• чт. мар. 28th, 2024

Първи трейлър на Любов и смърт с Елизабет Оусън

ByПетър Ангелов

фев. 17, 2023

Премиера на 27 април в HBO Max

Най-новата HBO Max продукция „Любов и смърт“ е американска криминална драма, стрийминг телевизионен минисериал, режисиран от Лесли Линка Глатър и написан от Дейвид Е. Кели. Историята е базирана на реални събития и криминален случай от 80-те години на миналия век и се развива в седем епизода. Премиерата е насрочена за 27 април 2023 г. в HBO Max у нас.

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=sE1ODcprucw&feature=youtu.be

Сериалът е базиран на истинската история на домакинята от Уайли, Тексас, Кенди Монтгомъри, която е обвинена в бруталното убийство с брадва на приятелката си Бети Гор през 1980 г.

Примерната домакиня Кенди Монтгомъри има кратка афера с Алън Гор, съпруг на нейната приятелка Бети. В един петък, 13 юни 1980 г., Монтгомъри се отбива до къщата на Гор в Уайли, поддържано предградие в Далас, за да вземе бански за дъщерята й, тъй като децата от дветe семейства ходят заедно на тренировка по плуване. Срещата им води до повдигане на болната тема за  Бети – аферата между съпруга й и най-добрата й приятелка. По-късно същата вечер тялото на Бети Гор е открито в напоеното с кръв мокро помещение на къщата й с 41 рани от брадва.

Смразяващото убийство и последвалият съдебен процес служат за основа на съжета на Любов и смърт – най-новата телевизионна адаптация на Дейвид Е. Кели (Големите малки лъжи, Отмяната), в която Елизабет Олсен си партнира с Лили Рабе и Джеси Племънс като Бети и Алън Гор. Жанрово това е истински криминален сериал, но режисьорът и изпълнителн продуцент на сериала Лесли Линка Глатър (Вътрешна сигурност, Истинска кръв, Западното крило, Спешно отделение) не го категоризира непременно като такъв, вместо това го нарича „американска трагедия“.

За достоверността на фактите, продукцията се обръща към книгата на Джим Аткинсън и Джо Боб Бригс „Доказателство за любовта: Истинска история за страст и смърт в предградията“, която включва ексклузивни интервюта със семействата Монтгомъри и Гор, както и статия в две части в Texas Monthly „Любов и смърт в силиконовата долина“. Робърт Удашен, един от съдебните адвокати на Монтгомъри, също е консултант на проекта. Истинската Кенди Монтгомъри, която сега е на 70 години и според непотвърдени данни живее в Джорджия, не е пожелала да се ангажира с проекта.

Сериалът е под бранда Max Original и е копродуциран от Lionsgate. Изпълнителни продуценти са Дейвид Е. Кели (който е и негов сценарист) чрез David E. Kelley Productions; Никол Кидман и Пер Саари чрез Blossom Films; Лесли Линка Глатър (която режисира първите четири и последния епизод); Скот Браун и Меган Крейд чрез Texas Monthly; Матю Тинкър; Майкъл Клик и Хелън Верно. Лимитираният сериал е вдъхновен от книгата „Доказателство за любов: Истинска история за страст и смърт в предградията“ и поредицата от статии в Texas Monthly – „Любов и смърт в силиконовата долина,“ част I и II.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *