• пт. мар. 29th, 2024

Акцентни заглавия в HBO GO за месец ноември

ByПетър Ангелов

ное. 1, 2021

Новите премиерни сериали за месеца са Велика ІІ, Северните води, Стражата І, Дива република І, Гомор V и втората част на епизодите на Клюкарката (2021), които можем да гледаме паралелно с щатската им премиера. В новия сезон на Велика компания на Ел Фанинг и Никълъс Холт прави Джилиан Андерсън, която влиза в ролята на майката на Екатерина – Йоана. Северните води е мини сериал по едноименния роман на Иън Макгуайър, който разказва историята на Патрик Съмнър – бивш военен хирург, който постъпва като корабен лекар на китоловна експедиция към Арктика. Главната роля е поверена на Джак О’Конъл, чийто герой се изправя срещу Колин Фарел – ловеца Хенри Дракс. Фентъзи сериалът Стражата ни среща с необичайна група неудачници от тролове, върколаци, магьосници и други необичайни герои, които трябва да се справят с коварен заговор срещу света. Дива република е насочен към тийн аудиторията в по-висока възраст – драматичната приключенската поредица от осем части проследява група младежи, нарушили закона, които се оправят високо в Алпите след внезапната смърт на един от участниците в поправителния лагер. Петият сезон на италианския сериал Гомор е епичен финал на поредицата – интернационално явление, която постави стандарти за разказване на истории, създадени в Европа – всички предни сезони са налични в HBO GO, за да си припомним историята и да се подготвим за нейния завършек. Ноември е премиерен и за втората част от новите епизоди на Клюкарката (2021), които ще бъдат достъпни по два наведнъж всяка поредна седмица в HBO GO, паралелно със световната си премиера в HBO Max.

Към тези шест заглавия в стриийминг платформата ще са налични нови епизоди на цели 16 продължаващи сериала или такива с подновен лиценз.

 

За първи път на стрийминг ще видим завладяващата романтична история Амонит с Кейт Уинслет и Сърша Ронан, Град на лъжи с Джони Деп и Форест Уитакър, Коледна изненада с Кирстен Стюарт и Вещиците на Роалд Дал с Ан Хатауей. В секцията с филми за България през месеца ще се добавят и още 43 заглавия – нови за платформата или с подновен лиценз, а отделно от тях ще можем да гледаме отново 18 от филмите от поредицата за Джеймс Бонд. Отново достъпни ще бъдат и филмите за Хари Потър, както и 11.       Малкият космонавт, Моята приятелка Кони – тайната на котарака Мяу и Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд.

 

Секцията за деца KIDS ще предложи нови епизоди на поредиците Пълна Драмарама, Ние, мечоците, Малки титани, Гъбчовците, Елиът от Земята, Кученцето Пат и Крейг край реката.

 

През ноември в HBO: https://youtu.be/_omkpBoBuqg

През ноември в CINEMAX: https://youtu.be/fFRty1GCVsM

СЕРИАЛИ (по премиерна дата)

 

Северните води I (The North Water I) ; ТРЕЙЛЪР

2021 | Драма | Великобритания |05.11 HBO GO | 03.12 21:00 HBO

В ролите:  Колин Фарел, Джак О’Конъл, Том Кортенай, Стивън Греъм, Питър Мълън

Режисьор: Андрю Хайг

(15+) Действието се развива във Великобритания и арктическите води в края на 50-те години на 19 век. Това е историята на Патрик Съмнър (Джак О’Конъл) – бивш военен хирург, постъпил като корабен лекар на китоловна експедиция към Арктика. На борда той се сблъсква с майстора на харпуна Хенри Дракс (Колин Фарел) – жесток убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност на света. Съмнър се надява да избяга от ужасите на миналото си, но се озовава в свят, управляван от мъже, и на злополучно пътуване с убиец-психопат на борда. От търсене на изкупление историята му се превръща в битка за оцеляване в суровата природа на Арктика.

 

Дива република; ТРЕЙЛЪР

2021 | Драма | Германия |12.11 | HBO GO

Режисьор: Маркус Голер

В ролите: Ема Дрогунова, Мария Драгус, Рувен Израел, Бела Габор, Аарон Алтарас

(15+) Приключенският трилър за младежи ни поставя сред непроходимия пейзаж в подножието на Алпите, където млада група сериозни нарушители преминават през образователна програма, предназначена да ги реабилитира. Изведнъж член на програмата умира от насилствена смърт. Никой не знае какво точно се е случило, а младежите са изправени пред трудно решение.

Вампири: Наследство IV (Legacies IV)

2021 | драма, фентъзи | САЩ | 12.11 HBO GO

В ролите:  Даниел Роуз Ръсел, Ария Шахгасеми, Кайли Брайънт, Джени Бойд, Куинси Фоус

(15+) Героите от „Дневниците на вампира“ и „Древните“ са оставили своето наследство и сагата продължава със следващото поколение свръхестествени създания, които учат в училището „Салваторе“ за млади и надарени.

През последното десетилетие култовите герои и злодеи от „Дневниците на вампира“ и „Древните“ плениха интереса на зрителите по целия свят. Сега сагата продължава със следващото поколение свръхестествени същества, които учат в училището за млади и надарени „Салваторе“. Предстои ви да се срещнете с дъщерята на Клаус Микелсон – 17-годишната Хоуп, – близначките на Аларик Солцман Лизи и Джоузи и с други млади хора, които порастват в необикновена среда, поощрявани да дават най-доброто от себе си, въпреки изначално лошата си природа. Ще успеят ли тези млади вещици, вампири и върколаци да се превърнат в героите, които си мечтаят да бъдат, или ще станат злодеите, които са родени да бъдат?

Стражата I (The Watch I); ТРЕЙЛЪР (без субтирти)

2021 | фентъзи, комедия | САЩ |19.11 | HBO GO

В ролите:  Ричард Дормър, Лара Роси, Адам Хъгил, Марама Корлет, Джо Ийтън-Кент

Режисьор: Крейг Вивейрос

(15+) „Стражата“ проследява необичайна група неудачници, които са принудени да съберат целия си кураж, за да се превърнат в спасители на света. Трансформацията им ще изненада и самите тях.

Комедийният сериал събира на едно място тролове, върколаци, магьосници и други необичайни герои, които трябва да се справят с коварен план. Неговата цел е да възкреси древен дракон, който ще сложи край на живота по начина, по който го познаваме. Сценаристът и изпълнителен продуцент Саймън Алън създава сериал, вдъхновен от героите на сър Тери Пратчет в поредицата „Светът на диска“, сред които са капитанът на Стражата Сам Ваймс, последната наследничка на аристокрацията лейди Сибил Рамкин, наивният, но героичен Керът, мистериозната Ангуа и начетеният експерт по криминалистика Чери, както и представата на Стражата за Смъртта.

 

Велика II (The Great II); ТРЕЙЛЪР

2021| историческa комедийна драма | Великобритания |20.11  | HBO GO

В ролите:  Ел Фанинг, Никълъс Холт, Джилиан Андерсън, Фийби Фокс, Саша Дауан, Чарити Уейкфилд

(18+) Във втори сезон Екатерина най-после се настанява еднолично на руския трон. Но ако да се справи със съпруга си е било трудно, то да се сблъска с „освобождаването“ на страна, която не иска да е свободна, е съвсем друго.

В началото на втори сезон на „Велика“ Екатерина най-после се настанява еднолично на руския трон. Но ако да се справи със съпруга си е било трудно, то да се сблъска с „освобождаването“ на страна, която не иска да е свободна, е почти невъзможно. Тя трябва да влезе в спор със съда, със собствените си поддръжници и дори с майка си в опит да донесе просветление на Русия. В същото време тя трябва да се справя със собствените си емоционални колебания, докато Петър се превръща от омразен съпруг в затворник, съюзник и дори любовник. В крайна сметка Екатерина ще научи, че за да промениш страната, трябва да й позволиш и тя да те промени. Че границата между идеализъм и заблуда е тънка. И че да станеш Велика ще ти вземе много повече, отколкото си си представяла.

Гомор V – финален сезон; ТРЕЙЛЪР

2021| драма, екшън | Италия |20.11 | HBO GO

Режисьор: Клаудио Купелини, Марко Д‘Аморе

В ролите: Салваторе Еспозито, Марко Д’Аморе, Ивана Лотито, Артуро Мусели

Сблъсъкът между Левантес и Патриция остави Неапол под купчина тухли, принуждавайки Джани да се откаже от мечтата си за нормален живот. Полицията го следва по петите и той е принуден да влезе в бункера сам, без Адзура и Пиетро. Сега единственият му съюзник е мистериозният криминален бос от източния район Понтичели. Войната е неизбежна, а враговете му са жестоки. Но Джани е на път да направи откритие, което ще обърне живота му – Чиро Ди Марцио е жив и е в Латвия. А за Джани нищо никога няма да бъде пак същото.

Клюкарката (2021) І, 7 еп. 8 еп. (старт на 2ра част на новия сезон, световна премиера); ТРЕЙЛЪР

2021| драма | Италия |25.11  | HBO GO

В ролите:  Джордан Алигзандър, Уитни Пийк, Илай Браун, Томас Дохърти, Тави Гевинсън

Режисьор: Карина Евънс

Минало е десетилетие, откакто сайтът на Клюкарката е спрял да работи. В горен Ийст Сайд обаче ново поколение тийнейджъри в частно училище се озовават в безкомпромисната реалност на постоянното наблюдение в социалните медии. Завръщаме се сред скандалния живот на елита на Манхатън, където това продължение на класическия сериал изследва как социалните медии и самият Ню Йорк са се променили, откакто напуснахме стълбите пред музея Metropolitan. Времената може да са различни, но драмите са станали още по-големи.

 

ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

 

Избор на оръжие: Вдъхновен от Гордън Паркс

2021 | документален | 16.11 HBO GO | 02.12 22:35 HBO

Режисьор: Джон Маджио

Документалният филм на HBO, с ексклузивни продуценти Нанси Абрахам и Алиша Кийс, проследява звездната кариера на Гордън Паркс от щатен фотограф за списание LIFE, през неговото художествено развитие, снимайки ежедневните американци, през еволюцията му като писател и новаторски режисьор. Най-известен със своите емблематични портрети на ежедневните чернокожи американци в цялата им болка, обикновеност и слава, фотографът и режисьор Гордън Паркс заснема всичко – от модата до Малкълм Х, Глория Вандербилт и Мохамед Али. Чрез своите поразителни образи Паркс руши конвенционалните представи за това кой е американец и използвайки камерата си като оръжие, се бори за социална справедливост в САЩ и чужбина, а професионалните му търсения го развиват като писател на романи и холивудски филмов режисьор.

Диви (Унгария, 2020)

2021 | документален | Унгария | 18.11 | HBO GO

(15+); Унгария; Сани, Тина и Емеше са три 20-годишни момичета, които могат да говорят за грим, дрехи и профилни снимки с часове. Когато млад режисьор започва да снима ежедневието им, той открива какво точно се крие зад перфектния грим.

Мате е млад режисьор, който търси тема за филма за дипломирането си. Така попада на гимназия, в която провалили се тийнейджъри получат последен шанс да завършат образованието си. Там среща Сани, Тина и Емеше – „Дивите“ на училището. Той решава да документира живота на триото, но това ще се окаже не толкова лесно. А колкото повече научава за тях, толкова повече започва да се съмнява в предубедеността си към тях. Наистина ли животите им са толкова лесни, колкото изглеждат? Какво крият зад перфектния си грим? Докато трите стават все по-откровени пред камерата, истината за живота им започва да се показва. Докато показват страховете и мечтите си, те постепенно преживяват трансформация, която ще се отрази и на Мате.

Музикална кутия: Jagged

2021 | документален | САЩ | 20.11 | HBO GO

Режисьор: Алисън Клаймън

Документалният филм е интимен портрет на Аланис Морисет през призмата на знаковия й албум от 1995 г. Jagged Little Pill.

Музикална кутия: DMX

2021 | документален | САЩ | 27.11 | HBO GO

Режисьор:  Кристофър Фриърсън

Филмът на Фриърсън ни дава ексклузивен достъп до живота на покойния рапър DMX след излизането му от затвора. Това е портрет на човек, който се бори със зависимостите си, славата и с вътрешните си демони в последните години от живота си.

ФИЛМИ (по премиерна дата)

 

Град на лъжи (City of Lies); ТРЕЙЛЪР

2018| криминална драма | Великобритания |07.11 |  21:00 |  HBO

В ролите:  Джони Деп, Форест Уитакър, Тоби Хъс, Дейтън Кали, Нийл Браун-младши

Режисьор: Брад Фърман

(15+) Опозореният детектив от Ел Ей Ръсел Пул (Джони Деп) обединява сили с журналиста Джак Джаксън (Форест Уитакър), за да разкрие истината за убийствата на музикалните икони Тупак и Ноториъс Би Ай Джи.

В „Град на лъжи“ Джони Деп се превъплъщава в Ръсел Пул – опозорен детектив, който така и не успява да разкрие убийците на музикалните икони Тупак Шакур и Кристофър Уолъс, по известен като Ноториъс Би Ай Джи. Две десетилетия по-късно по случая все още няма развитие, а журналистът Джак Джаксън (Форест Уитакър) е решен да разбере защо

Репортерът отчаяно иска да спаси репутацията и кариерата си, открива Пул и двамата обединяват сили въпреки различията си, за да опитат най-сетне да стигнат до истината. Пул изживява наново изпълненото с корупция, престъпност и борби за власт минало, а Джаксън се натъква на мрежа от скандали и лъжи. Неумолимо устремени към истината и решени да се преборят за изкуплението си, тези двама съкрушени мъже са на път да разтърсят основите на полицията в Лос Анджелис.

 

Амонит (Ammonite); ТРЕЙЛЪР

2020| романтична драма | Великобритания| 14.11 21:00 ч. HBO

В ролите:  Кейт Уинслет, Сърша Ронан, Фиона Шоу, Джеймс Макардъл, Джема Джоунс

Режисьор: Френсис Ли

(15+) Палеонтоложката Мери Анинг (Кейт Уинслет) започва страстна връзка с млада жена (Сърша Ронан), изпратена да се лекува на морския бряг. Отношенията им променят живота и на двете жени завинаги.

Англия, 40-те години на XIX век. Мери Анинг (Кейт Уинслет) е доказала се, но останала пренебрегната палеонтоложка, която работи сама из суровите скалисти плажове на южното крайбрежие. Времето на славните ѝ открития вече е отминало и сега търси най-обикновени вкаменелости, които да продава на туристите и с които да издържа себе си и болната си майка. Заможен господин предлага на Мери значителна сума, в замяна на това да поеме грижите за съпругата му Шарлот (Сърша Ронан), а Мери не може да си позволи да му откаже. Гордата и горяща в работата си Мери първоначално не се разбира с нежеланата гостенка, но въпреки различията в социалните класи и характерите, двете жени започват да се привързват една към друга. Скоро настъпва момент, в който трябва да решат в каква посока ще поемат отношенията им.

 

Вещиците на Роалд Дал (The Witches, 2020); ТРЕЙЛЪР

2020| фентъзи, комедия | САЩ |21.11 21:00 HBO

В ролите:  Ан Хатауей, Октейвия Спенсър, Станли Тучи, Йазир Бруно, Кристин Ченовет

Режисьор: Робърт Земекис

(12+) 1967, Алабама. Осиротяло тъмнокожо момче, което е на хотел с баба си, се натъква на конференция на злонамерени вещици, а Върховната вещица го превръща в мишка. Следва смел и смешен сблъсък.

Робърт Земекис ни предлага съвременен и иновативен прочит на любимия едноименен роман на Роалд Дал. В центъра на тази мрачно хумористична и затрогваща история е сираче (Йазир Бруно), което в края на 1967 се мести при любящата си баба (Октейвия Спенсър) в провинциално градче в Алабама. Момчето и баба му се натъкват на няколко измамно очарователни, но изключително коварни вещици. Бабата бързо отвежда нашия млад герой в луксозен морски курорт. За беля, те пристигат точно в момента, когато Върховната вещица (Ан Хатауей) е събрала предрешените си като мили жени приятелки от цял свят, за да задейства пъклените си планове.

 

Коледна изненада (Happiest Season); ТРЕЙЛЪР

2020 | романтична комедийна драма | САЩ |28.11 21:00 HBO

Коледна изненада

В ролите:  Кристен Стюарт, Макензи Дейвис, Алисън Бри, Мери Стийнбъргън, Виктор Гарбър

Режисьор: Клиа Дювал

(12+) Първата среща със семейството на гаджето може да бъде стресираща. Когато Аби (Кристен Стюарт) разбира, че Харпър (Макензи Дейвис) е пазила връзката им в тайна, започва да се пита дали я познава толкова добре, колкото си мисли.

Първата среща със семейството на приятелката ти може да бъде стресираща. Да възнамеряваш да ѝ предложиш брак по време на коледната вечеря и в последния момент да научиш, че семейството ѝ дори не знае, че тя е лесбийка, е в пъти по-стресиращо. Когато Аби (Кристен Стюарт) разбира, че Харпър (Макензи Дейвис) е пазила връзката им в тайна, започва да се пита дали наистина познава приятелката си толкова добре, колкото си мисли. „Коледна изненада“ е празнична романтична комедия, която по хумористичен начин улавя всички емоции, бушуващи у две момичета, които едновременно търсят одобрението на семейството си, искат да останат верни на себе си и се опитват да не съсипят Коледа.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *