Денис Никифоров оспори маркетинговите стратегии свързани с фитнес индустрията!

 

На въпросът как може да изглеждаме като културисти без да приемаме стероиди – Денис ни разби мечтите като отговори категорично: “Невъзможно е да постигнете резултатите на треньорите Ви с техните три месечни програми, които обещават мечтаната трансформация”, заяви журналистът и актьорът Денис Никифоров като прие поканата на BGVIPNEWS да си говорим за фитнесът и нещата свързани с тази индустрия.

Денис, разкажи на нашите читатели от колко време тренираш и какво е за теб фитнесът?

Денис: Тренирам повече от три години като последните две без прекъсване. Фитнесът за мен се превърна в начин на живот и съм много благодарен за това мое решение, защото успях да променя тялото и живота си. Това се превърна в един доста добър за мен избор. До този момент съм свалил около 20 килограма за последните 2 години и съм намалил подкожните си мазнини с около 18% като в момента подкожните ми мазнини са равни на 10,5%.

Защо си постигнал желаните резултати за две години, а не за 12 седмици както обещават повечето фитнес треньори?

Денис: Все още не съм постигнал формата, която желая. Фитнесът е като живота – винаги искаш по-доброто и по-доброто за себе си. От страната на трениращия човек искам да кажа, че нещата се случват при всеки индивидуално, но съм сигурен, че не е възможно да постигнем резултати като на тези, които избираме за свои треньори както за 3 месеца, така и за 6. Причината е, че трениьорите тренират почти всеки ден и фитнесът за тях се е превърнал в начин на живот.

Защо тогава във фитнес индустрията се обещават магически резултати при определени тренировъчни програми или при приемането на различни видове хранителни добавки?

Денис: Защото това е маркетинг. Вие сами казахте индустрия. Целта на всяка една индустрия е да продава. Представете си човек, който никога не е влизал в залата. На него му трябват поне три месеца, за да придобие навика да тренира редовно и да свикне с тежестите и доста след това може да си помечтае за плочки. Също така на този начинаещ защо му е нужно да приема скъпи добавки като той все още не може да прави интензивни тренировки?! Важно е да се знае, че на тялото му трябва време, за да активира вътрешните процеси и резултатите стават все по-бързи с времето, което не е седмици или месеци, а поне година тренировки три или четири пъти седмично.

До колко е важно храненето при спортуващите фитнес?

Денис: Хранителният режим е изключително важен за постигането на желаните резултати. Тук също нещата са индивидуални. Ставал съм свидетел на абсурдни режими, които освен, че няма да помогнат за постигане на желаните резултати, могат и да ни разболеят. За храната съветвам да се консултираме с лекар, а не да слушаме самозванци, които ни продават таблици с еднообразно меню.

Диета, глад или тренировки?

Денис: Разбира се, че тренировки. Здравословното хранене е изключително важно нещо, но човек е необходимо да спортува, за да изглежда и да се чувства добре. Доказано е, че редовно спортуващите хора са по-здрави и изглеждат много по-добре от тези, които гладуват или спазват диети.

Как можем да познаем добрият треньор?

Денис: Като го атакуваме с въпроси. /смее се/ Добрият треньор трябва да успее да ни даде отговор на всички въпроси. Всеки знае, че е необходимо да приемаме повече белтъчини, когато спортуваме или пък да пием повече течности. Треньорът е този, който трябва да ни отговори какво се случва в организма ни по време и след тренировка. Той също така трябва подробно да ни обясни, защо трябва да тренираме по определения от него начин и защо трябва да спазваме всичките препоръки, които четем всеки ден в интернет.

Защо всеки ден ставаме свидетели на обещания за бързи резултати, независимо дали ще бъдат постигнати чрез тренировки, добавки или магически билки?

Денис: Защото масата хора са мързеливи, но въпреки това искат да постигнат нещо. Фитнесът не е за месец, два – година или две. Този спорт е за цял живот и въпреки, че мускулите имат памет, когато спреш – бързо губиш форма.

Какво мислиш за хранителните добавки, които не спират да ги рекламират?

Денис: Не смятам, че за атлетичното и добре изглеждащо тяло са нужни на всяка цена. Аз лично съм приемал и приемам протеин, аминокиселини, л-карнитин, магнезии, витамин б комплекс, креатин монохидрат и т.н. Всичките тези добавки ги има в храната, която приемаме. Няма лошо да си помагаме, но пак трябва консултация със специалист или добре да познаваме тялото си, за да предценим в даден момент от какво точно имаме нужда.

Кое е нещото, което трябва да запомнят нашите читатели от това интервю?

Денис: Да бъдат предпазливи. Атлетичното тяло е винаги на мода, но здравето е на първо място. В стремежа си да изглеждаме добре – често се поддаваме на различен тип маркетингови стратегии. Много често ни се обещава, че с даден режим бихме успяли да премахнем излишните килограми или пък да пием магически добавки. Магията се крие в постоянството и мотивацията!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.