• сб. апр. 27th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Нетни дневни лихвени проценти от 3,75% за 6 месеца: Revolut стартира промоционална оферта за своите нови клиенти в България, които открият Гъвкава сметка

ByПетър Ангелов

сеп. 11, 2023

ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ REVOLUT СЕГА

● След стартирането на продукта „Фонд на паричния пазар” (ФПП) за съществуващите български клиенти, Revolut предоставя възможност на новите клиенти да започнат да спестяват с Гъвкави сметки
● Като алтернатива на традиционните спестовни сметки, Гъвкавите сметки инвестират във фондове на паричния пазар – фондове с ниска волатилност и висока степен на диверсификация
● Пълна гъвкавост: клиентите могат да захранват своите Гъвкави сметки в три различни валути и да теглят средства по всяко време , като лихвата се изплаща ежедневно
● Лихвените проценти варират в зависимост от валутите и абонаментния план, като годишната възвръщаемост по сметките в EUR за нови клиенти е 3,75%, по сметките в GBP – до 5,23%, а по сметките в USD – до 5,33%.
● 39% от българите биха се заинтересували от заделяне на пари в спестовна сметка, докато 43% смятат инвестициите във фондове на паричния пазар, ETF, акции, криптовалути за форма на спестяване

София, 11 септември 2023 г. – Revolut, глобалното финансово суперприложение с повече от 30 милиона клиенти в световен мащаб, наскоро пусна в България своето спестовно решение в различни валути – алтернативните спестовни сметки с висока доходност. Гъвкавите сметки са интелигентен начин за клиентите да извлекат максимума от парите си във времена на нарастващи разходи за живот и високи лихвени проценти и са първите от този вид, стартирани от Revolut в Европа. За новите клиенти, които се присъединяват към Revolut, финансовото суперприложение ще отключи специална оферта с конкурентни лихвени проценти към Гъвкавите сметки в EUR, за първите 6 месеца.

При положение че Европейската централна банка увеличи лихвените проценти по депозитите на 3,75% и много традиционни банки предлагат по-консервативни краткосрочни лихви, Revolut иска да запълни съществуващата празнина с различен продукт, който следва тенденциите на пазара и отговаря на нуждите на потребителите по отношение на високи лихвени проценти без ограниченията на традиционните продукти, като например постоянство или лимити.
Гъвкавите сметки предоставят пълна гъвкавост – всеки може да се възползва максимално от спестяванията си с възможността за допълване и изтегляне на средства по всяко време – както и лихви, които се изплащат ежедневно (но се начисляват месечно). Освен това няма ограничение за минимална или максимална сума.

Revolut предлага Гъвкави сметки чрез европейското си търговско дружество Revolut Securities Europe UAB – което през 2021 г. придоби лиценз за финансова брокерска фирма от категория „В“ от Банката на Литва – и в партньорство с Fidelity International, водещ и надежден глобален управител на фонд. Гъвкавите сметки инвестират във фондове на паричния пазар – фондове с ниска волатилност и висока степен на диверсификация, които представляват конкурентна алтернатива за тези клиенти, които искат да получат възможно най-много от своите средства при по-нисък очакван риск в сравнение с алтернативните инвестиции.

Като предоставя този инвестиционен инструмент на всички частни клиенти, Revolut продължава да демократизира достъпа до възможности за паричен растеж, които години наред бяха предоставени на традиционните банки и професионалните търговци или бяха трудно достъпни за широката публика по няколко причини, като например високи изисквания за минимална сума. Този продукт идва в момент, когато потребителите търсят начини да увеличат парите си и да ги предпазят от последиците на инфлацията. Всъщност според проучване, проведено през месец юли от Revolut и изследователската компания Dynata върху представителна извадка от 1000 пълнолетни българи, 40% притежават поне една спестовна сметка в традиционна или дигитална банка, а 31% нямат, но биха се заинтересували да имат такава. Почти 16% от българските респонденти заявяват, че имат поне една спестовна сметка в дигитална банка, а 43% смятат, че инвестициите във фондове на паричния пазар, ETF, акции или криптовалути са форма на спестяване. Разглеждайки по-задълбочено спестяванията и инвестициите, 35% от интервюираните заявиха, че смятат за най-интересна опция спестовните сметки с лихви, изплащани ежедневно или месечно. Срочните депозити за 3, 6 или 12 месеца са избрани от 25%, криптоактивите – от 24%, акциите – от 15%, а пенсионните фондове – от 11%.

Откриването и работата с Гъвкава сметка е много лесно. С докосване върху функцията „Спестявания” в „Център“ на приложението Revolut, клиентите ще могат да открият една или няколко Гъвкави сметки в избраната от тях валута (EUR, USD, GBP) и да печелят лихва от днес за утре. Лихвените проценти варират в зависимост от валутата и абонаментния план на потребителя: съществуващите клиенти ще получат до 3,75% за Гъвкави сметки в EUR, 5,23% за GBP и 5,33% за USD. Новите клиенти на Revolut ще получат специален лихвен процент за шест месеца в размер на 3,75% за Гъвкави сметки в EUR. Лихвата се изплаща ежедневно и се начислява месечно, а клиентите имат възможност да допълват и теглят средства по всяко време .

Виктор Стопа, ръководител на отдела за растеж на Revolut за Западна Европа:
„Тъй като търсенето на спестовни сметки с висока доходност от страна на клиентите постоянно нараства, Revolut има удоволствието да помогне на клиентите да извлекат максимална полза от спестяванията си. Радваме се, че продължаваме да увеличаваме продуктовото си портфолио и да отговаряме на реалните нужди на клиентите, като предлагаме гъвкаво решение, което ще помогне на потребителите да увеличат максимално лихвата, която могат да спечелят, с възможността да могат да изтеглят спестяванията си незабавно. Тъй като виждаме, че почти 40% от българите имат поне една спестовна сметка, а една трета биха се заинтересували да имат такава, смятаме, че нашето решение, което предлага голяма гъвкавост и интересна възвръщаемост, може да бъде валиден и ефективен съюзник в условията на високи лихвени проценти и инфлация.”

Гъвкавите сметки вече са достъпни за клиентите на Revolut в България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Латвия, Литва, Люксембург, Холандия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и постепенно ще бъдат разпространени и на други пазари от ЕИЗ. Други продукти на Revolut, които помагат на българските клиенти да спестяват по време на инфлация, включват Сейфове, които позволяват на потребителите да закръглят плащаниятата си и да заделят рестото, както и да настроят периодичен превод към сейфа.

Въз основа на критериите за допустимост облагаемата лихва на клиента може да бъде удържана от Fidelity, за да се спазят регулаторните изисквания.

За да започнете да използвате Revolut, е необходимо да изтеглите приложението от Google Play Store или Apple App Store и да се регистрирате, като следвате инструкциите. За да отворят Гъвкава сметка, клиентите трябва да:

● Кликнат върху „Спестявания” в приложението Revolut
● Кликнат върху „Първи стъпки”
● Изберат и потвърдят валутата на Гъвкавата сметка
● Приемат правилата и условията и се регистрират за Гъвкави сметки чрез дружеството Revolut Securities Europe UAB, което е лицензирано и регулирано от Банката на Литва
● Решат каква сума искат да инвестират

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *