• ср. юни 19th, 2024

BG Vip News

by Petar Angelov

Първият Mercure хотел в България отваря в София 

ByПетър Ангелов

юни 10, 2024

Най-новият обект на световната верига ще бъде вдъхновен от местната култура и забележителности

 

 

Световната водеща хотелиерска верига Accor обяви предстоящото откриване на Mercure Sofia, първата локация от семейството на популярния бранд в България. С планиран старт през есента на 2024, новият хотел ще бъде разположен в „Манастирски ливади”, един от най-престижните квартали в столицата. Обектът щеосигури на гостите си лесен достъп до широк спектър от забележителности и атракции, чрез които да се потопят в българската култура.  

Mercure Sofia ще предлага 111 модерни и удобни стаи в различни категории със спираща дъха гледка към планината и силуета на града. Хотелът смесва по уникален начин модерен интериорен дизайн и класика под формата на забележителната фасада с мотиви, вдъхновени от културните традиции на България.  На разположение на гостите и организаторите на събития са два просторни ресторанта, чието меню ще привлича с рецепти от национална кухня и глобалната кулинарна сцена. Конферентни зали, уелнес и фитнес център ще допълват усещането за максимален комфорт.

От откриването си през 1973, Mercure се гордее с комбинацията от висококачествени стандарти за настаняване и автентична интерпретация на местната култура. Чрез програмата си Discover Local Mercure посреща хора от всяка точка на земното кълбо- от Рио, през Париж до Банкок, и ги свързва моментално с локалния дух. Обектите на веригата са удобно разположени в градските центрове, край морето или в планината, с повече от 950 хотела в над 65 страни.

Mercure Sofia ще бъде управляван от Festa Hotels като част от франчайз сделка с Accor.

Откриването на Mercure Sofia бележи огромна стъпка в експанзията ни на Балканите като пазар с изключителен потенциал за бъдещо развитие. Mercure Sofia съчетава върхови стандарти за гостоприемство, удобна локация и стилен дизайн, за да осигури на гостите си изключителен комфорт при настаняване и да стимулира развитието на хотелиерския бранш в страната и в региона,казва Франк Реул, вице президент – Развитие на Accor премиум, среден и икономичен клас за Източна Европа, Балкани, Италия и Гърция.

Вярваме, че партньорството ни с Accor ще ни позволи да комбинираме по успешен начин техния глобален опит и нашата локална експертиза. Отдадеността на бранда към световните стандарти за удобство и стремежът към автентична връзка с локалната култура кореспондират перфектно с характера на нашия хотел и обкръжението му. Убедени сме, че гостите ни ще оценят високо престоя си в Mercure Sofia., допълва Ивелина Гацева, Изпълнителен директор и член на борда на директорите на Festa Hotels.

Mercure Sofia ще бъде част от „Манастирски ливади”: бързо развиващ се квартал, съчетаващ динамична градска среда и спокоен жилищен район в едно. Гостите на хотела ще пристигат бързо до централната част на града през бул.”България” и ще са на 20 минути разстояние от планинския масив на Витоша, която е със статут на природен парк и привлича хиляди със своите ски писти и екопътеки. Близостта до летище София ще превърне Mercure Sofia в еднакво добър избор както за редовите туристи, така и за бизнес пътешествениците.

Брандът Mercure е част от ALL – Accor Live Limitless – лайфстайл програма за лоялност, осигуряваща достъп до широк спектър от привилегии, услуги и преживявания.

 

За Accor

Accor е водеща световна хотелиерска верига, предлагаща преживявания за гостите си в над 110 страни в 5600 обекта, 10 000 ресторанта и барове, уелнес центрове и гъвкави работни пространства. Групата притежава една от най-колоритните туристически екосистеми, събирайки повече от 45 хотелиерски бранда от луксозен до икономичен клас, като Lifestyle с Ennismore. Фокус в мисията на Accor е развиването на позитивен подход в бранша чрез бизнес етика, отговорен туризъм, устойчивост на околната среда, обществена ангажираност, толерантност и приобщаване. За повече информация посетете group.accor.com  и последвайте Accor в  XFacebookLinkedIn, Instagram и TikTok.

 

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *