• чт. мар. 28th, 2024

„Разговори с приятели“ дебютира на 3 юни в HBO Max

ByПетър Ангелов

май 19, 2022

Екранизацията на първия роман на Сали Руни обещава да повтори успеха на „Нормални хора“

 

Дългоочакваният нов сериал „Разговори с приятели“, адаптация на първия от трилогията бестселъри на Сали Руни, ще бъде достъпен в петък, 3 юни, в стрийминг платформата HBO Max. Историята проследява Франсис (Алисън Оливър), 21-годишна студентка, докато се ориентира в поредица от връзки, които я принуждават да се изправи срещу собствената си уязвимост за първи път. Сериалът е от дванадесет епизода и всички ще бъдат налични за гледане на www.hbomax.com наведнъж. Трейлър с български субтитри: https://youtu.be/hTXRLYuFtkE

 

Франсис (Алисън Оливър) е наблюдателна, умна и директна. Бившата й интимна приятелка и настояща най-добра приятелка, Боби (Саша Лейн) е самоуверена, откровена и завладяваща. Въпреки че са разделени от три години, Франсис и Боби са практически неразделни и участват заедно в поетични срещи в Дъблин. На едно от предствянията им срещат Мелиса (Джемима Кърк), по-зряла от тях писателка, която е очарована от двойката. Боби и Франсис започват да прекарват време с Мелиса и нейния красив съпруг Ник (Джо Алуин), който е актьор, но като човек е доста сдържан.  Докато Мелиса и Боби флиртуват помежду си открито, Ник и Франсис се впускат в интензивна, тайна афера, която е изненадваща и за двамата. Скоро аферата започва да провокира връзката между Франсис и Боби, принуждавайки Франсис да преосмисли много неща за себе си и за приятелството, което смята за толкова съкровено.

 

Сериалът е дебют за Алисън Оливър, а в ролите виждаме и Саша Лейн (American Honey, The Miseducation Of Cameron Post), Джо Алвин (The Favourite, Billy Lynn’s Long Halftime Walk) и Джемима Кърк (Момичета на HBO, Секс образование).

 

„Разговори с приятели“ е режисиран от Лени Ейбрахамсън и Лийн Уелъм (Тъмните му материи на HBO), продуциран от Element Pictures (Нормални хора, Стая, Любимият) и адаптиран от дебютния роман на Сали Руни, който е достъпен у нас от издателство Elephant books. Изпълнителни продуценти на сериала са Ед Гини, Ема Нортън и Андрю Лоу за Element Pictures, Роуз Гарнет и Томи Бълфин за BBC и Лени Ейбрахамсън. Адаптацията на романа за сериал е дело на на Алис Бърч, Марк О’Халоран, Мидхб МакХю и Сюзън Сун Хе Стантън.

„Разговори с приятели“ е продукция на Element Pictures за BBC Three и Hulu. В България сериалът е наличен ексклузивно през Warnermedia Discovery в платформата HBO Max.

В стрийминг платформата HBO Max можете да гледате и екранизацията на втория роман на Сали Руни – „Нормални хора“.

 

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *