• пт. апр. 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Денис Никифоров: Мотивираните хора успяват във всяка една сфера

ByПетър Ангелов

сеп. 18, 2020

Представяме ви Денис Никифоров – журналист, актьор и не на последно място успешен PR. В това интервю той каза още, че животът е един шанс, който трябва да бъде изживян и уловен на мига. Денис също така разкри, че в много източни техники и практики се казва, че злобата на хората ни помага да сбъдваме мечтите си. „Тя ни избутва по стълбата на успеха. Това е енергия. Когато човек е наясно със себе си, има вътрешна хармония и ясни цели – на него не може да повлияе отрицателно никаква енергия, а само може да му помогне…“ Екипът ни ви пожелава една приятна среща с един много позитивен, успешен и упорит наш приятел.

Здравей, Денис. Радвам се, че прие поканата за интервю, как си и къде те намирам?

– Здравей и аз благодаря за поканата за това интервю. Намираш ме в работна и динамична обстановка, работейки върху интересни и нови проекти.

Първият ми въпрос е на какво те научи самоизолацията?

– Не позволявам външните събития да влияят на уроците в моя живот. По време на извънредното положение добавих нови цели и стартирах допълнителни проекти, като например личния ми сайт – ДИКТОФОН МЕДИЯ, но това щеше да се случи и без пандемията. Когато бяхме изолирани, имах много повече време да насоча енергията към себе си и да си дам сметка, че истинските неща и хора остават с времето. Разбира се, че през целия този период продължих да работя, да тренирам и да се виждам с хората, които обичам. Предполагам, че ще ме питаш и дали съм се стресирал от ситуацията – НЕ и това се дължи поради причината, че си спомних ситуацията със „свинския грип“ мисля, че беше през 2009г, а и като журналист съм писал за достатъчно болести, за да бъда стреснат и уплашен. Приех факта, че всеки има съдба и каквото трябва да стане – ще стане!

Каква е за теб 2020 до момента?

– 2020 година за мен е успешна и динамична. Благодарен съм за всичко, което ми се случва до този момент. Тъжно ми е, че много хора останаха без работа, за това, което се случва всеки ден на жълтите павета /тук слагам точка за всичко негативно/. Смятам, че всеки един от нас има своите силни и слаби години. Пожелавам на всеки да открие позитивизма в 2020, да постигне целите си, да бъде здрав и щастлив.

Притесняваш ли се от факта, че пандемията от КОВИД-19 може да продължи с години?

– Проблемът не е само в КОВИД-19. Всеки ден се случват негативни събития. Така е устроен света. Не може да се фокусираме само върху това, а да пренебрегнем престъпността, инцидентите по пътищата, зависимостите и другите сериозни и нелечими заболявания. Според мен трябва да се научим да живеем без страх и да спазваме правилата и нещата, които зависят от нас.

Би ли променил нещо в живота си?

– Всяка секунда се променяме. От няколко месеца започнах да слагам граници и това е една от промените, които направих. Другите ще ги запазя за себе си.

Как се виждаш след пет години?

– Научих се да живея тук и сега. Не съжалявам за миналото си и не влагам енергия в далечното бъдеще. Имам цели, които следвам и енергия, мотивация, упорство и стимул, с които да ги постигна. Смятам, че животът е един шанс, който трябва да бъде изживян и уловен на мига.

Какво мислиш за журналистиката днес?

– За огромно съжаление не е това, което беше 2014 г., когато аз започнах да се заминавам с този прекрасен занаят. И все пак има достатъчно свободни, коректни и борещи се колеги. Те са журналисти, а останалите нека не „очернят името“ на тази прекрасна професия.

Разкажи повече за ДИКТОФОН МЕДИЯ?

– Моята медия, моят стил и моята гледна точка за етика в журналистиката.

Как успяваш да си толкова продуктивен и да се развиваш успешно в различни по характер области?

– Характер, който е изпълнен с принципи и приоритети. Мразя да се размотавам, не се оплаквам, а действам. Следя нещата, които трябва да свърша днес и не ги оставям за утре. Не смятам, че се развивам в различни области, защото театърът и медиите са свързани – човек трябва да може да говори правилно, когато застане пред диктофон и да знае как да се държи пред камера. Благодаря за комплимента, че според теб се развивам успешно.

Днес Денис Никифоров е актьор и журналист, а утре какъв ще бъде?

– Днес Денис Никифоров е преди всичко човек. Живеем във време, в което освен, че нямаме пълна свобода на словото – все по-рядко виждаме добро отношение и коректност. Не утре, а още днес искам да виждам усмихнати и щастливи хора. Нека се научим да помагаме, дори, когато някой се отнася некоректно към нас. Във Вселената съществува един закон, който гласи, че това което даваме и получаваме.

Смяташ ли, че образователната система помага за намирането на работа и по-добро развитие в живота?

– Да и съм благодарен за своя избор, но не може да разчитаме само на училищата или университетите. Смятам, че упоритите хора се развиват и стават лидери в своите професионални направления. Нека бъдем най-добрата версия на себе си, а не жертви и оплакващи се хора. Оправдания винаги можем да намерим, но аз се научих да откривам причина, защо да направя нещо.

Има ли човек до теб?

– Работя в сферата на комуникациите и общувам с много хора. Разбира се, че разбрах на къде клони въпроса ти, ще ти кажа само, че съм щастлив и обичан, а това е едно от най-важните неща в живота!

Мислиш ли за деца и семейство?

– Да, разбира се. Скоро може да направим интервю и за това.

Влияе ли ти негативизма на хората и злобата?

– Това е моето най-силно оръжие и подкрепа, че вървя по правилния път. Знаеш ли, че в много източни техники и практики се казва, че злобата на хората ни помага да сбъдваме мечтите си. Тя ни избутва по стълбата на успеха. Това е енергия. Когато човек е наясно със себе си, има вътрешна хармония и ясни цели – на него не може да повлияе отрицателно никаква енергия, а само може да му помогне. Така, че благодаря на всички, които ми помагат по пътя и ще завърша това интервю с мой любим индийски поздрав към всички, които отделиха от времето си да го прочетат: „Намасте!“

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *