• чт. мар. 28th, 2024

Петя Буюклиева се включва във Фестивала за поп и рок музика -София 2022

ByПетър Ангелов

сеп. 1, 2022

В надпреварата за най-хубавата песен на Фестивала за поп и рок музика – София 2022 отново ще се включи ПЕТЯ БУЮКЛИЕВА. Жената на всички времена ще изпълни парчето „Бурно море“. Петър Москов е автор на текста, а Рафи Жамакорцян – на музиката и аранжимента.

Петя Буюклиева споделя, че с музиканта я свързва дългогодишно приятелство. Рафи Жамакорцян е неин съученик в Музикалното училище в Пловдив.

„Бяхме пианисти. От край време аз си пеех, а той композираше. Когато дойдохме да учим в Консерваторията, създадохме група „Унисон“. Тя направи огромно впечатление в музикалните среди. Участвахме в големи рок маратони“., разказва тя…

Вдигай платната!
И вземи за из път
само мечтата
за един по-различен,
нов кът…

Певицата оценява и красивия текст, неписан от Петър Москов, с когото също не работи за първи път.

„Текстът на песента е много специален. Той е ретроспекция на бурното море на живота, което напоследък ни облива с огромните си вълни. Посланието е, че и с риск да сгрешиш, трябва да продължиш да вървиш напред. Човек не трябва да губи искрицата надежда и да продължава да върви към светлината“, убедена е тя.

Добрата музика е вид терапия, казва Петя Буюклиева.
„Една хубава песен винаги може да повиши настроението или да те накара да пророниш сълза и да се замислиш. Тя въздейства на емоциите и може да помогне да преодолееш стреса и да погледнеш по-ведро на живота“, разкрива певицата.

Тази година гласовитата дама най-накрая успя да осъществи грандиозния си юбилеен концерт, посветен на 2 по 20 години на сцената. Той се състоя в зала 1 на НДК, озвучен от най-добрата техника, със специални и пиротехнически ефекти, и бенд от 17 човека. „Дадох цялата си душа и сърце, за да го направя!“, признава тя. Запис от събитието ще бъде разпространяван и на DVD и всеки, който не е присъствал в залата ще може да му се наслади.

Певицата работи усилено и по два албума, единия от тях е с детски песни. Реализира го заедно с Доно Цветков. Той пише нови аранжименти на обичани от младата публика произведения.

„Най- малките трябва да култивират музикалния си вкус, да не слушат само поп фолк и да залитат по посланията на този жанр. Детската музика може да бъде поднесена и модерно, със съвременни аранжименти“, обяснява Петя Буюклиева.

Гласовитата дама подготвя и благотворителен концерт. Планира го за Деня на народните будители. Иска да подари на всички преподаватели едно преживяване. Споделя, че и родителите й също са били учители.

Според Петя Буюклиева, Фестивалът за поп и рок музика – София е един от стълбовете на културата в България. Място, където се срещат различни творци и труда им се оценява. Ако и вие искате да се насладите на хубавата музика, изпълнявана на тази сцена, може да се сдобиете с билети от https://www.eventim.bg/bg/bileti/xii-mezhdunaroden-festival

Песента „Бурно море“ може да подкрепите чрез SMS на No 17 777 и текст: DMS BUDNI 6

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *