъмнозелен зеленчук не съдържа мазнини, съдържа много малко количество захар и е обогатен с хранителни вещества като фибри, калций, цинк, желязо и фосфор. Зареден е и с антиоксиданти, които направо съживяват клетките в тялото.• Червено цвекло-Цвеклото е богато на минерали като калий, желязо и диетични фибри. То получава богатия си цвят от мощен антиоксидант, наречен бетанин. Също така, нулево количество захар, което го прави перфектно за диабетици.

Снимки: Интернет

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *