• чт. мар. 28th, 2024

Съвети за грижа за удължения за коса у дома от Магама!

ByПетър Ангелов

фев. 24, 2021

За красивия външен вид на нашата удължена коса се изискват ежедневни грижи! Не може да оставим това бижу на естествения ход на деня без да обърнем по-специално внимание!

Както вече сме ви казали, най-добрата грижа за вашата коса е да посещавате вашия специалист в удълженията за коса седмично или на всеки две седмици! Той знае какво и как да направи във всеки момент!

Това въобще не значи, че вие не трябва да полагате грижи за нея!

Първо и най-важно е да разресвате правилно удължената коса. Незавизимо от метода, по който тя е поставена, дали е на кичури, стикери, треси, най-важното е да я разресвате ежедневно!

Със специална четка за разресване на удължения (четка от естествен косъм с допълнителни синтетични влакна, не такава с топченца) разресвайте косата първо леко в краищата и след това от самите свръзки в самия корен на косата по цялата дължина! Нежно разресвайте без да скубете. Разресването е изключително важно, защото предотратява оплитането на косата, което пък е големият проблем в последствие!
Правилното измиване на косата е в основата на дълготрайните и красиво изглеждащи удължения за коса! Намокрете нежно косата и нанесете малко подкранващ балсам! Да правилно прочетохте първа стъпка в правилното измиване на косата е нанасянето на балсам. Той омекотява косата и заглажда косъма, спомага за подреждане на косата в правиланата посока. Нанасяте продуктите за измиване на добре намокрена коса. По този начин ги предпазваме от пресушаване и запазваме добрия им вид. Оставяме балсама да действа и не го отмиваме. След това нанасяме шампоан в корените и с леки движения напред–назад или странично почистваме косата и скалпа.

В никакъв случай не мийте косата в корените с въртеливи движения!

Това е основна причина за оплитане на свръзките и заплитане на косата. След отмиване нанасяме балсам, за да подхраним цялата коса и да възстановим копринената мекота на удълженията.

Продължава се с кристали и спрей за разресване, за да остане косата хидратирана. Отново разресвайте внимателно като започнете от долу на горе, за да се избегне заплитане или излишно скубане.

Тук ще обърнем специално внимание на грижа на косата докато спим. След внимателно разресване на косата преди сън прихванете удълженията в хлабава плитка. Това ще избегне излишното триене на кичурите и тяхното оплитане.

Наслаждавайте се на красивите мигове на живота! Оставете грижите за вашата удължена коса на нас!
Салон Магама
София, ул. Дамян Груев 46
За контакти 0898777740 или 070090074
magama.org

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *