• ср. май 1st, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Мария Бакалова получи номинация за Оскар за „Борат 2“

ByПетър Ангелов

мар. 16, 2021

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за Оскар в категорията най-добра актриса в поддържаща роля.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука номинира Бакалова за изпълнението ѝ в „Борат 2“ (Borat Subsequent Moviefilm), където актрисата играе ролята на Тутар – дъщерята на Борат.

За златната статуетка българката ще се съревновава с Глен Клоуз за „Елегия Хилбили“ (Hillbilly Elegy), Оливия Коулман за „Бащата“ (The Father), Аманда Сайфред за „Манк“ (Mank) и Юн Ю-джун за „Минари“ (Minari).

„Благодаря на академията за тази историческа чест! Наистина не мога да повярвам – да чуя името си в компанията на тези забележителни жени и техните спиращи дъха изпълнения, за мен е сбъдната мечта! Това е изключителен момент за мен и изкуството в България. Благодаря на Саша Барън Коен и моето „Борат“ семейство за смелостта да дадат възможност за изява на източноевропейски артист. Поздравления и за номинацията на „Борат 2″ за адаптиран сценарий“, написа в Instagram Мария Бакалова след обявяването на претендентите за Оскар..

За ролята на Тутар Мария Бакалова беше отличена с награда „Изборът на критиците“ за най-добра актриса в поддържаща роля. Експерти отбелязват, че последните 13 носители на „Изборът на критиците“ са спечелили и награди Оскар в съответните категории.

Наградите Оскар на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще бъдат раздадени за 93-ти път на 25 април 2021 година, близо два месеца след обичайната дата – отсрочка, наложена заради коронавирусната пандемия.

Автор: Иглика Игнатова

Източник: DarikNews

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *