• пт. мар. 29th, 2024

Какво похапват на снимачната площадка звездите от „Откраднат живот“

Милош Перич и колегите му готвачи от верига ресторанти „Рафи“ са хората, които създават кулинарния комфорт на звездите от култовия сериал „Откраднат живот“, пише в. „Бряг“.

Самият Милош се е занимавал с кино и е заставал от двете страни на камерата. Той е роден  в Ниш, Сърбия, но дълги години е живял в Малта, където е бил готвач в реномирани ресторанти. Работил е за няколко хитови американски филмови продукции като статист и помощник-оператор (Agora, 13 Hours, Assassin’s Creed), които се снимат в Малта, а името му може да се види във финалните надписи. В Малта среща и любовта на живота си – Деница, която го довежда в България и му ражда двама синове. 

Сега Милош Перич е главен готвач в един от ресторантите на верига „Рафи“ и като такъв всеки ден приготвя закуската и обяда на любимите звезди от  хитовия сериал. 

Актьорите и екипът на хитовия сериал „Откраднат живот“ по време на снимки трябва да мислят единствено за перфектните си превъплъщения пред камерите. Затова е необходимо и храната,  която консумират през дългите снимачни часове, да е перфектно приготвена. Точно за това отговарят майсторите-готвачи от верига ресторанти „Рафи“.

 В. „Бряг“ се свърза с шеф Милош Перич, за да разкаже какви ястия предлага на артистите и техническия екип от сериала и има ли много капризни сред тях.

„Менюто на звездите е предварително изготвено за целия месец. Включва закуска, обяд и следобедна закуска. Всеки ден готвим различни неща – винен кебап, зеленчуков рататуй, телешки наденички, лазаня, пилешко филе с гъбен сос, пица. Разбира се и десерти, които също не са нещо сложно и невиждано. Следобедните закуски са леки – обикновено палачинки, здравословна закуска с овес и чиа. С една дума – традиционни ястия“, разказва готвачът.

 Понякога се налага той и колегите му да приготвят 300 порции за ден. „Когато снима само единият екип, са 50 порции, а в дните, когато снимат двата екипа – 100. Тогава с двете закуски и обяда стават 300 порции на ден, поставени в кутии“. Милош споделя, че досега не е имало случай да върнат, да откажат или да не харесат нещо от ястията. Единственото условие от самото начало на снимките било да няма чесън в ястията. Около 1/3 от порциите пък са безмесни.

Сръбският готвач разказва с гордост, че мусака, която той е готвил, ще влезе в сериала, а една от героините ще я извади от фурната, но няма представа в кой епизод ще се случи това.

Иначе от екипа нямат никакви други специални претенции към храната, подготвяна от „Рафи“. „Никой не е имал претенции или капризи, поне досега. С особено внимание обаче приготвяме само една порция за човек от екипа,която да не съдържа глутен и винаги е постна“. Като във всяка работа и тук понякога има инфарктни ситуации. „Понякога в края на деня научаваме, че за следващия ден няма да готвим, защото няма да има снимки. И това е по-добрият вариант отколкото да разберем в последния момент, че трябва да сме готови рано сутринта с порциите, защото снимките ще са на друго място, далеч от основната снимачна площадка“, споделя още тайни от кухнята Милош Перич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *