• сб. апр. 20th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Деян Асенов: Целите чертаят пътят пътя. Поставяй и постигай! (ИНТЕРВЮ)

ByПетър Ангелов

фев. 12, 2021

Днешното ми интервю е с един от най-талантливите хора в България. Неговото име е Деян Асенов. Той е познат на всички Вас с невероятното си представяне в „България търси талант“ през далечната 2015-та година, както и все по-често, поп-фолк изпълнителите представят парчета именно от Деян Асенов. Какво сподели той пред мен, можете да прочетете в следващите редове.



Здравей, благодаря ти, че прие поканата ми за интервю. Как си, къде те хващам?



– Здрасти! Добре съм, благодаря! Заварваш ме на барбарона в студиото ми, пушейки наргиле! (смее се)

На първо място, искам да те поздравя за тоталните хитове в поп-фолка, които са твое дело. Как се чувстваш като един от водещите композитори в България?

– Благодаря ти за високата оценка! За изграждането ми, като автор на песни в поп-фолка съм благодарен на няколко човека. На Йордан Ботев, който ми е изключително ценен приятел, на Лора, която винаги е до мен и ме подкрепя и обича безусловно, и не на последно място на Галин и “Алфа мюзик”. Благодарение на изброените хора, вървя смело по пътя си и се развивам! Работата е екипна. С всеки артист, с когото работя, изграждаме заедно една песен и всеки дава част от себе си. Чувствам се нахъсан, амбициран и по-отговорен.

Кажи ми.. Какво е мнението ти за поп-фолка? Забелязва се тенденция за връщане към ретро ритмите.


– Мнението ми за поп-фолка е, че много рязко се освежи с навлизането на новата вълна изпълнители, автори и продуценти. Ретрото определено се възприема много добре, понеже когато песни като “Тигре, тигре” гърмяха… повечето от нас са били пеленачета и нямаме ясни спомени от тогавашното време…Следователно, сега ретрото за нас е много интересно, понеже се прекарва през модерна призма и в повечето случаи е печеливш ход да направиш ретро песен с актуално звучене.

Нека те върна през далечната 2015-та година, когато цяла България говореше за теб от участието ти във формата „България търси талант“. Какви са спомените ти от тогава?

– Участието ми в този формат беше изцяло на шега. Номерът, с който се представих ми беше хрумнал спонтанно, докато веднъж пеех “Невидим” на Графа, с текста на “Мой Ангеле” Голям риск поех тогава с това мое представяне, защото границата беше тънка между това да ги шашна и да ги разочарвам. Смятам, че получих, това за което отидох.

Докато сме на темата, от участието ти във формата, ти сподели че ти харесва както да композираш, така и да пееш. Могат ли фенове на жанра да очакват, че ще представиш музикален проект в близкото бъдеще и ако да, в поп-фолк стилистиката ли ще бъде?


В интерес на истината, пея от както се помня. Като дете забавлявах съседите и бях доста артистичен и харизматичен…С израстването ми пеенето мина на по-заден план и се съсредоточих над това да се развия като музикант. А иначе и до ден днешен си пея всички дема, които правя за изпълнителите. Даже пея беквокали в някои от тях.Замислял съм се в някакъв етап да пусна моя самостоятелна песен, но все още нямам такива планове в близкото бъдеще. Може би трябва да узрее този момент.


Има ли изпълнител с когото не си работил до момента, но смяташ че твоя композиция, би стояла идеално в репертоара му?


– Много са изпълнителите, с които все още не съм работил. За мен би било голямо удовлетворение да напиша песен за Лили Иванова, Орлин Горанов, Графа… Един ден и това ще се случи.


Няма как да не повдигна въпроса за COVID-19.. Подмина ли те вируса и какво е мнението ти за ситуацията?- Слава на Бога, не съм боледувал от този вирус.

– Мнението ми за ситуацията е смесено, хем виждам, че съществува такъв вирус, хем виждам как се хиперболизират фактите,… и това много ме дразни на моменти.


Имаш ли любима песен от всичко, което си създал до момента?

– Имам любими песни. Старая се всяка песен, която правя да ми хареса. Любими песни са ми: “Право в очите”, “Паля те” “Няма да ми мине”, “Излъжи ме”, “Къде си”, “Аре, дърпай”, “Грешна роля”, „Ножът“ и много други.


Кажи ми, как минава един ден на Деян Асенов по време на пандемия?


– В интерес на истината, ежедневието ми не се е променило драстично. Аз и в нормални времена си се затварях и си работех нон-стоп, с малки изключения. Към днешна дата след сутрешно-обедната рутина се насочвам към студиото и там в прекарвам минимум по 10-12 часа..



Имало ли е момент, в който ти е идвало да се откажеш?


– Имало е момент, в който трябваше да си пренаредя приоритетите, но точен момент, в който да се откажа не е имало. Музиката за мен е всичко..


Като за финал, издай ми в аванс, предстоят ли да излязат много хитове?


– Пандемията забави излизането на много песни. Предстои да бъдат реализирани доста проекти, а дали ще станах хитове, ще стане ясно в последствие.


Благодаря ти от сърце за страхотното интервю. Пожелавам ти да бъдеш здрав и щастлив. Какво ще си пожелаеш ти и какво ще пожелаеш на нашите читатели?


– Аз благодаря за инициативата за това интервю!Нека бъдем смирени и благодарни!Бог да ни пази всички!

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *