• чт. мар. 28th, 2024

HBO стартира снимките на втория сезон на Домът на дракона

ByПетър Ангелов

апр. 11, 2023

HBO даде старт на снимките на втория сезон на оригиналния си драматичен сериал на Домът на дракона в Leavesden Studios в Обединеното кралство.

Базиран на „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, чието действие се развива 200 години преди събитията от „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен.

Райън Кондал, ко-създател, шоурънър и изпълнителен продуцент, коментира: „Домът на дракона се завърна. Развълнувани сме да снимаме отново с членове на нашето оригинално семейство от първи сезон, както и нови таланти от двете страни на камерата. Всички ваши любими герои скоро ще заговорничат на масите на съвета, ще водят с армиите си и ще яздят своите дракони в битка. Нямаме търпение да споделим какво сме подготвили.”

За първия си сезон продукцията Домът на дракона създаде успешна програма за прохождащи в продуцентството. За снимките на втория сезон Warner Bros. Discovery отново отваря врати за жадните за опит и знания с програмата WBD Access Directors Shadows, давайки на двама изгряващи режисьори, Би Уелби и Ебел Тейт, шанса да усъвършенстват уменията си и да се учат от един от най-добрите екипи в индустрията.

Актьорският състав на втората част от сагата включва Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусен, Фабиен Франкел, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Допълнителният завръщащ се актьорски състав включва Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фиа Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

Зад втория сезон на  Домът на дракона отново застават Джордж Р. Р. Мартин като ко-създател и изпълнителен продуцент и Райън Кондал като ко-създател, шоурънър и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти са Сара Хес, Алън Тейлър, Мелиса Бърнстейн, Кевин де ла Ной, Лони Перистер, Винс Джерардис.

Оригиналният сериал на HBO е базиран на  „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *