• ср. юли 24th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Румънската опера Крайова гастролира с „Джани Скики“ и „Мантията“ на „Опера в Летния театър“ Варна 2022

ByПетър Ангелов

юни 14, 2022

Оперите „Джани Скики“ и „Мантията“ на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър – Варна

Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих, за да достави естетическа наслада на почитателите на висшето музикално изкуство! Оперите „Джани Скики“ и „Мантията“ ще бъдат представени на 16 Юни от 21:00ч, в Летен театър – Варна.

Диригент – Джана Фрата

„Мантията“ с режисьор – Крис Катена

„Джани Скики“ с режисьор – Една Гарабедян

Опера Крайова ще представи две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих – трагичната „Мантията“, лиричната „Сестра Анджелика“ и комичната „Джани Скики“, които се оценяват като върховно постижение в неговото творчество. „Мантията“ и „Джани Скики“ ще прозвучат под диригентството на Джана Фрата – пианист, диригент, композитор и режисьор, носителка на титлата Рицар на Италианската република (2009 г.) за международните си постижения.

Режисьорът Крис Катена (Кристиан Франческони) е многожанров артист, режисьор, артистичен директор и вицепрезидент на IUMA Management Worldwide. През 2019 г. той постави на сцената на Варненска опера мюзикълът „Уестсайдска история“, който и до днес се радва на огромен успех.

Една Гарабедян е от арменски произход, родена в Америка. Мецосопран със завидна кариера, тя е и основател на Калифорнийската оперна асоциация, оперен режисьор и преподавател по вокално майсторство в няколко американски университета – Американския университет, Калифорнийския държавен университет, Фресно, Университета на Северен Илинойс и Университета на Сан Франциско.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *