• чт. мар. 28th, 2024

СТЕЛИЯНА ХРИСТОВА ОТ “ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ” ПЕЕ С МИКРОФОН, СТОЯЛ ПРЕД ЕЛВИС ПРЕСЛИ, ФРАНК СИНАТРА И БИЛИ ХОЛИДЕЙ

ByПетър Ангелов

авг. 17, 2020

Победителката в първия сезон на най-успешното музикално риалити у нас поднови клубните си концерти в страната. Певицата излиза на сцената заедно с популярният великотърновски музикант Петко Савов, а летните им концерти са в разгара си. 


Това е техният втори съвместен клубен тур.


Стелияна и Савов припомнят, че след повторното затваряне и отваряне на клубовете, са се наложили нови промени в графика на техните концерти, но се радват да бъдат отново на сцена. Музикантите вече гостуваха във Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени и Ловеч. В момента гастролират по българското Черноморие. Първите им летни концерти са в Поморие и Несебър, уточняват се и новите дати за участията в Бургас и Варна. С техен концерт ще бъде открит и новия активен сезон на елитен нощен клуб в Балчик.

След рестарта на турнето, Стелияна реши да изненада себе си и публиката, като добави нов много любопитен и атрактивен акцент към изпълненията си. За перфектен саунд и безкомпромисно пеене, певицата ще разчита на легендарният вокален микрофон Shure 55, добил славата си като микрофона на краля на рокендрола Елвис Пресли.

Гласовитата изпълнителка наскоро пусна фотосесия, на която позира с подобен модел, но се оказва, че той съвсем не е бутафорен и лъскав реквизит, а съвсем истински микрофон. Става ясно също и че певицата се е сдобила с него не просто за да се снима (както правят много нейни колежки в бранша), а съвсем реално да го използва за своите сценични изяви.

Емблематичният микрофон, с блестящ дизайн и футуристичен вид, е запечатан на снимки в ръцете на не една и две знаменитости. Освен, че Елвис го е прегръщал на сцената и на пощенска марка, микрофонът е стоял пред Франк Синатра, Били Холидей, Елла Фицджералд и Дорис Дей в дните на Биг бенда.

Микрофонът е с над 80 годишна история и според изтъкнати колекционери и познавачи в момента няма друг модел с толкова дълга и бляскава кариера.

Създаден през далечната 1939 и претърпял множество подобрения през годините, той продължава да бъде еталон за съвършено качество и благонадеждност, и се е превърнал в истинска културна икона. Моделът е станал емблема и символ на това, което всеки си представя, когато чуе думата микрофон.

Стелияна пее с такъв микрофон едва от няколко седмици, но вече е впечатлена от качествата му е категорична, че ще продължи да работи с него.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *