• пн. юли 22nd, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Премиерата на първата финландска документална поредица на HBO Max „Първите пет“, която предлага интимен поглед към правителството на Сана Марин, е на 9 юни

ByПетър Ангелов

май 15, 2023

Първата финландска документална поредица Първите пет на HBO Max проследява пътя на бившия министър-председател Сана Марин начело на финландското правителство в безпрецедентни времена. Оригиналният документален филм на Max влиза зад кулисите, за да стане свидетел на живота на световноизвестния женски кабинет, изследвайки темите за властта и женствеността. Премиерата на интимната поредица от три части е на 9 юни в стрийминг платформата HBO Max.
Официалният трейлър на Първите пет можете да гледате тук: https://youtu.be/Lpxzvt4z-Q0

Нова страница в политическата история се отваря, когато млада жена на име Сана Марин е избрана във Финландия за най-младия министър-председател в света. Около нея се сформира кабинет от решителни жени, които започват да ръководят страната. Почти веднага петимата лидери са изправени пред безпрецедентно предизвикателство – световната пандемия от COVID-19 и мерките, които трябва да предприемат в страната си. След като управляват Финландия по време на пандемията, избухва война, която хвърля Европа в нови сътресения.
Докато изпълняват работата си под високо напрежение, министрите имат деца и личен  живот. Кои са тези амбициозни, сдържани жени, които движат политическата култура напред и са вдъхновение по целия свят? Откъде идват те и какво ги движи?
Трисерийната документална поредица Първите пет предлага поглед отблизо към живота на изключителни политици в безпрецедентни времена. Тя представя финландския женски кабинет отвъд техните публични роли и споделя моменти на уязвимост и откритост.
Пореицата на Warner Bros. Discovery говори открито за властта, политиката и женствеността.
Състояща се от три епизода с продължителност приблизително 35 минути, Първите пет е първата финландска документална поредица на HBO Max. Преди това HBO Max продуцира антологична поредица от финландски късометражни филми, наречена „У дома, Финландия“ (Eristyksissä), и развлекателно предаване, наречено „Истинска история, Финландия“, което получи номинация за наградата „Златна Венла“ за развлекателно предаване на годината.

Развълнувани сме от наближаващата премиера на първата финландска документална поредица в историята на HBO Max„, споделя Ханка Кастеликова, вицепрезидент „Документални филми“, EMEA, HBO Max. „Първите пет обхваща важни теми за властта и женствеността. Дори в страна с големи традиции в участието на жени в политиката, жените политици все още са оценявани и критикувани по-строго от своите колеги мъже. Да видиш как кабинетът на Сана Марин, съставен от млади жени, управлява страната, е вдъхновяващо. Вместо само да ни предостави поглед върху едно бивше правителство, този документален филм показва на зрителя, че е дошло времето за по-голям баланс между половете и възрастта на високите позиции за вземане на решения по целия свят.“
Освен във Финландия и други европейски територии, където е налична стрийминг услугата HBO Max, Първите пет ще има премиера и на американския пазар. Трисерийната документална поредица е продуцирана от FremantleMedia Finland Oy и е режисирана от Миа Халме. Изпълнителни продуценти за HBO Max са Ханка Кастеликова и Кристиан Викандер.

Премиерата на Първите пет (3 х 35 мин.) е на 9 юни в стрийминг платформата HBO Max. Всички епизоди ще бъдат налични за гледане наведнъж.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *