• вт. апр. 16th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Николай Видьов: Старото си отива за да направи път на новата енергия (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

окт. 5, 2020

Николай Видьов е астролог, който освен точен професионалист е и изключителен човек. Да бъда честен, интервюто ми с него протече страхотно, както и бих се радвал да го оцените високо, защото с него подготвяме нещо, което много би се харесало на всички. А сега, потопете се в света на астрологията, езитериката и още нещо..

Петър Ангелов: Здравей, Ники. Първо, искам да ти благодаря че прие поканата ми за интервю. Как си, къде те сварвам?

Николай Видьов: Здравей, аз също благодаря за поканата, за мен е удоволствие! Добре съм, сварваш ме в домашна обстановка, слушам релаксираща музика.

Петър Ангелов: Искам да те попитам нещо, което питам всички.. На какво те научи самоизолацията в началото на годината?

Николай Видьов: Изолацията ме научи, че човек трябва да намира време за почивка, да се усамоти, да утихне и да чуе какво му нашепват вътрешния глас и сърцето, да подреди мислите и приоритетите си. Според мен имаме нужда от това, защото животът стана много динамичен и изпълнен със стрес, а както всички знаем – това не е полезно..

Петър Ангелов: Повлия ли пандемията от COVID-19 на личният и професионалният ти живот?

Николай Видьов: Пандемията определено повлия на всички, разбира се и на мен. Да, имаше спад в работата ми. Хората бяха много стресирани, много от тях останаха без работа, без доходи. Да отидеш на астрологична консултация е допълнителен разход, който не всеки може да си позволи в тази ситуация. Нещата в момента са добре. Ситуацията повлия и на личния ми живот, тъй като аз обожавам да пътувам, обичам да се забавлявам с приятели на различни места, но в крайна сметка съм доволен, защото имах повече време за близките си, бях почти постоянно сред природата и това ме зареди.

Петър Ангелов: Занимаваш се професионално с астрология.. Разкажи ми, как се реши на тази стъпка?

Николай Видьов: Астрологията винаги ме е привличала и ми е била интересна, интересувам се от нея още от дете. Майка ми е нумеролог и може би благодарение на нея се е появило влечението ми към езотеричните науки, а пък явно и талантът ми е наследствен. Един ден си казах, че астрологията е това, с което искам да се занимавам, усещам я и ми носи огромно удоволствие. Записах се на професионално обучение в Българската Астрологична Асоциация. Обучението трае 3 години и никак не беше лесно, защото астрологията е сложна наука, а отговорността да консултираш хора е огромна. Астрологията се учи цял живот, необятна е… Вече две години работя с хора и съм много щастлив, когато са доволни и се връщат. Обичам да съм полезен, както на другите, така и на себе си.

Петър Ангелов: Животът на всички ни се промени коренно заради COVID-19.. Имаше ли такива прогнози за нещо подобно и вижда ли му се краят?

Николай Видьов: Да, животът на всички се промени, но 2020 година е преломна и трансформативна година. Старото си отива, за да направи път на новата енергия и ние всички носим голяма отговорност за това, защото е нужно да разширим съзнанието си, да бъдем по-добри със себе си, с другите и с нашият дом – Земята. Нищо не се случва случайно и щом Бог е допуснал тази ситуация, значи така е трябвало да стане. За съжаление много хора загубиха живота си или близки и обичани от тях хора! Аз и много мои колеги имахме представа, че нещо голямо ще се случи през 2020, но никой не беше сигурен какво точно ще бъде. Това знае само Бог. Аз лично писах няколко пъти в моята страницата във Facebook, че предстоят криза, проблеми, дори и военни действия, защото астрологичният аспект, който провокира тази криза е съвпадът между тежките планети Сатурн и Плутон, който се случи на 12-ти януари тази година. Този аспект е цикличен и се случва на около тридесет и няколко години. Такъв е имало малко преди да избухне Първата Световна Война, имало го е и при разпадането на СССР. Този аспект е показател, че старите структури се рушат, както и че управлението и властта в световен мащаб се сменят. Тук най-вече става въпрос за власт и управление, за държавни структури, а дали способът, за да бъде постигната дадена цел ще бъде вирус или война няма значение, но това е мое мнение. Темата е изключително дълга и смятам, че след време ще я засегнем отново. Дали се вижда краят не мога да кажа със сигурност, но мисля, че след 21.12.2020 нещата ще се поуспокоят, тогава навлиза една нова енергия, която ще промени всичко. Най-предизвикателните месеци са октомври и ноември. Съветвам хората да бъдат по-внимателни и отговорни във всеки аспект, да пазят себе си, здравето си и близките си.

Петър Ангелов: Забелязва се една тенденция, в която интересът към астрологията и нумерологията нараства драстично. На какво се дължи това според теб?

Николай Видьов: Да, тази тенденция е чудесна. Интересът към астрологията расте и все по-млади хора се интересуват от нея, интересуват се от езотерика, задават си въпроси и искат да научат нови неща за Вселената, за живота, за смисъла да бъдат тук на Земята. Това според мен се дължи на Новата ера, в която навлизаме. Тази ера ще се управлява от Водолей – знакът на висшето съзнание, единството, равенството, приятелството… Този знак управлява авиацията, високите технологии, астрологията. Интересът и развитието в тези сфери ще растат с много бързи темпове. Всичко ще се случва доста динамично, тъй като Водолей е въздушен знак, но и бунтар по природа и не обича да се подчинява на определени правила и норми. Това е знакът на бъдещето и на промените, а освен това е доста непредвидим, което ме навежда на мисълта, че можем да очакваме неочакваното. За съжаление Водолей се свързва и с природните бедствия, възможно е те да зачестят. Климатът също се променя.

Петър Ангелов: Имаше ли желаещи хора за хороскопи по време на извънредното положение по-рано тази година или хората държаха на живият контакт?

Николай Видьов: По време на карантината, аз провеждах моите консултации онлайн. Повечето хора държат да се виждаме на живо, тъй като живият контакт е различен. Така можеш да прецениш човека отсреща, да го усетиш по-добре. Онлайн консултациите са също толкова ползотворни, колкото и тези на живо, информацията е същата. Трябва да се пазим взаимно, когато това се налага! По друг начин стои въпросът с картите Таро, които също са неразделна част от моите консултации, за тях по-скоро се изисква жив контакт.

Петър Ангелов: Всъщност, какви са твойте познания в езитериката и астрологията? Какви са уменията ти и какво най-много вълнува хората?

Николай Видьов: Имам доста езотерични познания, защото чета езотерична литература от доста отдавна – повече от 10 години. Първо започнах с книгите за духовното познание, за развитие на мисълта и положителната нагласа, след това започнах да се занимавам с картите Таро, които са една уникална система за себеразвитие и гадаене, изключително полезни са. Те са много свързани с астрологията и нумерологията. Вече 5 години работя с тези карти и наистина са много точни, особено що се отнася до конкретни въпроси за кратки времеви диапазони. Таро е древна система и реално не се знае точно кога и къде са появили… Имат доста интересна история, а обикновените карти за игра и техните бои са дошли именно от тях. Говори се, че Големите Аркани на Тарото съдържат голямо познание за Вселената и Сътворението.

Петър Ангелов: За какво те търсят най-често клиентите ти, за въпроси свързани с любовта или професионални неща? Или, може би , друго?

Николай Видьов: Моите клиенти ме търсят за всякакви въпроси – здраве, работа, кариера, личен живот, семейство, брак, деца, движимо и недвижимо имущество. Най-често правя годишни астрологични прогнози или тъй нареченият Солар. Аз работя по няколко метода, защото искам да бъда максимално полезен и да насоча клиента по най-добрия начин. Нямам право да се меся в свободната воля на човек и да му казвам какво да прави. Аз анализирам, насочвам, виждам какви възможности има даден човек и заедно търсим решение. За мен е важно да вдъхна сила и да насърча един клиент сам да намери най-добрия начин за справяне с някакъв проблем. Някои хора идват доста стресирани и уплашени, което изисква да бъдеш изключително дипломатичен и деликатен, когато провеждаш консултация.

Петър Ангелов: Всъщност, каква беше астрологичната прогноза за 2020-та година и сбъдна ли се? Дали нещата ще бъдат по-добри през 2021-та година или промяна не се вижда?

Николай Видьов: Астрологичната прогноза за 2020 се сбъдна на 70 – 80 %, колкото е и максимумът, който астрологията и другите езотерични науки дават. 2021 и 2022 няма да бъдат лесни години, защото навлязохме в нов цикъл, на прага на Нова епоха сме и промени несъмнено ще има. За някои тези промени ще са стресиращи, за други не толкова, но важното е да сме положително настроени, защото каквото посееш – това ще пожънеш! Задължително е да настроим съзнанието си към по-високите вибрации, които Водолеят носи. Нужно е да се развиваме, да учим, да търсим отговори, да бъдем толерантни и единни. Знанието ще бъде достъпно за всеки, но изборът си остава личен.

Петър Ангелов: Навлизаме в нова ера.. Разкжи повече за нея, какво предстои и какви са прогнозите за нея.

Николай Видьов: Ерата на Водолей ще продължи близо 3000 години. На 21.12.2020г. Юпитер и Сатурн ще образуват така нареченият „Царски съвпад“ във Водолей. За мен именно тогава ще настъпи началото на тази Нова епоха. В чисто физически план високите технологии ще завземат почти всичко. Парите ще станат електронни, ще можем да управляваме всичко от компютрите и телефоните си, доста удобно, нали? Но всяка монета има две страни! Нищо прекалено не е хубаво. Ще има доста дълъг период на адаптация, а някои просто няма да могат да свикнат с вибрациите и динамиката, които носи Новото време… Ще има огромни промени в икономически, политически, социален и геополитически аспект. Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей ще постави началото на нов 240 годишен цикъл. Въздушният елемент е доста бърз и непредвидим и изисква висок интелект, подвижност и оригиналност. Водолей е знакът на нестандартността и всичко традиционно ще се промени – ценности, модели на мислене и поведение, управлението, религията и много други неща… Надявам се да бъде за добро!

Петър Ангелов: Разкажи ми малко повече за себе си, кой е Николай? Какво искаш хората да знаят за теб?

Николай Видьов: Аз съм зодия Рак, обичам домашния уют, близките и приятелите си. Ценя добротата, честността и чувството за хумор у другите. Много се ядосвам на несправедливостта, но приемам, че някои неща не зависят от мен. Обичам да чета, да оставам сам със себе си и да подреждам мислите си. Интуицията ми е безпогрешна, усещам хората и нагласата им почти мигновено. Обожавам да посещавам различни места и да се запознавам с нови култури. Музиката и поезията са любимите ми изкуства. Старая се винаги да мисля позитивно и вярвам в Светлината!

Петър Ангелов: Ники, благодаря ти за страхотното интервю. За финал, искам да пожелаеш нещо на нашите читатели, както и на самият теб.

Николай Видьов: Пожелавам на вашите читатели здраве, вяра и светлина! На себе си желая същото!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

One thought on “Николай Видьов: Старото си отива за да направи път на новата енергия (ИНТЕРВЮ)”
  1. Астрологията е свързана с астрономията, и включва също така и точната наука математиката. Затова не всеки е роден за тази кауза ♥️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *