Денис Никифоров опонира със примери фалшивите новини!

 

Хората са склонни да вярват много повече на лошите неща, които се говорят или пишат за дадена личност. За съжаление пък добрите новини често остават на заден план и незабелязани. Това каза за BGVIPNEWS журналистът и актьорът Денис Никифоров и прие да застане пред репортер на медията като акцентите на разговора са свързани както с клеветите и клюките, така и с лични примери от живота на интервюирания. По време на интервюто актьорът разказа и за една своя сбъдната мечта – школа за актьорско майсторство за ученици и студенти Magic Art.

Денис, преди повече от пет години, когато реши, че искаш да се занимаваш с журналистика – не се ли притесняваше, че ще ти се наложи да напишеш жълта статия за някоя известна личност?

Денис: Благодаря за поканата от една от най-четените медии, в която няма нито една жълта новина. Всичко е до принципи. Никога не бих наранил някой както в медийното пространство, така и в живота в името на рейтинга или парите. Научих се да работя само с факти и във всеки един мой журналистически материал ги посочвам. Смятам, че така трябва да работи всеки журналист и това трябва да се наложи като принцип във всяка една сериозна медия.

Какво е твоето мнение за фалшивите новини, а и за клюките, които се разпространяват за успелите хора?

Живеем във време, в което хората лесно се доверяват на фалшивите новини и се вярва на слухове, които накърняват имиджа на упоритите млади хора – вярва се, без да се проверява информацията, просто защото така се говори. Всеки ден чуваме епитети, коментари, мнения и клевети за хора, които се борят да променят нещо и да подобрят както своя, така и живота на другите! Хората, които нямат достатъчно работа и ангажименти – обичат да коментират. Всеки има право да говори каквото си иска, както и да вярва в слухове. Аз съм на мнение, че проблемът е в тези, които говорят, защото когато коментираш трети човек – това показва интелектуалното ниво на коментиращия. Сега е моментът без да минавам в обяснителен режим да кажа, че съм чувал много клевети за себе си – за съжаление от хора, за които съм давал много! Жалкото е, че никой от тези хора не ми се обади да ме пита дали нещото, което е коментирал е така! Причината за всичко това е, защото съм свободен – да свободен и млад човек, който следва мечтите си. Сега с леко намигване: “Нека коментират, но да не забравят, че живеем във време, в което лесно бихме могли да запишем подобни ситуации както ние, така и журналисти като Вас по време на публично събитие и тогава би се получил доста добър репортаж с изречени неистини за някой, за който се коментира. /смее се/

Какъв е твоят съвет към успелите и известни хора, които прочетат нещо лошо за себе си?

Да не обръщат внимание и да не отделят време и енергия за подобен тип лъжи. Както се пее в една песен “По-добре на хората в устата, отколкото в краката”. Колкото по-успешен става един човек, толкова повече неща ще чуе за себе си.

Каква е причината да се пишат клевети за музикалните изпълнители?

Причината е, защото са успешни. На хората им е трудно да излязат от рамките. Ставали сме свидетели на медийно внимание към млади успешни хора. За тях сме чели какви ли не епитети. Всеки успешен човек се сблъсква с грозното жълто лице на “журналистиката”. Жалко е, но е факт, че жълтите новини се четат преди добрите.

Ти сподели, че обичаш да следваш мечтите си – с какво се занимаваш в момента?

В момента развивам театрална школа за ученици и студенти “Magic Art” като мога да кажа, че това е една моя детска сбъдната мечта. По този повод мога да поканя Вашите читатели на един безплатен уъркшош тази неделя на 6-ти октомври от 12 часа в квартал Струмско ул. Яне Сандански. Там те ще могат да се запознаят с актьорите на Magic Art като тетралната работилницата е място, в което се организират интересни събития както за деца, които имат интерес към актьорското майсторство, така и за възрастни, които искат да се докоснат до сцената. Повече за този мой проект, който стартира преди повече от три месеца всеки може да научи на:
www.magicart.art.blog

Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

Нека бъдат здрави, креативни, успешни и сбъдващи мечтите си. Да четат медии като Вашата, в които липсват фалшиви новини каквато бе и темата за нашето интервю. Благодаря Ви за поканата и успех на Вас и екипа Ви.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.