• ср. мар. 27th, 2024

Свирепа закана към Кобрата преди боя в Тексас

ByПетър Ангелов

ное. 21, 2021

Бившият шампион в UFC Франк Мир се закани да направи живота на Кубрат Пулев труден. Двамата ще се срещнат на 27 ноември в Арлингтън (Тексас) в двубой, който ще бъде смес между бокс и ММА. Американецът е убеден, че има леко предимство.

„Рундовете са по две минути. Ако можех да променя нещо в ММА, то щеше да е това. Така можем да се бием и 20 рунда. Ще има много повече чисто игрово време. Да поддържаш едно темпо за пет минути, това е убийство. Все едно си изтичал две мили наведнъж. Не е толкова забавно, колкото да гледаш бегачите на 400 метра, не е толкова атрактивно.

Ако погледнем статистически, ще съм с лимитиран арсенал. Не са позволени колена, ритници, тейкдауни, събмишъни. С две думи – някои от най-добрите ми оръжия. Хубаво е, че позволяват да се удряме в клинча и да се борим. Това е мръснишки бокс и много хора не го умеят. Аз го правя от години. Затова според мен ММА боецът е с леко предимство. Иначе за мача мисля, че е 50 на 50. От „Трилър“ ми се обадиха преди две седмици за този мач. По принцип се готвех за друг двубой срещу съвсем различен съперник, но веднага приех, защото обичам предизвикателствата“, заяви  Франк Мир.

Както е известно, двамата бойци ще имат ръкавици на ръцете си, но те ще бъдат от 8 унции – повече от обикновените ММА ръкавици и по-малко от боксовите. Правилата не позволяват граплинг, борба, ритници, колена или лакти.

40-годишният Пулев, който е двукратен бивш претендент за световната титла в тежката дивизия, демонстрира самочувствие и отлично настроение.

„Чувствам се страхотно. Това е изцяло нов спорт и се надявам, че ще бъде интересно на феновете. Уважавам Франк Мир, той е голям шампион в ММА, но срещу мен ще му бъде тежко. Преливам от сила. Смяната на противника не ми влияе. Трябваше да бъде Витор Блефорт, а сега е Франк Мир. Няма проблем, тренирам със спаринги с обратен гард и съм готов.

Това е ново предизвикателство за мен. Клинчовете са ми добре познати от бокса, това че са позволени, ми допада. Имам двама-трима ММА бойци, с които се готвя. Правя спаринги с тях, защото техните удари са по-различни от класическия бокс“, заяви Пулев.

Източник: Марица

Снимка: Марица

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *