• пт. юни 14th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото

ByПетър Ангелов

юни 8, 2021

Мислим, че е доста трудно да влезем във форма за лятото, но това не е наистина така. Просто трябва да бъдем съсредоточени, целеустремени и да можем да се контролираме. Ние от foodpanda ще ви споделим 5 продукта, с които да влезете във форма по – бързо.

Първият продукт са яйцата. Чист протеин, който е изключително полезен за организма. Яйца влизат в състава на много кулинарни изделия. Пъдпъдъчите яйца се считат за най-вкусни. Те са били използвани за храна дълго време, споменати са в египетски папируси, както и в древни рецепти на традиционната китайска медицина. Пъдпъдъчите яйца са нискоалергенни и много полезни, съдържат 2,5 пъти повече витамини отколкото в кокошите яйца. Яйца се готвят по следните начини: Пържени. Популярни ястия са бъркани яйца, омлет, яйца на очи и хем-енд-ег. Варени. Ако се варят цели, при варене се добавя сол, за да не се напукат яйчените черупки. Варени яйца се добавят често в салати. Има рецепти например – яйца по панагюрски, според които яйцата се чупят и се пускат във вряла вода.

Следващ продукт е киселото мляко. То е млечнокисел продукт, който се получава в резултат на протичането на млечнокисела ферментация в млякото. В широк мащаб то се произвежда в балканските страни, а също и в други страни по света поради добрите му вкусови, диетични и лечебни качества. По време на млечнокиселата ферментация микрофлората на киселото мляко предизвиква дълбоки промени в състава на млякото. Получените метаболити оказват благотворно влияние и редица здравословни ефекти върху организма на индивида. Съдържанието на млечната захар в киселото мляко се понижава с 20 – 30%. Останалото количество млечна захар служи като източник на енергия 4,1 kcal. Киселото мляко е богат източник на калций за задоволяване нуждите на човека.

Друг продукт са овесените ядки. Овесът е богат на хранителни вещества. Главен източник на сложен (бавен) въглехидрат, но съдържа и добро количество протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти. Въпреки че се препоръчват в диети за покачване или отслабване, те всъщност са доста калорични и трябва приемът да е добре съобразен с останалата част от хранителен план или диета. Самата консумация на овесени ядки без да са уточнени други параметри в хранителен режим не биха довели до понижаване или покачване съответно на мазнини или мускулна маса.

Четвърти продукт – салата. Когато е направена от зеленчуци е напълно здравословна, нискокалорична. Подходяща е за консумация по всяко време. Хранителна и лека е.

Последният продукт е месото. Месата са група продукти, представляващи източник на белтъчини с висока хранителна стойност и минерали, като желязо, фосфор, сяра, магнезий и витамин PP, B2 и B1. Бялото месо е основа на протеиновата диета. Месото съдържа наситени мастни киселини, които повишават нивото на холестерола в кръвния серум и благоприятстват появата на коронарна болест на сърцето.
Всички тези храни са много полезни и подходящи за хранене. Влизат в режим за отслабване, стига да са подбрани и подредени по правилния начин. Важно е да се следи точният калориен прием за деня, за да се влезе в калориен дефицит.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *