• нд. май 26th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Mисис България Роксана Кирилова и ПФК „Славия София“ с благотворителна инициатива

ByПетър Ангелов

фев. 16, 2021

Мисис България Роксана Кирилова и Детско-юношеската школа на ПФК“Славия София“ , направиха дарение за Детски дневен център „Света Неделя“ за деца с увреждания в община Сандански.

Деца от футболния клуб са в общината за участие в турнира „Пирин къп“, в който участва и синът на Роксана Кирилова в отбора на Славия в група 2011г.

„Така се зароди идеята за благотворителна акция под мотото – „Деца даряват любов на деца“ по случай 14 Февруари. Любовта е движеща сила и тези деца го показват всеки ден на терена, че когато човек прави нещо с любов резултатите не закъсняват. За съжаление има деца, които нямат физическа или ментална възможност, но те имат нужда от любов. Всеки от нас има нужда от любов. Спортът изгражда човека, спортът изгражда личността. Възпитанието, чрез спорт и любов поражда устойчивите личности на нашето време. Затова исках да покажа, че двете неща вървят заедно и инициирах тази кауза. Благодаря на общинските съветници от Сандански Стоян Стоев и Георги Георгиев, които посрещнаха нашите деца в града и организираха среща с ръководството на дневния център, за да може аз и синът ми да връчим дарението, което включва футболни топки, спортни екипи на ПФК“Славия“ и лакомства. Дечицата в дома получиха и специална топка, върху която всеки един от футболистите на мъжкият отбор на Славия беше сложил своя подпис и номер, с който играе в българския шампионат. Благодаря от сърце за отзивчивостта на ръководството на ПФК“Славия София“ , на треньора на моя син Александър Захариев и мъжкия отбор за това, че с общи усилия направихме нещо стойностно за дечицата, която мечта е да могат да ритат топка, като своите връстници. Всяка кауза с любов е обречена на успех и привлича към себе си доброжелатели. Доброто е лавина и за това ще продължавам в тази посока.

Макар и да не спечелиха турнира, децата на ПФК“Славия“ спечелиха най-важното – сърцата на всички и показаха истинска спортментска игра в основата на която пак бе любовта“, споделя Роксана Кирилова.

Името на Рокси се свързва с много благотворителни инициативи. Красавицата не пропуска кампаниите на Фондация ”Мечта за дете”, участвала е в първата благотворителна инициатива на Рицарите на Малта у нас. Заедно със сина си Марк участваха в благотворителната кауза „Звезди пеят и танцуват за децата на Стрелча”, Роксана Кирилова се разписа и в кампанията на Фондация П.У.Л.С за набиране на хранителни продукти и парични средства. Вместо подарък играчка за 1 юни, Рокси подари на сина си вълнуващо преживявана – двамата зарадваха децата към Фондация П.У.Л.С с многобройни подаръци. Последното й впечатляващо участие бе в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на пациенти с рак на гърдата в Европа – Race for the Cure.

Роксана Кирилова е носителка е на наградите „Business and Fashion Woman“ от „Business & Fashion Awards“, „Бизнес дама на годината” в категория „Благотворителност” и др.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *