• чт. мар. 28th, 2024

Преслава отбелязва 17 години на музикалната сцена

За мегазвездата на фирма “Пайнер” и ефира на телевизия “Планета” – Преслава, днешният ден е изключително специален. На днешната дата, обичната изпълнителка отбелязва свойте успешни 17 години на музикалната сцена.

Именно днешният ден, бележи началото на една от най-успешните музикални кариери в България. През далечната 2004-та година, на 20-ти януари, Петя от Добрич подписва договор с най-голямата и бързоразвиваща се музикална компания, а именно “Пайнер”.

Но преди да подпише с музикалните си продуценти, Преслава е направила първата си музикална изява, когато е била едва на 7 години, заедно с оркестър. След още седем години, Преслава взема участие във Великденското добруджанско надсвирване в град Генерал Тошево.

Макар и родителите ѝ да не са особено съгласни, Преслава започва да пее в заведения, още от  крехката си 15 годишна възраст. В ученическите си години, Преслава и нейни съученици сформират оркестър, който носи името „Шанс“. По-късно, първият професионален оркестър с който певицата работи, носи името „Мега“.

През лятото на 2003-та година, звезда на фирма „Пайнер“ и телевизия „Планета“ – Милко Калайджиев, открива Преслава и я кани да пеят в редица ресторанти по Черноморието. Преди да подпише с фирма „Пайнер“, Преслава участва в няколко видеоклипа – „Дръж ме да не падна“, „Не отказвам на жена“, както и „Танцувай с мен“. Само няколко месеца по-късно, Петя става част от каталога ба фирма „Пайнер“, където стартира под псевдонима Преслава.

Певицата сменя рожденото си име от Петя на Преслава, през 2018-та година.

И още от първата си песен във фирмата и от първият си видеоклип, Преслава става любимка на меломаните. С всеки следващ проект, тя надскача себе си и представя хит след хит! В репертоара на певицата има редица солови проекти, както и дуетни парчета или фючъринги. Сред най-ярките са тези с Галена, KEBA, Борис Дали, Константин, Галин, Анелия, Ивелина Колева, Елена Паришева, Фики, Тони Стораро, Стефан Илчев, Ваня, Джена и Роксана.

Многократната носителка на приза „Певица на годината“, може да се похвали с една от най-успешните музикални кариери в България, както и с невероятна армия от почитатели, която с удоволствие посещава всяка една клубна или концертна изява на своята любимка. Също така, те споделят че с нетърпение очакват всеки следващ проект на Преслава, която от ден на ден става все по-красива.

Нашият екип пожелава на Преслава да бъде все така красива жена, хитова изпълнителка, невероятна майка и човек. Останалото си го може! Не се отказвай никога от музиката!

Снимка: Георги Малев / Фотосесия за PEMBEKENAN

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *