• чт. апр. 18th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

SYPER SA6: Мечтите се сбъдват на смелите! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

май 19, 2021

Днешното ми интервю е с един човек, който носи музиката в себе си. Един човек, който още от ученик е писал в тетрадките си стихове и поезия, а днес е сред най-търсените и предпочитани текстописци в България. Неговото име е Александър Попов, по-известен като Syper Sa6. Работи успешно в тандем с Петър Петров и двамата са еталон за качество и стил. На рожденият си ден тази година, направи премиера на първият си музикален проект. Какво сподели пред мен един от създателите на онлайн медия номер едно „FolkPlus“, четете в следващите редове.

Алекс, здравей. Изключително ми е приятно да взема интервю от теб, тъй като има много нови неща около теб. Разкажи ми първо, как прекара рожденият си ден?

– Здравей! (усмихва се) Рожденият ми ден както през последните години, така и тази, ме завари по пътя за поредното ни участие с Емануела. Този път започна във Велико Търново и приключи в Благоевград. (смее се)

Беше си написал, че мечтите се сбъдват и на 35. Кажи ми, на какво те научи живота до момента?

– Мечтите се сбъдват на 35, а може би и на всяка друга възраст, просто трябва да си смел, понякога търпелив и да не спираш да искаш от живота всичко. Научи ме на много, да съм верен на себе си ,да вярвам в себе си и да искам постоянно да се развивам.

Дебютният ти сингъл предизвика огромен интерес и се радва на голяма гледаемост в YouTube с над 100 000 гледания, влезе в класацията „Набиращи популярност“ видеа за България, което за много изпълнители е мечта.. Очакваше ли такъв хубав отзвук?

– Толкова съм щастлив! Песента беше готова в края на 2020 година, но реших да я пусна тази, защото така го чувствах от вътре и навярно не съм сгрешил. Очаквах да се хареса от хората, които разбират от музика. Песента ми е създадена вследствие на една реална история от живата ми и затова се усеща, че съм си оставил душата в нея.
Получих много поздравления и съм радостен, че е направила впечатление песента, защото е нещо много различно от всичко, което излезе през последните седмици.

Песента носи заглавието „От приятели пази се“, а текстът е твой. По действителен случай ли е?

– Вече споменах, че е създадена по-реална история от моя живот. Текста е мой и на Петър Петров, музиката също е наша и съм много щастлив е от този факт.

Участие както във видеото, така и в песента взема очарователната Таня Маринова. Случайно ли станаха нещата или искаше песента да бъде точно с нея?

– Таня Маринова е един от най-любимите гласове в България! Всеки който разбира от пеене, знае какво имам предвид. Отделно, през последните 2 години, станахме много близки приятели и реших, че точно нейният глас ще оцвети моята песен така, както си го представям. На драго сърце ми прие идеята и така ми се довери за всичко от музиката и текста, до заснемането на видеоклипа и стайлинга по него.

Получавал ли си предложения от музикален лейбъл и би ли се присъединил към такъв?

– Имал съм, в миналото, предложение да съм част от музикална компания, но не съм гледал сериозно на това.. Някак си, аз се чувствам щастлив, че оставям следа в текстовете и музиката които правим с Петър през последните 3 години. А дали бих се присъединил в настояще някъде, е, възможно е абсолютно всичко! (смее се)

Подготвяш ли следващ сингъл? Питам те, защото меломаните са изключително впечатлени от теб и би било голяма загуба, ако не продължиш да правиш музикални проекти.

– Идея за нова песен имам, но на този етап не ми е на дневен ред. Трябва нещо много да ми грабне ухото и да започна да развивам идеята си, но със сигурност няма да е само една песента която искам да изпея.

За никого не е тайна, че именно ти и Петър Петров сте най-предпочитаният и хитов тандем сред текстописците в България. Издай ми малко, какво да очакваме и с кои изпълнители работите в момента?

– С Пепи имаме толкова много песни ,че има такива които нямам търпение да излязат и ти давам пример веднага с новите песни на Емануела, Джордан, Анелия и Антонио!

Докато сме на темата за музиката, какво мислиш за жанра?

– Какво да мисля, че постоянно се променя! Постоянно сме свидетели на интересни колаборации между изпълнители, идват нови имена за да заместват някои от старите, къде успешно, къде не и така се върти постоянно всичко. Който умее да се пренастройва по вълната, печели място, който не отива направо в коша.

Годината започна изключително успешно за теб в творчески аспект. Кажи ми, щастлив ли си в момента?

– Годината е страхотна и се надявам и така да продължи. Щастлив съм и нямам право да не съм.щ! Лорена изпя една от най-красивите песни които сме правили, участието ми в клипа на „Направо в коша“ също накара много хора да се усмихнат и да се замислят, дали всичко това е възможно да им се случи.. (смее се) И не на последно място, моята дългоочаквана песен, която си подарих за рождения ми ден.

В личният ти профил във Facebook, сподели с приятелите и почитателите си, че си станал управител на SECRETS SUNNY BEACH. Разкажи ми малко повече за това и какъв очакваш да бъде сезона?

– Да, новата ми работа е свързана с менажирaнето на най-новият клуб в Слънчев бряг „Secrets Club Sunny Beach„.Надявам се сезона да бъде успешен за всички и хората да отпуснат душите си.

Според теб, какво ще бъде това лято? Ще успеят ли хората да се оттърсят от цялата тази какафония, през която преминахме всички?

– Силно се надявам да се отърсят и леко по-леко, да се върнем към стария ни начин на живот. Имаме страхотно черноморие и нека тази година по-голямата част от българите, да си починат именно тук в България.

Няма как да правя интервю с теб и да не спомена и Емануела. Разкажи ми забавна случка с нея от тази година.

– Забавна случка от тази година, май още нямаме.. (смее се) След 6 месеца вкъщи, може би е разбираемо, но с Емануела е забавно винаги и няма как да ти е скучно. Така че, идва лято и ще има случки които ще ни карат един ден да се смеем.

Имаш ли мечта, която все още не се е сбъднала?

– Всичко си сбъднах, освен една от детските ми мечти, а именно да бъда банкер! (смее се) Радвам се че е било само детска мечта, защото определено не е моето амплоа. За това пък, нещата свързани с музиката, ми се случиха до едно, затова дерзайте и бъдете упорити.

Алекс, благодаря ти за страхотното интервю. Пожелавам ти да бъдеш винаги това, което си, защото си уникален човек и професионалист. Какво си пожелаваш да ти се случи и какво би пожелал на нашите читатели?

– Благодаря за думите и за това, че се сещате и за по обикновените хора като мен. Пожелавам си здраве и едно весело лято, муза за нови мелодии и текстове, а на читателите да са здрави и да вярват в себе си.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *