• чт. мар. 28th, 2024

Стоян Радичев: Прекрасно е да си част от най-сантименталните моменти в живота на хората! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

апр. 20, 2021

Днешното ми интервю е с един човек, който няма аналог в България. Неговото име е Стоян Радичев. Той е най-предпочитаният дизайнер в България и на него се доверяват хиляди българки. Какво сподели той пред мен – можете да прочетете в интервюто ми с него.

Здравейте г-н Радичев. Първо искам да изкажа възхищението си от Вас и вашият талант. Как сте, къде Ви намирам?

Здравейте, благодаря за прекрасните думи и за отделението внимание. Добре съм, намирате ме както обикновено на работното място, което се е превърнало в мой втори дом.

Вие сте сред най-добрите и предпочитани дизайнери в България. Роклите Ви красят дамите от родния хайлайф – певици, моделки.. Труден ли беше пътят, който извървяхте за да стигнете до тук?

Пътят на успеха, колкото и банално да звучи е доста трънлив. Но когато получиш доверието и благодарността на хората, виждаш че си е струвало всяко положено усилие. За вече над 13 години работа ,разбира се е имало и възходи и падения, силни и слаби години, това е неизменна част от развитието. Когато всичко е подплатено с много труд и любов , нещата се случват по естествен начин.

Измина една нелека година.. Година, в която всички бяхме в изпитанието наречено COVID-19. Разкажете ми, как повлия всичко това върху продажбите на роклите?


– Да, наистина беше доста тежка година, за съжаление май не беше последната такава. Бизнеса доста пострада – няма две мнения, макар че ние не бяхме затворени, сме косвено засегнати от ситуацията. Но най-важното е че сме живи и здрави, ще се възстановим, ще продължаваме да творим и да се развиваме.

Любопитен факт е, че в една от най-трудните години за всички, Вие успяхте да реализирате един друг проект – собствена марка парфюми – два от които унисекс (Deep & Dark и CREDO), един от които е дамски (VIRAGO). Разкажете ми повече, как се роди идеята и трудно ли избрахте ароматите.

Да, това беше положителната страна на ситуацията, че ми остана повече свободно време и успях да реализирам отдавна планувани неща. Идеята за парфюма е отдавна и настина съм безкрайно щастлив, че успяхме да я реализираме и то не с един, а с три аромата. Тръгнах от една моя страст, а именно уханията. Винаги са ме вдъхновявали и съм търсил нови и качествени аромати. В търсенето се роди и идеята за собствен парфюм, чрез който да представя част от себе си . Избора беше доста дълъг и труден, но вярвам, че е правилен, а и със сигурност ще има продължение.

Предстои ли да видим нови парфюми от бранда „Stoyan Radichev“?

– Както вече казах със сигурност ще има продължение, защото това е една необятна материя, която може да развиваш до безкрайност и да черпиш постоянно нови идеи.

Лица на колекцията „FAIRYTALE“ са изключително популярните изпълнителки Лорена и Емануела, както и красивата Александра Петканова. Разкажете ми повече за колекцията.

– Колекцията е много интересна и разнородна, съжалявам само че заради обстановката, не можахме да я представим подобаващо на модния подиум. Но пък направихме доста впечатляваща фотосесия, както споменахте вече, заснехме доста известни и красиви българки. Мисля, че нещата се получиха прекрасно и представихме приказка за модерната принцеса на 21 век.

Съвсем наскоро, забелязах че бранда „Stoyan Radichev“ има висококачествени дамски чанти и обувки, които освен че могат да се комбинират с рокли от ваши колекции, са елегантен аксесоар както за ежедневни, така и за специални поводи. Прави впечатление че има богат избор и в категорията с бижута, както и с колани. Как реагираха вашите клиентки, зарадваха ли се че вече могат да открият всичко необходимо на едно място? Питам Ви, защото освен родните красавици от българският хайлайф, на Вас се доверяват и млади момичета за техните специални поводи.


– През годините, многократно сме имали запитвания защо не предлагаме всичко необходимо за цялостната визия и след като има търсене, ние решихме да го предложим. А и все пак и в световен аспект няма дизайнер или модна къща, които да предлагат само един продукт. Така се роди идеята за изцяло нова линия, аксесоари и допълнения към облеклото. На този етап интереса е доста голям, надявам се да оправдаем доверието на всички.

https://www.instagram.com/p/CLrvU0ZJwy7/?igshid=1363g101pi8ru

Един въпрос си задават много хора, включително и аз самият, а той е, ще има ли мъжки артикули под логото на „Stoyan Radichev“?


Има, единият от парфюмите е мъжки , от коланите също има мъжки модели, разработваме и тениски, но при всички положения дамите си остават основните ни клиенти и основния стимул да творим.

Тъй като знам че сте наследили таланта си от своят баща, разкажете ми за това, как любовта Ви към модата е нещото, което Ви е задържало в България.


– Да, наистина първият ми учител е баща ми, той положи основите на това, с което се занимавам. Модата все още е странно занимание в България и нееднократно съм бил на ръба да се откажа, но явно страстта ми е надделяла над разума и продължавам да се боря с клишето, че не можем да сме на световно ниво. Напротив можем и в последните години го доказваме все по- често.


Първата рокля която сте направили е била за сестра Ви, а втората за жена Ви. Разкажете ми обаче, коя беше първата ваша клиентка?

– Първата ми клиентка за булчинска рокля беше моя позната, няма как да я забравя, все пак, да довериш този ден в ръцете на начинащ е голямо признание. Но истината е, че и към първата и към последната клиентка, подхождаме с еднакво внимание и сме изключително доволни, когато ни се доверяват за втори и трети път.

Опишете ми чувството, когато доволни клиентки Ви изпратят снимки от техните специални поводи и Ви споделят, че във вашите рокли се чувстват като принцеси. И какво е чувството, родните изпълнителки и модели да избират ваши тоалети за събития, фотосесии и видеоклипове?

Прекрасно е да си част от най-сантименталните и уникални моменти в живота на хората. Това, че се доверяват на нас за най-важните си поводи, е неповторимо. Същото е и за известните личности, които знаят че при публични изяви, трябва да са перфектни и не се притесняват да изберат нас.

Довършете изречението. Стоян Радичев е..


– Затруднявам се да говоря за себе си в трето лице. Може би защото ми е трудно да се поставя в някакви рамки.

Как се виждате след 5 години?

– След 5 години надявам се по-неангажиран и разбира се, пълен с нови идеи.

Изключително приятно ми бе да взема интервю от най-талантливият и предпочитан дизайнер в България. Пожелавам Ви здраве, винаги така да творите и много български и международни отличия, защото го заслужавате. Какво ще пожелаете на нашите читатели?

– Благодаря, удоволствието е взаимно. Пожелавам най-вече здраве и да намират вдъхновение дори от малките неща.

Последвайте Стоян Радичев в социалните мрежи и в официалният му уебсайт:

Facebook страница

Instagram профил

Уебсайт

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *