• чт. мар. 28th, 2024

Акцентни заглавия в HBO GO за месец юни

ByПетър Ангелов

юни 2, 2021

През юни стрийминг платформата на Warner Media HBO GO става ексклузивно световния дом на 5-тия сезон на анимацията за възрастни Рик и Морти, а сезони 1-4 също ще бъдат добавени в платформата. Адвокатската драма Добрата битка, документалното шоу Разкази в бръснарницата, скейтърския момичешки сериал Бети, комедийните поредици Дейв и Нокти се завръщат с нови сезони. При филмите препоръките ни са за Дюнкерк на Кристофър Нолан с Том Харди и Хари Стайлс, Двете страни на чудесата с Анджелина Джоли, Бил и Тед покоряват сцената с Киану Рийвс, Новите мутанти с Аня Тейлър-Джой, както и двете части на любимата на цялото семейство анимация Шрек, която отбелязва и 20 години от създаването си. Допълнението в специалната селекция на HBO „Предложения от България“ е филмът Завръщане. При документалистиката премиера има специален епизод към поредицата за „убиеца от Златния щат“ – Ще изчезна в мрака: Бонус епизод, който ще даде така необходимия завършек на случая с емоционалното публично прочитане на присъдата на бившия полицай ДеАнджело през август 2020.

СЕРИАЛИ

Разговори в бръснарницата, сезон 4

HBO GO: 08.06

2021| 12+ | документална поредица

Компанията на ЛеБрон Джеймс и Мавърик Картър Uninterrupted работи с НВО по тази ексклузивна и новаторска поредица, която представя нецензурирани разговори и спорове с някои от най-големите имена в спорта и шоубизнеса. „Разговори в бръснарницата“ дава на зрителите уникално изживяване, в което много хора за първи път получават възможност за свободно изразяване и оживена дискусия. Поредицата посещава различни бръснарници из САЩ, за да събере изявени индивидуалности, които говорят откровено за спорт, музика, поп култура, световни събития, бизнес и други актуални теми.

Бети, сезон 2;  ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 12.06

2021 | 12+ | комедия

Режисьор: Кристал Мосел

С участието на: Нина Моран, Диди Лъвлейс, Мунбеър, Рейчъл Винберг, Аджани Ръсел

„Бети“ е комедиен сериал на НВО, който проследява група млади жени, докато се справят в предимно мъжкия свят на скейтборда в Ню Йорк. Най-добрите приятелки Кирт и Джани организират изцяло женска скейт битка в Лоуър Ийстсайд в Ню Йорк. В парка те се сближават с Хънибеър, Индиго и Камил. Петте жени – всяка от тях независима и специална, бързо създават връзка, която ги насърчава да покажат същността си. Колкото и да са различни, те са свързани от скейтборда, но приятелството и амбициите им стигат доста по-далеч от спорта.

Дейв, сезон 2

HBO GO: 17.06

2021 | 15+ | комедия

С участието на: Дейв Бърд, Тейлър Мисяк, Андрю Сантино, Травис Бенет, GaTa

Комедиен сериал с половинчасови епизоди за живота на рапъра и комик Дейв Бърд, известен с псевдонима Лил Дики. В центъра на сериала е невротичен 20-годишен мъж от предградията, който вярва, че е предопределено да бъде един от най-добрите рапър на всички времена. Сега трябва да убеди най-близките си приятели, защото с тяхна помощ може би ще успее да убеди и света.

Рик и Морти I-V;  ТРЕЙЛЪР

HBO GO: 21.06

2013-2021| 15+ | анимация, комедия, научна фантастика

Режисьор: Джъстин Ройланд, Дан Хармън

След като почти 20 години е бил в неизвестност, ученият Рик Санчес ненадейно се появява пред вратата на дъщеря си Бет и се нанася у тях. Въпреки че Бет посреща баща си с отворени обятия, съпругът ѝ Джери не е във възторг. Това, което притеснява Джери, е, че Рик е луд гений и превръща гаража в лаборатория, където разработва всевъзможни фантастични джаджи, някои от които доста опасни. Но има и още. Джери е разтревожен и от междугалактическите приключения, на които Рик често взима внуците си Морти и Съмър.

Добрата битка, сезон 5

HBO GO: 25.06

2021 | 18+ | драма

С участието на: Кристин Барански, Джъстин Барта, Одра Макдоналд, Сара Стийл

В петия сезон на любимия на критиката и публиката сериал, Даян (Кристин Барански) е принудена да се запита дали няма да е много голямо предизвикателство да управлява афроамериканска адвокатска кантора с Лиз (Одра Макдоналд), в момент, в който фирмата губи двама топ адвокати. Междувременно Мариса (Сара Стийл) се заплита с Хал Уакнър (Манди Паткинкин), обикновен жител на Чикаго, който решава да отвори собствена съдебна зала в задната част на копирен център.

ФИЛМИ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ БЪЛГАРИЯ – специална селекция с български филми с цели 33заглавия

Завръщане

HBO GO: 03.06

HBO: 03.06 | 21:00 ч.

2019 | 12+ | комедия

Режисьор: Ники Илиев

С участието на: Ники Илиев, Башар Рахал, Стефан Данаилов, Александър Кадиев

Четирима приятели се съгласяват да се срещнат в родния си Пловдив 20 години, след като всеки от тях е тръгнал по пътя си. Трима от тях пристигат за срещата: Виктор, който е пилот, Деян, който е банкер и Ачо, който е актьор. Липсва единствено Алекс – единственият, останал да живее в града. Тримата решават да го потърсят и научават, че той има сериозни проблеми. Семейният му дом, с който всичките свързват много от детските си спомени и където са преживели първите си романтични чувства, е взет от братовчед му Бранимир. Къщата е паметник на културата, но Бранимир възнамерява да я разруши и да построи бизнес сграда. Виктор, Деян и Ачо решават да останат и да помогнат на Алекс да си върне дома.

Дюнкерк

HBO GO: 05.06

2017 | 15+ | военна драма

Режисьор: Кристофър Нолан

С участието на: Кенет Брана, Килиън Мърфи, Джеймс Д’Арси, Том Харди, Хари Стайлс

Кристофър Нолън пише сценария, режисира и продуцира тази епична военна драма за един от ключовите моменти във Втората световна война. Хиляди британски, френски и белгийски войници се оказват заобиколени от вражеските сили в северния френски град през 1940 г. Приклещени на брега с морето зад себе си, те са в невъзможна за бягство ситуация, а немските войски доближават. Историята се развива по земя, море и въздух. Британски изтребители атакуват врага от небето над Ламанша, за да защитят войниците долу. Междувременно набързо събрана британска флота започва изпълнението на операция „Динамо“, при която са спасени над 300 хил. войници на съюзническите сили. Премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил нарича случилото се „чудо на избавлението“.

Двете страни на чудесата (2020)

HBO GO: 12.06

HBO: 12.06 | 21:00 ч.

2020 | 12+ | приключенски, семеен

Режисьор: Бренда Чапман

С участието на: Анджелина Джоли, Дейвид Ойелоуо, Майкъл Кейн, Дерек Джейкъби

Историите на два от най-обичаните персонажи в детската литература се смесват в едно шеметно филмово приключение. 8-годишната Алиса (да, същата, която по-късно ще посети Страната на чудесата), нейният палав брат Питър Пан и по-големият от тях Дейвид се готвят да прекарват едно безгрижно лято в английската провинция. Окуражавани от своите родители Джак и Роуз, децата си организират въображаеми чаени партита, битки с мечове и сражения с пиратски кораби. Но един ден се случва невъобразима трагедия – Дейвид умира и Алиса и Питър се опитват да помогнат на своите пометени от скръбта и изпитващи сериозни финансови затруднения родители. Първо отпътуват за Лондон, за да продадат ценни за фамилията вещи, след което Алиса намира убежище от несвойствените за 8-годишно момиче проблеми, като потъва в заешката дупка, а Питър загърбва завинаги реалността, ставайки предводител на Изгубените момчета.

Бил и Тед покоряват сцената

HBO GO: 19.06

HBO: 19.06 | 21:00 ч.

2020 | 12+ | комедия, музикален, фантастика

Режисьор: Дийн Паризо

С участието на: Киану Рийвс, Алекс Уинтър, Самара Уивинг, Бриджет Ланди-Пейн

Бил Престън (Алекс Уинтър) и Тед Логан (Киану Рийвс) са поостарели, но не и помъдрели достатъчно, за да се откажат от старата си мечта да станат истински рок звезди. Когато посетител от бъдещето им съобщава, че единствената надежда за спасение на човечеството е написана от тях песен, те са принудени да се впуснат в поредното откачено приключение, в което ще се включат дъщерите им, много исторически фигури и няколко истински рок легенди. Светът трябва да бъде спасен, а хармонията във вселената – възстановена чрез шумна музика.

Новите мутанти

HBO GO: 27.06

HBO: 27.06 | 21:00 ч.

2020 | 15+ | екшън, адаптация на комикс

Режисьор: Джош Буун

С участието на: Блу Хънт, Хенри Зага, Мейзи Уилямс, Аня Тейлър-Джой, Алис Брага

В този ужасяващ екшън по комикси на „Марвел“ петима младежи със специални сили са изпратени в секретна институция, за да бъдат подложени на терапия, която би трябвало да ги излекува. Подтиквани от д-р Сесилия Рейес да споделят кога силите им са се проявили за първи път, „пациентите“ разбират, че принадлежат към съсловие, наречено „мутанти“, а човечеството винаги се е страхувало от тях и ги е изолирало. Връщайки се назад към миналото, спомените им сякаш се превръщат в ужасяваща реалност. Скоро започват да се питат кое е реално и кое – не. Оказва се, че институцията, в която се намират, не е това, за което се представя. Въпросът сега е защо са държани в плен? И кой се опитва да ги унищожи?

ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

Шрек 1 и 2

HBO GO: 01.06

анимационна комедия, САЩ, 2001

реж. Андрю Адамсън, Вики Дженсън

1: Имало едно време в едно далечно блато едно сприхаво чудовище на име Шрек. Неговият покой ненадейно е нарушен от нашествие на досадни приказни герои. Има слепи мишки в храната му, в леглото му се настанява вълк, а три малки прасенца са останали без дом. Всички тези приказни създания са прокудени от своето кралство от злия лорд Фаркуад. Решен да спаси дома им – и най-вече своето любимо блато, – Шрек сключва сделка с Фаркуад и отива да спаси красивата принцеса Фиона, за да може Фаркуад да се ожени за нея. Негов неизменен спътник е остроумното Магаре, което би направило всичко за най-добрия си приятел… освен да млъкне. Спасяването на принцесата от огнедишащ дракон обаче може да се окаже най-малкият им проблем, защото Фиона крие ужасна тайна.

 

2: Шрек и принцеса Фиона се връщат от медения си месец и откриват покана от родителите на Фиона да им гостуват в Далечното кралство. Младоженците, в компанията на Магарето, се отправят на път, а всички в Далечното кралство нямат търпение да видят отново своята принцеса и нейния принц. Но никой не би могъл да подготви краля и кралицата за това, което предстои – новият им зет съвсем не е това, което са очаквали, а малкото им момиченце се е променило до неузнаваемост. Шрек и Фиона дори не предполагат, че техния брак е осуетил всички планове на краля не само за бъдещето на дъщеря му, но и за неговото собствено. Той има своя представа за това какъв трябва да е краят на неговата приказка и търси помощ от могъща Фея кръстница, Чаровният принц и знаменит убиец на чудовища, за да го пренапише.

Шантави рисунки I

HBO GO: 04.06

2020 | 0+ | анимация

Любимите анимационни герои се завръщат за още приключения! В новата поредица ще откриете осъвременени истории, подходящи за новото хилядолетие – и отвъд него! Бъгс Бъни, Дафи Дък, Порки Пиг и останалите култови звезди на „Шантави рисунки“ обещават да радват малки и големи със своите лудории, смешки и неизчерпаема енергия. Готови ли сте да се забавлявате? Това е всичко, приятели!

HBO ДОКУМЕНТАЛИСТИКА

Ще изчезна в мрака: Бонус епизод

HBO GO: 21.06

2020 | 15+ | документален

Режисьор: Лиз Гарбъс

Високо оценената от критиците документална поредица от шест части по бестселъра на Мишел Макнамара се завръща със специален епизод. През лятото на 2020 бившият полицай Джоузеф Джеймс ДеАнджело, известен още като Убиеца от Златния щат, е осъден на доживотен затвор за тринайсетте убийства и петдесетте влизания с взлом и изнасилвания, извършени в Калифорния през 70-те и 80-те. Много от оцелелите и членове на семействата на жертвите, които видяхме в поредицата, се събират за емоционално публично прочитане на присъдата през август 2020. По време на заседанието на тях за първи път е предоставена възможността да се изправят лице в лице с престъпника и да говорят за дълго таените болка и гняв, което води до справедливия завършек на случая.

Легендите на ънърграунда

HBO GO: 30.06

2021| 15+ | документален

Режисьор: Жизел Бейли, Ннека Онуора

Документален филм на HBO, разкриващ широко разпространената дискриминация в Нигерия.Жизел Бейли и Ннека Онуора показват живота на няколко мъже, които трябва да изберат или да се борят за свободата на изразяване в страната си, или да избягат, за да живеят „свободно“ в САЩ. Чрез социалните медии, с помощтта на популярни личности и смелото си творчество, те предизвикват културна революция, която оспорва схващанията за пол и граждански права в Нигерия.

By Петър Ангелов

За повече информация и контакт: https://allmylinks.com/petarangelovangelov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *